Design Interior | 6 minute 23 Nov 2021
Inspiratie pentru camera de zi: 10 pasi pentru a crea un living de vis
Scris de:
Mesteri Locali
Livingul este spatiul in care locuiti. Aici va intalniti cu familia, prietenii, va relaxati, va uitati la televizor si poate chiar mancati. Este propriul vostru spatiu in care va simtiti confortabil si in siguranta. De aceea vreti ca livingul sa reflecte personalitatea si nevoile dumneavoastra unice. La ce sa va ganditi cand amenajati un living si ce sa evitati?
Lucrati cu spatiul dat
Primul lucru la care trebuie sa va ganditi inainte de a incepe sa va amenajati livingul, este dispunerea acestuia. Este mare, mic, are o forma atipica, contine elemente care nu pot fi deplasate precum coloane sau un semineu? Totul trebuie luat in considerare si puteti folosi totul in avantajul dumneavoastra.
Puteti ascunde aerul conditionat si alte cabluri cu ajutorul tavanului fals, ceea ce confera incaperii un caracter unic si mascheaza orice imperfectiuni.
Ganditi-va la viitor
Ganditi-va unde va vedeti peste un an, cinci sau zece ani si luati in considerare planurile de viata atunci cand va mobilati deja livingul. Daca planuiti o familie, masuta de cafea din sticla si lampile grele de podea nu vor fi pentru dumneavoastra. De asemenea, pisica pe care urmeaza sa o adoptati probabil nu va aprecia un scaun tapitat de designer. Poate doar ca loc de zgariat.
Incepeti de la podea (si electricitate)
In trecut, oamenii aveau tendinta de a pune covor in living presupunand ca ar adauga confort camerei. Cu toate acestea, acest lucru nu mai este recomandat astazi. Covorul in camera nu este ideal pentru cei care sufera de alergii, se intretine greu si in timp se uzeaza in locurile frecventate si, dimpotriva, partea de sub mobilier ramane noua.
Mai degraba, alegeti o pardoseala de calitate, cum ar fi parchetul din lemn sau vinilul. Pentru o locuire indelungata, este util daca placile individuale pot fi inlocuite in caz de deteriorare.
Ganditi-va la amplasarea mobilierului in camera in timpul realizarii instalatiei electrice. Cu siguranta merita sa aveti o lumina deasupra mesei, o priza langa canapea si unde sa conectati router-ul wi-fi.
Bucurati-va de decorare
In timp ce alegeti podeaua sau canapea pentru anii urmatori, va puteti juca cu decoratiunile. Este mai bine sa alegeti piese de mobilier mai mari intr-un design neutru si sa insufletiti camera cu materiale textile precum perne decorative, perdele si fete de masa. Le puteti schimba apoi in functie de starea dumneavoastra de spirit sau dupa anotimpuri.
Rafturile aglomerate nu dau bine, la fel ca si peretii goi. Mai bine achizitionati dulapuri inchise si decorati peretii cu fotografii sau picturi. Atentie insa la fotografiile prea intime. Locul lor este in albumului de familie, nu in ochii tuturor. O oglinda poate arata grozav in living. Cand reflecta, de exemplu, un peisaj frumos din exterior sau o imagine, va respecta si regulile de feng shui.
Utilati camera in functie de nevoile dumneavoastra
In livingul parintilor si bunicilor dumneavoastra, probabil ca exista mobilier de sufragerie pe un perete al camerei, un televizor. Poate le vreti la fel, pentru ca v-ati obisnuit si vi se potriveste. Sau poate ca nu. Prin urmare, nu va ocupati de ceea ce au altii in living si aranjati-l dupa propriile nevoi.
Sunteti un pasionat jucator de jocuri de masa? Veti avea nevoie de o masa mare care sa tina tabla de joc si toate piesele, cartile si jetoanele. Va plac filmele pe marele ecran? Este posibil sa aveti nevoie de un perete liber pentru o proiectie acasa.
Pe de alta parte, daca va uitati la filme doar ocazional, probabil ca televizorul nu va fi in centrul camerei si poate ca nu va fi deloc in ea. Incercati sa observati pentru o vreme ce faceti cel mai des in sufragerie, cati sunteti acolo si ce utilizati cel mai mult. Apoi folositi aceste observatii, cand alegeti dotarile.
Alegeti cea mai buna canapea pe care v-o puteti permite
Vei petrece cel mai mult timp pe canapea si probabil ca va fi dominanta camerei, asa ca nu economisiti inutil pe ea si cumparati-va cea mai buna posibil. Poate ca esti inca in stadiul in care pana si cea mai ieftina canapea nu iti este la indemana. Nu conteaza! Tot ce aveti nevoie este un covor moale si cateva perne mai mari si aveti locuri flexibile pentru dvs. si pentru vizitatori.
Daca si dormiti in sufragerie, alegeti cu siguranta o canapea pentru dormitul de zi cu zi. Sanatatea dumneavoastra va va multumi.
Atentie la dimensiune. O canapea care este prea mare intr-o camera mica poate sa nu arate estetic, dar nu veti incapea confortabil nici in cea mica si, ca urmare, va fi inutila.
Impartiti camera in zone functionale
Livingul indeplineste adesea functia de zona de relaxare, de sufragerie, de loc de munca si camera de joaca pentru copii. Este bine sa separati vizual toate aceste functii. Puteti folosi, de exemplu, tapet pe un perete, o biblioteca de sine statatoare sau un perete decorativ. Nu va fie teama sa asezati canapeaua in spatiu.
Camera de zi conectata cu bucatarie
Interconectarea bucatariei si a livingului este obisnuita in cladirile noi, desi unii deja o abandoneaza. Cu siguranta aduce beneficii precum mai mult spatiu aerisit, petrecerea a mai mult timp impreuna si o imagine de ansamblu mai buna asupra a ceea ce se intampla in apartament. Daca camera ta de zi este conectata la bucatarie, nu uita de hota suficient de puternica, de posibilitatile de aerisire si barierele de siguranta pentru copii.
Alegeti-va propriul stil
Daca nu va pricepeti la crearea de combinatii si nu va permiteti ajutorul unui designer, alegeti un stil in care veti amenaja camera si tineti de el. Depinde de dumneavoastra daca alegeti stilul scandinav, country sau poate retro.
Nu trebuie sa fie totul imediat
Stabiliti ritmul care vi se potriveste si pe care vi-l puteti permite. Cu siguranta nu conteaza daca cumparati mobila treptat si nu aveti imediat toate decoratiunile de vis.
Topic-uri: living de vis camera de zi amenajare living textile Goldea
Nu uita sa dai share!
Comentarii
Participă la conversație!
Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.
Continuă cu Facebook Continuă cu GoogleArticole relationate