Constructii | 4 minute 25 Mai 2022

Acoperis in siguranta – 50 de ani garantie contra coroziune

Scris de:

Mesteri Locali

Te-ai intrebat vreodata ce caracteristici trebuie sa indeplineasca materia prima din care este facut acoperisul tau metalic, astfel incat sa iti ofere siguranta sporita un timp indelungat? Pentru a afla raspunsul acestei intrebari, dar si alte informatii valoroase, am apelat la specialistii RoofArt, care au o experienta de peste 20 de ani in solutii durabile pentru acoperisuri.

Garantie 60 de ani sistem complet de acoperis

Acoperisul este o bariera intre lumea din interiorul casei tale si exterior, iar daca se pastreaza in stare buna un timp indelungat, va proteja locuinta de zapada, grindina, ploi si vant puternic. In schimb, un acoperis de calitate indoielnica iti poate cauza probleme precum infiltratii, aparitia condensului si a mucegaiului, ceea ce conduce la efectuarea de reparatii costisitoare. Cum poti evita aceste riscuri? Alegand un acoperis dintr-un material cu caracteristici tehnice de exceptie si cu garantie extinsa contra coroziune.

acoperis tabla


Un acoperis metalic, indiferent de tipul sau forma sa, fie ca discutam despre un acoperis clasic in 2 ape sau despre acoperisul in 4 ape cu forma mai complexa, poate fi afectat de coroziune. Daca locuiesti intr-o zona in care nivelul de umiditate este crescut, atunci sansele ca acoperisul casei sa fie afectat de coroziune sunt si mai mari.

Coroziunea sau aparitia ruginei reprezinta un proces electrochimic, care apare pe suprafetele metalice expuse la electroliti. Pentru ca rugina sa apara nu este nevoie decat de trei elemente: metal, oxigen si apa. Odata aparuta intr-o zona, chiar daca vorbim despre suprafete reduse, rugina se extinde, iar intreaga structura metalica este afectata in cele din urma.

Coroziunea afecteaza atat performanta, cat si aspectul acoperisului. Din momentul in care se formeaza primele pete de rugina, acoperisul tau este supus degradarii, iar apa se poate infiltra cu usurinta in aceste zone, afectand in cele din urma structura casei. Principalul motiv pentru care rugina se instaleaza cu usurinta pe acoperisurile metalice este erodarea stratului protector de acoperire, caz in care discutam despre materiale de calitate indoielnica. Ulterior, in lipsa unui strat protector, metalul este expus factorilor de mediu care favorizeaza aparitia ruginei.


Alege un acoperis cu garantie extinsa contra coroziune


Pentru a evita problemele pe care le poate cauza rugina, specialistii recomanda sa alegi un acoperis metalic realizat dintr-un material cu rezistenta sporita la oxidare, care este principala cauza a aparitiei coroziunii. De exemplu, acoperisurile metalice in varianta Mat Premium Plus de la RoofArt, cu strat de zinc de 275 gr si acoperire GreenCoat Pural BT, beneficiaza de nu mai putin de 50 de ani garantie pentru rezistenta la oxidare. Realizate din materie prima de calitate superioara otel suedez SSAB astfel de acoperisuri sunt facute sa reziste in cele mai neprielnice conditii de mediu, iar durabilitatea lor este garantata chiar de catre producatorul materiei prime si certificata prin teste de specialitate.

acoperis tigla metalica maro


Coroziunea poate sa afecteze majoritatea acoperisurilor metalice si reprezinta o problema dificila si costisitoare. Cu toate acestea, implementarea unei solutii potrivite pentru acoperis, precum tigla metalica cu acoperire GreenCoat de la RoofArt, care ofera o garantie extinsa din acest punct de vedere, va reduce impactul pe termen lung pe care coroziunea il are asupra acoperisului tau.

GreenCoat Mat Premium Plus ofera o protectie de neegalat impotriva coroziunii, fiind in acelasi timp o solutie cu raport excelent calitate-pret. GreenCoat este unul dintre cele mai avansate straturi de acoperire de pe piata, reprezentand un pas urias inainte in materie de solutii inovatoare pentru acoperisuri. Daca vrei sa afli mai multe informatii despre optiunile pe care le ai la dispozitie pentru un acoperis sigur, poti contacta echipa RoofArt, care iti sta la dispozitie cu sfaturi si recomandari avizate.

Topic-uri: acoperis metalic RoofArt

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Echipament de ventilatie pentru case reabilitate termic, confortabile si performante energetic
Echipament de ventilatie pentru case reabilitate termic, confortabile si performante energetic

Mesteri Locali 11 Apr 2022

Alege o casa reabilitata termic

Termoizolarea imobilelor continua sa se afle pe un trend crescator, tu stii ce ai de facut pentru a eficientiza energetic casa ta?

Echipamente de gradinarit - motoare termice sau modele electrice?
Echipamente de gradinarit - motoare termice sau modele electrice?

Mesteri Locali 05 Mai 2022

Cele mai bune echipamente de gradinarit

Gradinaritul este considerat uneori o arta aparte. Specialistii de la Lencoplant te ajuta sa gasesti uneltele potrivite pentru o gradina de vis!

Ce trebuie sa faca o masca de sudura cu adevarat eficienta
Ce trebuie sa faca o masca de sudura cu adevarat eficienta

Mesteri Locali 24 Mai 2022

Mastile de sudura - cat costa?

Exista meserii riscante care ne pot pune viata in pericol. In astfel de situatii, avem nevoie de echipamente moderne precum masti de sudura.