Instalatii | 3 minute 21 Nov 2022

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Scris de:

Mesteri Locali

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de foarte multe variabile. In primul rand, trebuie sa ai in vedere tipul specific de panoul fotovoltaic pe care vrei sa il achizitionezi, consumul (asadar, necesarul) de energie, suprafata acestuia (randamentul este direct proportional cu suprafata) si tipul de acoperis pe care doresti sa il instalezi.

In general, consumul energetic poate fi aflat usor prin simpla verificare a facturilor de energie electrica din ultimele luni. Acesta este numarul pe care instalarea panourilor fotovoltaice ar trebui sa il satisfaca in urma functionarii si instalarii. Celelalte criterii pot fi aflate cu usurinta, iar abia apoi ar trebui sa te hotarasti asupra modelului.

meseriasi montaj sistem de panouri fotovoltaice


De cate panouri solare ai nevoie pentru a-ti acoperi necesitatile energetice?


In general, puterea medie pe care un panoul fotovoltaic ar trebui sa o poata sustine este de cel putin 3 kWp. Astfel, numarul total de panouri fotovoltaice necesare poate fi aflat in urma unui calcul destul de simplu: afli cat ar consuma majoritatea electrocasnicelor, aparatelor, obiectelor consumatoare de energie electrica, afli puterea maxima a unui panou fotovoltaic, iar apoi vei imparti consumul (maxim) la puterea maxima a panoului.

cauti electrician

Spre exemplu, daca un panou poate produce 150W, iar consumul maxim este de 1.500 Wp, atunci vei imparti 1.500 la 15. Ceea ce inseamna 10 panouri fotovoltaice. Bineinteles, este doar un exemplu teoretic.

Cu ajutorul panourilor solare poti economisi pana la 30% din costurile facturilor la energie. In 5-7 ani, poti sa te bucuri de energia produsa de panouri fara costuri suplimentare. In aceeasi masura, este vorba si de faptul ca faci un pas important catre abordarea unui comportament cat mai sustenabil, prietenos cu mediul inconjurator.

Sistem de panouri fotovoltaice montate pe casa


Pretul energiei electrice este intr-o crestere continua, motiv pentru care ar trebui sa ne orientam cat mai rapid catre surse alternative, cu impact cat mai mic asupra mediului inconjurator. Energia solara este o alternativa benefica si deosebit de accesibila, pe langa alte surse regenerabile de energie.


Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice?


Dupa cum am spus, raspunsul poate fi variabil, insa cu siguranta este un pas important in cazul in care te decizi sa-ti achizitionezi panouri fotovoltaice. Pentru a stii cu certitudine ce costuri implica, este important sa stii care sunt necesitatile energetice ale locuintei tale.

Daca deja ai o idee despre cat consuma diferitele electrocasnice si aparaturi folosite, care este suprafata acoperisului poti afla cu usurinta de cate panouri vei avea nevoie pentru a obtine cel putin atat de mult curent electric pe cat consumi. Un sistem complet ar putea ajunge chiar si la 8.500 RON per kilowatt instalat, dar este unul de calitate superioara, bun.

meserias scule montaj panou fotovoltaic


Exista si sisteme mai accesibile, sub 5.000 RON, insa nu iti vor garanta eficienta maxima si s-ar putea sa nu aiba acelasi randament, stricandu-se mult mai rapid si avand o rata de degradare accelerata. Un sistem care alimenteaza un frigider, televizor si becuri LED ar putea porni chiar si de la 5.500 RON.

Pretul unei instalatii solare ar putea incepe de la 12.000 RON, iar tuturor acestor preturile li se adauga, suplimentar, si montajul. Pretul montajului poate fi diferit in functie de dificultatea de instalare, echipa la care apelezi si alte variabile. In cele din urma, chiar daca nu ti se pare neaparat accesibil, cu siguranta costurile vor fi amortizate in timp.

Topic-uri: panouri fotovoltaice cost panou fotovoltaic costuri panou fotovoltaic costuri panouri fotovoltaice

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

De unde cumperi cele mai bune camere de supraveghere video
De unde cumperi cele mai bune camere de supraveghere video

Mesteri Locali 12 Feb 2022

Cele mai bune camere de supraveghere

Te gandesti sa cumperi o camera de supraveghere? Specialistii DABSTORE te ajuta sa alegi cele mai bune camere de supraveghere video!

Acoperis in siguranta – 50 de ani garantie contra coroziune
Acoperis in siguranta – 50 de ani garantie contra coroziune

Mesteri Locali 25 Mai 2022

Cum construiesti un acoperis in siguranta

Acoperisul este o bariera intre lumea din interiorul casei tale si exterior. Afla cum il poti proteja cu ajutorul RoofArt.

Ce este un releu de timp si cum alegi unul bun - Smart Home
Ce este un releu de timp si cum alegi unul bun - Smart Home

Mesteri Locali 25 Aug 2022

Ce este un releu de timp si cum alegi unul bun

Daca esti in cautarea unei modalitati usoare de a automatiza operatiunile de acasa sau de afaceri, te ajutam sa gasesti releul de timp potrivit.