Design Interior | 5 minute 16 Nov 2021

Idei creative de utilizare a tapetelor pentru decorarea dormitorului

Scris de:

Mesteri Locali

Multi oameni aleg sa-si decoreze diverse camere din casa cu ajutorul tapetelor, insa putini reusesc sa foloseasca acest element de decor la potentialul sau maxim. Tapetele nu ar trebui sa fie utilizate doar ca modalitate de a acoperi un perete gol, ci, mai degraba, ar trebui sa fie un aspect important care formeaza design-ul unei camere.

Atunci cand doriti sa achizitionati un tapet si nu va puteti decide in privinta modelului sau a culorilor, puneti-va urmatoarele intrebari: Ce stare doriti sa transmita dormitorul dvs.? Doriti sa dormiti intr-o camera cu un aspect intunecat si usor senzual sau preferati sa va treziti in fiecare dimineata intr-un dormitor care arata, mai degraba, la o plaja insorita din Caraibe?

Cea mai importanta parte in alegerea tapetului pentru dormitor, insa, este sa va asigurati ca acesta rezoneaza cu personalitatea dvs. Dormitorul este ca un sanctuar privat, departe de restul casei, iar amenajarea acestei camere ar trebui sa se alinieze cu personalitatea dvs.


Tapete cu aspect elegant

Eleganta vine sub multe forme. Pentru a alege tapetul cu care doriti sa decorati peretii dormitorului, trebuie sa tineti cont de preferintele dvs. in materie de mobilier. Daca preferati mobilierul de tip antic construit din lemn intunecat, puteti opta pentru un tapet din damasc care v-ar duce cu gandul la opulenta din Epoca Victoriana.

Daca preferati mobilierul delicat, dar cu aspect antic, puteti alege un tapet cu flori in culori pastelate. Culorile blande si modelele clasice ofera un aspect nostalgic si modern in acelasi timp.

tapet elegant Dovido


Tapete cu aspect intunecat

Este cunoscut faptul ca tapetele in culori intunecate va pot ajuta sa aveti un somn linistit si odihnitor. Gri inchis, bleumarin sau chiar negru sunt culori care creeaza atmosfera perfecta pentru somn. Insa pentru a da un aer mai luminos spatiului intunecat pe timpul zilei, alegeti un mobilier sau seturi de dormitor de culoare deschisa si instalati o iluminare buna pentru a oferi o stare de echilibru camerei.


Tapete cu aspect romantic

Avand in vedere ca dormitorul este cea mai intima camera din casa, decorarea acestuia cu tapete cu imprimeuri in culori tip giuvaer creeaza un sentiment de eleganta atemporala. Daca nu va atrage ideea de a avea tapetele de culoare verde, albastru sau violet, puteti opta pentru rosu, ceea ce ar crea o atmosfera mai senzuala in aceasta incapere, fiind perfecta pentru cupluri.


Tapete cu aspect texturat

Tapetele texturate adauga dimensiune si caldura unei incaperi care, in mod normal, ar putea parea monotona. Daca aveti un dormitor unde, in general, patrunde mult soare, este o idee buna sa alegeti tapete din material texturat.

Acestea impiedica tapetul sa capete un aspect decolorat din cauza luminii puternice. Pe de alta parte, puteti alege un tapet din hartie neteda si stralucitoare daca camera dvs. nu este expusa la multa lumina.

tapet texturat Dovido


Tapete cu animal print

Exista o multime de imprimeuri tip animal din care puteti alege, de la imprimeu cu zebre, leoparzi, tigri, pene de paun pana la imprimeuri cu piele de sarpe sau aligator. Imprimeurile cu pasari sunt, la fel, destul de populare. Mai puteti opta pentru modele de tapet cu caprioare, libelule, caini sau alte animale pentru dormitorul copiilor.


Tapete cu elemente din natura

Pentru cei care vor sa fie inconjurati de natura acasa, un tapet cu imprimeu cu frunze sau flori ar fi o alegere potrivita. Expertii de la Dovido.ro recomanda sa optati pentru un tapet abstract, care sa ofere un aspect dramatic dormitorului.

tapete Dovido elemente din natura


Tapete cu aspect contemporan, dar clasice in acelasi timp

Pentru iubitorii de arta moderna, o idee de a va infrumuseta odaia este sa folositi tapete care vin in culori indraznete, cu modele geometrice.


Tapete personalizate

Din moment ce dormitorul este spatiul dvs. personal, il puteti decora cu tapete care sa va reprezinte cel mai bine. Fie ca alegeti un imprimeu cu niste personaje din desenul animat preferat sau dintr-o carte, posibilitatile sunt nelimitate.

Asadar, dormitorul este locul perfect pentru a experimenta si a va exprima personalitatea. De la tapete in culori indraznete pana la tapete care redau o stare de odihna si relaxare, nu veti avea probleme in a gasi un tapet care sa fie potrivit pentru odaia dvs. Cea mai mare problema va fi sa va limitati la o singura optiune.


Topic-uri: tapet tapet dormitor

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cele mai comune 5 sfaturi pentru amenajarea oricarui dormitor
Cele mai comune 5 sfaturi pentru amenajarea oricarui dormitor

Mesteri Locali 26 Dec 2019

5 sfaturi si idei pentru amenajarea oricarui dormitor

De la lumina pana la culori sau decoratiuni folosite in dormitor, te invitam sa te inspiri din ideile noastre pentru amenajarea dormitorului.

Cum dai textura casei tale printr-un perete decorativ
Cum dai textura casei tale printr-un perete decorativ

Laura Cozminca 19 Sep 2021

Da textura casei tale cu un perete decorativ

Te intrebi cum sa construiesti un perete decorativ la tine acasa? Iti oferim idei de pereti decorativi, executate cu panou decorativ sau din lemn.

Cum utilizezi culoarea anului 2021 in amenajari interioare
Cum utilizezi culoarea anului 2021 in amenajari interioare

Alexandra Irimiea 28 Oct 2021

Culoarea anului 2021 in amenajari interioare

Anul 2021 a adus multe surprize, printre care desemnarea a doua culori ale anului 2021. Afla cum poti amenaja casa folosind culoarea anului.