Design Interior | 5 minute 27 Ian 2020

Cele mai cautate 5 trenduri in decorarea livingului

Scris de:

Mesteri Locali

Inceputul unui nou an este mereu un prilej pentru reinventie, pentru transformare, pentru noi rezolutii, si de ce nu, pentru redecorare. Poate ca v-ati mutat recent la casa noua si vreti sa va amenajati locuinta dupa propriul stil, sau poate pur si simplu v-ati plictisit de look-ul si decorul actual al casei sau apartamentului.

canapea beige covor dungi albastru

Probabil multi dintre voi v-ati gandit deja la un plan de amenajare living. Sufrageria, cum ii mai spunem noi, este de multe ori spatiul central dintr-o locuinta, si zona in care petrecem cel mai mult timp din zi, fie cu familia sau impreuna cu musafiri.

Din acest motiv, living-ul este de multe ori prima incapere pe care dorim sa o transformam. Asadar, daca va ganditi sa reimprospatati ambianta sau aspectul acestui spatiu, va prezentam cateva trenduri de decor living de urmat oricand.

canapea gri perne albastre pisica


1. Confort inainte de toate pentru mobila de living


Cel mai important "trend" de urmat, indiferent de stilul ales sau de spatiul disponibil, este confortul. Fie ca vorbim despre un living spatios in stil clasic sau vintage sau de un living minimalist tip open-space intr-un apartament mic, confortul este cel mai important factor de luat in considerare.

living room open space mobilier alb lemn deschis

Astfel, nu trebuie sa va faceti griji daca nu va puteti decide asupra unui anumit stil de decor sau asupra unei anumite palete de culori; perfectiunea, precum stim, este imposibila, si ea nici nu mai este de dorit.

Din contra, expertii in design interior sugereaza non-conformismul, imperfectiunea, nonsalanta si relaxarea ca fiind filosofii de urmat in noul an. Asadar, alegeti piesele de mobilier, textilele si elementele decorative punand in prim plan confortul, si nu aspectul.

Incercati sa creati o atmosfera imbietoare si cozy, alegand textile placute la atingere si materiale naturale cum ar fi lemnul, marmura sau piatra. Nu in ultimul rand, tineti minte ca cel mai important lucru e sa va simtiti ca acasa in propriul living.

living colorat canapea indigo perne beige tablouri colorate


2. Inspiratie scandinava in amenajare living basic


Trendul scandinav, sau nordic, continua sa inspire si putem intelege cu usurinta de ce. Acest stil nordic are ca scop principal confortul, simplitatea si intimitatea - altfel spus, hygge, un termen folosit de danezi care nu are echivalent in limba romana, insa este asociat cu senzatia de"acasa" de cozyness, de relaxare si de odihna.

living room deschis open space canapea beige

Stilul scandinav este unul minimalist, de "less is more" unde fiecare piesa de mobilier si fiecare obiect din incapere are un scop sau o valoare, fie ea doar sentimentala. Acest stil nordic este, intr-un fel, opusul clutter-ului, care sugereaza inghesuiala si aglomerarea incaperilor cu lucruri si obiecte care nu sunt necesare.

canapea maro textura panza plante decorative

Stilul nordic creeaza o ambianta similara cu cea intalnita in cabanele de iarna de la munte, si duce cu gandul la fuziunea dintre om si natura. Astfel, daca vreti sa va amenajati living-ul in acest stil, optati pentru piese de mobilier din materiale naturale, ca lemnul, piatra sau marmura, textile calduroase, culori neutre (gri, albastru, bej, pasteluri), si imprimeuri minimaliste sau geometrice. Puteti gasi astfel de piese la preturi accesibile chiar la Ikea.

canapea gri perne tablouri albastre lemn

Sursa: Pinterest


3. Amenajare living in stil boho chic


Stilul boho chic, sau bohemian chic, este un alt trend care nu se va demoda probabil niciodata. El este caracterizat prin nonsalanta, relaxare, imperfectiune, avand ca inspiratie stilul boho gasit in moda si design-ul parizian.

living room boho culori galben maro negru

Acest tip de design este potrivit pentru amenajare living intr-un apartment mic, deoarece este relativ usor de incorporat, nevand la baza nici un fel de reguli de urmat. Boho chic este orice dar nu rigid, astfel aveti libertate de exprimare totala daca va doriti un living in acest stil.

Fiti creativi, pornind de la mobila de living, care poate fi vintage, cu personalitate, achizitionata chiar din magazine sau targuri de antichitati. Obiectele de decor artistice - tablouri, schite, poze facute chiar de voi sau de prieteni - ofera caracter si individualitate living-ului.

stil boho scaune concept canapea maro piele

Plantele decorative, covoarele "shaggy", piesele de mobilier retro, cartile, revistele, discurile de vinil - toate acestea pot fi elemente incorporate in stilul boho. Insa nu le includeti doar de dragul decorului; fiecare element dintr-un living in stil boho chic trebuie sa aiba o istorie, o valoare sentimentala, sau un grad de unicitate.

sufragerie minimalista planta scaun canapea


4. Modern glamour prin mobila de living


Un trend care a luat amploare in ultimii ani, si care este probabil sa persiste este stilul modern glamour. Acesta este un stil de decor eclectic care imbina piesele clasice cu cele moderne, creand o ambianta stylish si eleganta, insa in acelasi timp, accesibila.

Este un stil mai rigid, mai organizat decat cel boho chic, insa este totusi relaxat si fresh, fara a parea demodat. Daca ati vrea sa incorporati acest trend in amenajare living, optati pentru o "nonsalanta chibzuita" sa ii spunem asa.

living room glamour masuta metalica oglinda metalica vaza flori argintii

Sursa: Pinterest

Puteti combina piese de mobilier confortabile si textile placute la atingere cu obiecte decorative "statement" cum ar fi vazele, tavitele, suporturile de lumanari, oglinzile, in culori tari sau metalizate (gasiti asemenea piese la H&M Home sau Zara Home).

De asemenea, puteti opta pentru paturi, covoare sau perne decorative cu imprimeuri sau in culori puternice, precum albastrul marin, culoarea anului 2020. Mai mult, pentru un plus de personalitate, puteti zugravii diferiti pereti in culori diferite, sau puteti pune chiar tapet pe un perete al living-ului.

tapet flori canapea gri model inflorat


5. Amenajare living in ton monocromatic


Stilul monocromatic implica amenjarea living-ului intr-o singura nuanta sau culoare, sau in variatiuni restranse ale acesteia. Acest stil este unul relaxat, confortabil, si linistitor, de obicei definit prin nuante neutre, pastelate, precum gri-ul, bej-ul, rozul prafuit, si alte nuante similare.

Este un stil potrivit pentru cei care nu dispun de foarte mult spatiu in living, si care doresc sa creeze impresia unui spatiu mai mare si mai aerisit.

tavan galben canapea galbena culori complementare

Alegerea mobilierului in nuante similare, care sa se contopeasca cu nuanta peretilor si a podelelor, creeaza iluzia de spatiu si deghizeaza dimensiunea reala a mobilei si a incaperii. In acelasi timp, acest stil este unul care imbie la relaxare si confort, deoarece nu aglomereaza campul vizual cu prea multe culori si imprimeuri.

Astfel, incercati sa alegeti scaunele, masa, coltarul sau canapeaua, lustra, dulapurile, rafturile sau comoda in nuante similare, daca nu identice. Acest lucru va crea un aspect armonios care va induce o stare de relaxare si "zen".

canapea alba vaza neagra

Acestea sunt cateva sugestii de urmat in amenajare living, sugerate de expertii in design interior. In functie de propriul stil, de buget, de spatiul disponibil, si de preferinte, veti gasi cu siguranta inspiratie in fiecare din aceste trenduri, si de ce nu, va puteti juca si combina stiluri si trenduri diferite.

Cel mai important lucru de care sa tineti cont este ca trebuie sa va simtiti ca acasa in propriul living, astfel puneti confortul si relaxarea voastra pe primul plan in procesul de amenajare living.

Topic-uri: decor living decor sufragerie amenajari interioare living mobila living amenajare living amenajare living modern

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Idei de amenajare pentru un colt de citit modern
Idei de amenajare pentru un colt de citit modern

Mesteri Locali 26 Dec 2019

Cum amenajezi un colt de citit modern

Daca ai nevoie de timp pentru tine, afla cum iti poti amenaja propriul colt de citit. Un colt de lectura te va ajuta sa uiti de orice problema!

Cele mai bune idei pentru a amenaja cu buget redus o bucatarie in spatiu mic
Cele mai bune idei pentru a amenaja cu buget redus o bucatarie in spatiu mic

Mesteri Locali 25 Aug 2019

5 idei despre amenajarea unei bucatarii intr-un spatiu mic

O bucatarie de dimensiuni mici reprezinta o provocare pentru oricine. Iti propunem cateva idei despre cum poti amenaja o bucatarie oricat de mica!

Afla cum poti amenaja dormitorul de oaspeti in 8 pasi rapizi
Afla cum poti amenaja dormitorul de oaspeti in 8 pasi rapizi

Mesteri Locali 28 Nov 2019

8 Sfaturi Utile de Amenajare a Dormitorului de Oaspeti

Perioada sarbatorilor este un prilej minunat de a ne revedea cu cei dragi, insa cum ii facem sa se simta ca la ei acasa?