Dormitor | 6 minute 28 Nov 2019

Afla cum poti amenaja dormitorul de oaspeti in 8 pasi rapizi

Scris de:

Mesteri Locali

Perioada sarbatorilor include, pe langa targuri de craciun si plimbari cu sania, si intalnirea cu rudele si vizitele la parinti, bunici si asa mai departe. Daca este randul vostru sa primiti musafiri in locuinta voastra si vreti sa ii faceti sa se simta ca acasa, venim cu cateva idei de amenajare a camerei sau dormitorului de oaspeti.

Sarbatorile de iarna sunt un prilej excelent de a ne reintalni cu rudele si prietenii pe care nu i-am vazut de multa vreme.

Este o perioada in care vrem sa ne bucuram de caldura si concediu alaturi de familie, astfel multi dintre noi vom merge in vizita la parinti, bunici sau prieteni, si vom fi la randul nostru gazde pentru musafiri.

Desigur ca ne dorim ca cei care ne trec pragul, indiferent de ocazie sau de perioada anului, sa se simta ca acasa, si sa mai revina. Cum reusim insa sa facem asta?

tablou dormitor perne pat amenajare dormitor oaspeti

Sursa: Pinterest

Cu putina creativitate si planificare, putem transforma camera de oaspeti intr-o oaza de relaxare pentru cei ce ne trec pragul in aceasta perioada. Important este sa cream o atmosfera primitoare, pentru ca musafirii sa se simta bineveniti si mult mai confortabili decat intr-o camera plictisitoare de hotel.

Mai departe vom veni cu cateva idei si sfaturi pentru amenajarea dormitorului pentru oaspeti, care vor transforma aceasta camera din locuinta voastra intr-o mica "casa departe de acasa".


dormitor alb pal patura pufoasa dulap alb

Sursa: Pinterest

1. Schema de culori care indeamna la relaxare

Stim deja ca paleta de culori dintr-o incapere ne poate influenta foarte mult starea de spirit. In ceea ce priveste dormitorul, este foarte important sa alegem culori care sa incurajeze relaxarea si sa ne ajute sa dormim profund.

Pentru oaspeti, este cu atat mai crucial sa alegeti nuantele perfecte pentru crearea unei atmosfere de relaxare si odihna. Este uneori dificil sa ne acomodam si sa dormim bine intr-o locuinta noua, departe de casa, astfel o gama de culori neutre care sa nu ne alimenteze stresul, este esentiala.

Pentru camera de oaspeti, alegeti culori neutre si calde, cum ar fi nuantele de gri, tonurile pastel de crem sau bej, sau nuante de maroniu care creaza o atmosfera intima.

Sunt de evitat culorile puternice cum ar fi rosul, pentru ca acestea induc o stare de agitatie si nu sunt potrivite pentru dormitor. Puteti apela la ajutorul unui zugrav profesionist pentru a amenaja dormitorul in paleta de culori dorita.


amenajare dormitor mic colturi lumina

Sursa: Pinterest

2. Elementul surpriza - tapet

Un dormitor pentru oaspeti poate deveni de asemenea atragator printr-un print stylish precum tapetul pe peretele de care patul este rezemat.

Alternativ prin alegerea unui tapet tip statement ce ilustreaza un peisaj sau un model botanic, unul dintre trendurile anului 2020, camera va dobandi caracter propriu.

tapet floral dormitor veioza metalica

Sursa: Pinterest

3. Acordati atentie textilelor

Textilele joaca probabil cel mai important rol in amenajarea unui dormitor pentru oaspeti, deoarece ele pot induce o senzatie de intimitate si confort.

Scopul este acela de a crea o atmosfera "lived-in", in care practic pare ca locuiti deja; vreti sa evitati o senzatie rece si fara personalitate, similara cu cea oferita de camerele de hotel.

Apelati cu incredere la covoare pufoase, paturi de tip "throw", perne decorative, si nu uitati de perdele si draperii. Incercati sa mentineti aceeasi paleta de culori neutra, care sa complimenteze culorile peretilor si sa incurajeze relaxarea.

perne textile diferite dormitor oaspeti patura albastra

Sursa: Pinterest

4. Oferiti un alt nivel de ospitalitate

Puteti merge mai departe si sa oferiti oaspetilor elemente care sa ii faca sa se simta ca acasa: halate de casa sau de baie, papuci confortabili de casa, prosoape curate, si desigur, asternuturi curate.

Nu uitati sa oferiti paturi sau perne extra, pentru cazul in care oaspetilor le este frig; evident ca dormitorul de oaspeti trebuie incalzit la fel ca restul incaperilor din locuinta, insa in cazul in care musafirii sunt mai frigurosi, oferiti-le pe cat posibil control asupra temperaturii prin paturi sau alte textile "de rezerva".

prosop oaspeti asternuturi pat oaspeti

Sursa: Pinterest

6. Nu subestimati importanta luminii din camera de oaspeti

Pentru a oferi oaspetilor intimitate si confort, este important sa decorati dormitorul cu perdele si chiar draperii sau jaluzele, care blocheaza lumina de afara si incurajeaza somnul.

Insa la fel de importanta este lumina artificiala din incapere, care poate fi folosita pentru a spori confortul si relaxarea, si a face musafirii sa se simta ca la ei acasa.

Alegeti pentru camera de oaspeti lumina calda, si apelati, daca se poate, la lampi sau veioze care dau o senzatie de intimitate. Pe timpul iernii, cand lumina naturala este in mare parte absenta, cu totii ne bazam pe lumina artificiala.

Cel mai important este sa alegeti becuri cu lumina calda, atlfel camera de oaspeti va parea rece si neprimitoare, iar asta este exact ceea ce vreti sa evitati.

dormitor albastru luminos veioze abajur albastru cosuri rafie tapet albastru

Sursa: Pinterest

7. Treziti simturile si creati o ambianta imbietoare

De multe ori, nimic nu ne face sa ne simtim ca acasa asa cum o fac anumite arome sau mirosuri. Anumite mirosuri sau parfumuri le asociem instant cu relaxarea si cu sarbatorile de iarna, cum ar fi scortisoara, vanilia, turta dulce sau portocalele.

Ajutati oaspetii sa se simta ca acasa prin trezirea simtului olfactiv, si aduceti un plus de confort prin includerea lumanarilor sau a betisoarelor parfumate.

Alegeti arome de sezon, daca se poate, insa nu exagerati; asigurati-va ca musafirii au control asupra intensitatii parfumurilor din camera.

Cea mai buna optiune sunt lumanarile parfumate, care pot fi aprinse si stinse in functie de preferinte. Acestea nu doar ca vor spori senzatia de confort, vor aduce si un plus de hygge in incapere.

decor craciun


8. Adaugati un plus de personalitate camerei cu ajutorul decoratiunilor

Ati ales paleta potrivita de culori, ati adaugat textile placute la atingere, ati plasat surse calde de lumina, si ati inclus lumanari parfumate pentru un plus de hygge.

Acum este momentul de a analiza situatia si de a vedea ce ati mai putea face pentru a spori si mai mult confortul si intimitatea din camera de oaspeti. Pentru a va asigura ca oaspetii au intimitate, insa nu se plictisesc, puteti pune la dispozitie carti, albume, reviste, sau chiar si un televizor.

Astfel musafirii vostri vor avea activitati la dispozitie pentru a nu se plictisi in nici un moment pe durata vizitei.

Pentru a eleva un decor monoton in camera oaspetilor, puteti apela si la decoratiuni, precum pernele decorative sau obiectele cu un mesaj de "Bun venit" sau puteti decora peretii cu tablouri, oglinzi sau chiar plante.

Nu in ultimul rand, daca aveti destul spatiu la dispozitie, incercati sa creati si o zona de depozitare pentru oaspeti, unde ei sa isi poata organiza obiectele vestimentare si alte lucruri aduse in bagaj.


pat oaspeti perne paturi groase

Sursa: Pinterest

Asadar, perioada sarbatorilor este un prilej minunat de a ne revedea cu cei dragi, si de a-i pofti la noi in casa pentru a petrece timp impreuna.

Musafirii vostri se vor bucura nespus sa aiba la dispozitie o camera de oaspeti primitoare, calda, si amenajata cu tot ce trebuie pentru a le face vizita una placuta si chiar memorabila. Daca urmati sfaturile de mai sus, cei dragi cu siguranta vor veni in vizita mai des, nu doar de sarbatori.

Topic-uri: Amenajare dormitor oaspeti idei dormitor oaspeti Ambient dormitor oaspeti Decoratiuni dormitor de oaspeti

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Idei de amenajare pentru un colt de citit modern
Idei de amenajare pentru un colt de citit modern

Mesteri Locali 26 Dec 2019

Cum amenajezi un colt de citit modern

Daca ai nevoie de timp pentru tine, afla cum iti poti amenaja propriul colt de citit. Un colt de lectura te va ajuta sa uiti de orice problema!

Care este cel mai bun spatiu pentru amplasarea plantelor de apartament
Care este cel mai bun spatiu pentru amplasarea plantelor de apartament

Mesteri Locali 22 Nov 2019

Amplasarea si ingrijirea plantelor de apartament

Fie ca te-ai mutat intr-un apartament nou sau simti nevoie sa adaugi culoare locuintei tale, afla ce plante ti se potrivesc!

Cele mai noi tendinte in materie de geamuri moderne
Cele mai noi tendinte in materie de geamuri moderne

Mesteri Locali 08 Nov 2019

Care sunt cele mai noi modele de geamuri moderne

Orientarea casei si accesul la lumina naturala pot infrumuseta considerabil o camera. Afla cum arata cele mai noi modele de geamuri moderne.