Constructii | 6 minute 26 Aug 2020

Izolarea fonica in apartament - ce trebuie sa stii

Scris de:

Mesteri Locali

Probabil ca deja te gandesti sau ai auzit de izolatii fonice si de beneficiile pe care aceasta procedura le aduce o data ce este implementata. Cel mai bun moment in care sa realizezi o astfel de izolare fonica este in cadrul unei renovari, deoarece dupa montare va fi necesara gletuirea, finisarea si varuirea peretilor.

Pentru eficienta maxima, dar si rezultate pe masura este ideal sa apelezi la un specialist care cunoaste indeaproape toti pasii necesari, materialele si ustensilele de lucru, dar si locurile din casa unde va fi nevoie de montarea unei izolatii fonice.

izolare fonica camera pret

Unde este recomandata izolarea fonica in apartament?

De cele mai multe ori camerele de odihna sunt vizate, pentru a te asigura ca vei avea un somn linistit si neperturbat de zgomotele vecinilor. Totusi, primul pas este cel de identificare a peretilor problematici, pentru a observa de unde vin sunetele ridicate.

Alaturi de dormitor si camera copilului chiar si livingul poate avea nevoie de izolare fonica pentru a pastra momentele de relaxare si odihna neintrerupte de sunete nedorite.Recomandarea noastra este a izola fonic locuinta inca din faza de constructie pentru a minimiza timpii de asteptare sau cand te decizi ca e momentul pentru o noua renovare.

zgomot vecini galagie izolare fonica pereti

Cum izolam fonic in functie de nivelul de zgomot?

Exista mai multe frecvente pentru care putem izola fonic o camera, iar in functie de nivelul interceptat al sunetelor putem aplica diferite tehnici si materiale care pot stopa aceste neplaceri.

Pentru frecventele inalte, aflate intre 5000 si 20000 de hertzi, pot fi aplicate solutii simple, usor de realizat de catre oricine. De cele mai multe ori aceste sunete sunt absorbite de piesele de mobilier sau decor si nu trec cu usurinta dintr-o camera in alta.

Solutie practica: Puteti incerca astuparea sau inchiderea golurilor de sub usi, gaurile cheilor sau cele din perete de langa tevi sau calorifere, intrerupatoare sau doze electrice

meserias costum albastru montaj rigips

La frecventele medii, intre 100 si 5000 de hertzi, apare disconfortul, fiind necesara o izolare fonica realizata de un meserias specializat in lucrari de antifonare. Astfel de frecvente includ vocea umana, zgomotele realizate de aparatele electrocasnice sau televizorul, sistemul audio ori radioul.

Solutie practica: montarea unor pereti din rigips fonic "umpluti" cu vata minerala de sticla pentru o izolare fonica perete calitativa

In cele din urma, frecventele joase, intre 20 si 100 de hertzi, sunt cele care provoaca adevarate dureri de cap atunci cand sunt propagate in dormitor si pot fi auzite cu usurinta.

Solutie practica: in acest caz este necesara o solutie complexa ce presupune montarea unei sape armate, a unui strat de amortizare si a unei placi de beton

Montaj, costuri si materiale necesare pentru izolarea fonica

In general izolatia fonica este folosita pentru frecvente medii, deoarece zgomotele uzuale ale aparatelor electrocasnice fac parte din aceasta categorie, iar costurile sunt moderate.

Materialele folosite sunt placile de rigips fonic, vata minerala de sticla, profile rigips si alte elemente precum bridele, diblurile sau suruburile. Dupa ce meseriasul va izola fonic incaperea este necesara gletuirea si varuirea peretelui pentru a uniformiza intregul spatiu.

caut meserias izolare fonica

Costurile aproximative ale unei placi de rigips difera de la o dimensiune la alta, insa majoritatea se incadreaza in 2,5 X 1200 X 2600 cm si au preturi cuprinse intre 30 RON si 45 RON. Peretii trebuie acoperiti si cu vata minerala de sticla, cel mai des fiind folosita cea la sul. Dimensiunile sale variaza, insa o vata minerala de 7500x1200x100 mm presupune costuri intre 90 RON si 120 RON.

Toate achizitiile trebuie facute in urma unui calcul exact al suprafetei, astfel incat aceasta sa fie acoperita in totalitate, asadar recomandam sa apelati la un mester care va lua in considerare fiecare detaliu.

Pasii pe care meseriasul ii va urma sunt relativi simpli, iar totul va incepe cu montarea profilelor de rigips peste care va fi pusa vata de sticla si mai apoi placile de rigips fonic. Profesionistul va urma mai apoi sa gletuiasca, finiseze si varuiasca peretele pentru ca acesta sa fie incadrat uniform in estetica locuintei.

Izolatii fonice la casa comparativ cu bloc

Fie ca locuiti la casa, fie ca locuiti la apartament, poluarea fonica poate perturba activitatile cotidiene din locuinta dumneavoastra. Chiar daca este vorba de zgomotele stradale provenite de la masini sau mijloace de transport in comun ori conversatiile vecinilor, toate acestea pot fi controlate cu o izolatie fonica realizata cu simt de raspundere de catre un meserias specializat.

Asadar, nu exista un singur tip de locuinta pentru care izolatia fonica este o optiune valabila, in ambele cazuri aceasta fiind recomandata.

meserias montaj vata izolatie

Desi izolarea fonica poate fi realizata pe toti peretii, chiar si in pardoseala, este important sa observati inainte de unde vin zgomotele. Poate fi vecinul de jos, iar in acest caz recomandam izolarea fonica a podelei; mai precis adaugarea unui strat de cel putin 2-3 centimetri de polistiren extrudat peste care poate fi montat noul parchet, astfel incat sa nu se mai auda zgomotele provenite de la etajul inferior.

Daca in schimb galagia se aude prin tavan, de la etajul de deasupra sau prin peretii laterali de la apartamentele vecine, recomandam izolarea fonica realizata cu ajutorul rigipsului si a vatei minerale.

Toate aceste operatiuni de izolatie fonica pot fi facute de un mester priceput, care va stii cu precizie necesarul de materiale si calitatea acestora, precum si timpii de lucru pentru a va putea bucura cat mai curand de linistea atat de necesara si un somn odihnitor.

Topic-uri: Izolare fonica Izolatii fonice ce este izolarea fonica cum izolez fonic izolarea fonica la apartament izolare fonica pereti apartament izolare fonica tavan apartament

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Nici un comentariu.

Articole relationate

Mesteri Locali 18 Iun 2020

Cum alegi chiuveta de bucatarie

Te gandesti sa iti renovezi bucataria? Profita de ocazie si afla cum sa alegi chiuveta de bucatarie perfecta!

Mesteri Locali 29 Iun 2020

Amenajare camera Montessori in 5 pasi simpli

Metoda Montessori este implementata in toata lumea, afla cum sa aplici aceleasi principii la tine acasa pentru a stimula creativitatea celor mici.

Mesteri Locali 16 Iul 2020

Ce trebuie sa stii despre centrala termica

De cele mai multe ori montam o centrala termica datorita costurilor, insa cum facem sa alegem cea mai buna centrala termica pentru casa noastra?