Instalatii | 5 minute 12 Feb 2022

De unde cumperi cele mai bune camere de supraveghere video

Scris de:

Mesteri Locali

Cu totii am vazut videoclipuri de la camerele de supraveghere, fie in programe de stiri, in filme si pe Internet. Supravegherea video ar trebui sa fie o parte importanta a unui sistem de protectie fizica. Aceasta va ajuta la asigurarea linistei sufletesti proprietarilor de case, parintilor si angajatorilor, permitandu-va sa fiti atent la tot ce misca in imprejurimile proprietatii, cand nu puteti fi prezent fizic. 

Cu toate acestea, exista o gama larga de produse disponibile cand vine vorba de camere supraveghere profesionale, cu mari variatii de pret, complexitate si capacitate. In acest ghid rapid, vom raspunde la cateva intrebari frecvente despre camere de supraveghere, fie ele camere simple sau camere supraveghere wireless. 


Cum va ajuta o camera de supraveghere HikVision


Evident, nu putem fi peste tot deodata. Ce s-ar intampla daca am vrea ca un paznic sa supravegheze usa din fata si locul de parcare in acelasi timp? O camera de supraveghere, amplasata in fiecare din locatii, permite unei singure persoane sa observe toate locatiile simultan. 

Pe DABSTORE gasiti camera de supraveghere HIKVISION potrivita pentru orice tip de sistem de supraveghere, fie la domiciliu sau pentru operatii industriale. Unul din cei mai mari furnizori de echipamente de supraveghere video din lume, Hikvision va poate ajuta cu orice tip de camera supraveghere. Abordarea lor inovatoare ii face potriviti pentru orice tip de locatie in care doriti sa montati sisteme CCTV, de la retail pana la proprietati guvernamentale sau locatii rezidentiale. 

camera de supravghere HikVision

Cum procedati daca doriti sa observati mai multe zone


Veti avea nevoie de mai multe camere, iar fiecare camera supraveghere va fi conectata la propriul monitor. Totusi, acest lucru devine scump si mai multe monitoare ocupa spatiu. Cu Hikvision puteti opta pentru camere de supraveghere wireless, ceea ce va va permite sa construiti ieftin intregi sisteme de monitorizare. 

Mai mult, datorita tehnologiei avansate, o camera de supraveghere HikVision va permite sa obtineti o rezolutie excelenta a imaginii. Cantitatea mare de MegaPixeli va permite de asemenea o claritate superioara daca doriti sa mariti imaginile inregistrate. Aceasta va fi un ajutor de minune in special pentru proprietarii de automobile care parcheaza masinile in strada si le gasesc adesea lovite sau zgariate peste noapte. 


Care sunt cele trei zone de eficacitate a rezolutiei


Indiferent cat de mare este rezolutia camerei, camera de supraveghere va fi mai eficienta atunci cand subiectul va fi mai aproape de camera. Si mai putin eficienta atunci cand subiectul se va indeparta. Domeniul de focalizare poate fi impartit in trei zone de eficacitate, numite detectie, clasificare si identificare. 

Cand subiectul apare pentru prima data, utilizatorul de camera supraveghere poate spune ca exista un obiect neidentificat in cadru, fie o persoana sau un vehicul. Nu exista suficiente detalii pentru a spune multe despre asta, dar stim ca exista, cel putin. Acesta va fi nivelul de baza, adica nivelul de detectie a detaliilor. Cand subiectul se apropie de camera, putem vedea mai multe detalii, suficiente pentru a ajuta la distingerea subiectului de alti subiecti. Putem face diferenta dintre o duba si un camion, sau intre o persoana care poarta o jacheta sau un hanorac. Acest nivel este asa numitul nivel de clasificare. Iar daca subiectul se va apropia foarte mult de camera, veti avea destule detalii pentru a-l identifica. Acesta este nivelul de identificare pe baza caruia puteti chiar identifica o persoana sau o placuta de inregistrare pentru o masina.

camera de supraveghere HikVision tinuta cu mana

Camera de supraveghere HikVision va poate ajuta cu diferite rezolutii ce permit identificarea unui subiect in orice situatie doriti. Ba chiar o puteti monta la balcon, la etajele superioare ale blocului de locuinte pentru a supraveghea parcarea. Proprietarii se declara multumiti de calitatea imaginii chiar de la etaje superioare cladirii, de unde pot monitoriza parcarile.


Ce masuri trebuie luate pentru vreme in cazul camerelor de exterior


Camerele de supraveghere pot fi fie rezistente la intemperii, denumite camere de exterior, fie neprotejate la intemperii si denumite camere de interior. Nimic nu va impiedica sa folositi o camera de exterior in interior, desigur, dar folosirea unei camere de interior in aer liber va fi posibila pentru o scurta perioada de timp. In alte cuvinte, la prima ploaie sau prima data cand devine foarte cald sau foarte frig afara va trebui schimbata.

Daca va temeti ca camera supraveghere poate fi supusa actelor de vandalism, ar trebui sa alegeti o camera rezistenta la vandal, care are o carcasa intarita. In mod surprinzator, chiar si camerele marcate ca "rezista la explozie" nu inseamna ca o camera supraveghere poate rezista efectelor unei explozii. Mai degraba, rezistenta la explozie inseamna ca camera de supraveghere este clasificata pentru utilizare in medii explozive, cum ar fi o rafinarie de petrol, si este etansata impotriva scanteilor si asa mai departe. Cu alte cuvinte, o camera rezistenta la explozie este o camera care nu va provoca o explozie, nu o camera care va supravietui.

camera de supraveghere HikVision rotunda


 

Cat de important este iluminatul exterior


Majoritatea camerelor de supraveghere ar trebui sa functioneze 24 de ore pe zi. Prin urmare, trebuie acordata atentie conditiilor de iluminare la care va fi supusa camera si acomodarilor facute. Daca campul dvs. vizual va fi prea intunecat pentru ca camera sa functioneze normal, veti avea doua optiuni: 

  1. Daca aveti putina lumina, pur si simplu nu suficienta, puteti alege o camera conceputa pentru a imbunatati lumina disponibila. 
  2. Daca nu aveti deloc lumina, puteti adauga lumina, fie instaland iluminare suplimentara, fie alegand o camera cu iluminare incorporata.

Echipamentul video de supraveghere este doar o parte a unui sistem de protectie fizica. Odata ce sistemul de supraveghere este instalat si gata de utilizare, trebuie sa dezvoltati proceduri pentru utilizarea sistemului, hotarand cum si unde sa vizionati videoclipurile inregistrate, cum sa efectuati o investigatie cu inregistrarile video de supraveghere si cum sa salvati videoclipurile, pentru utilizare viitoare ca dovezi. Odata ce aceste proceduri sunt stabilite, va trebui sa aveti personal instruit in aceste proceduri.

Speram ca acest ghid va ajuta sa alegeti cea mai buna camera de supraveghere. Pe masura ce tehnologia de supraveghere continua sa evolueze, tineti cont de ceea ce ati invatat in acest ghid si veti putea intelege ce valoare aduc schimbarile.

Topic-uri: camera supraveghere camere supraveghere camera de supraveghere camere de supraveghere HikVision DABStore supraveghere video camere supraveghere wireless

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cum sa amenajezi o terasa la bloc?
Cum sa amenajezi o terasa la bloc?

Mesteri Locali 31 Ian 2022

Cum amenajezi o terasa la bloc

Expertii de la Homelux te ajuta cu mobilierul perfect pentru amenajarea unei terase la bloc!

Aerul conditionat portabil – pro sau contra?
Aerul conditionat portabil – pro sau contra?

Mesteri Locali 09 Feb 2022

Aerul conditionat portabil – pro sau contra

Te gandesti sa iti pui aer conditionat? Nu stii daca aerul conditionat portabil e solutia? Afla mai multe de la specialisti.

Cele mai mari beneficii ale amenajarii cu granit
Cele mai mari beneficii ale amenajarii cu granit

Mesteri Locali 09 Feb 2022

Granitul – beneficii si idei de amenajare

Granitul este unul dintre cele mai rezistente materiale existente, iata cum il poti incorpora in design-ul casei tale!