Design Interior | 5 minute 08 Dec 2019

Cele mai bune sfaturi pentru alegerea tapetului chiar de la profesionisti

Scris de:

Mesteri Locali

Printre cele mai vechi forme de decorare a peretilor se numara tapetul, fiind inventat si aplicat inca din antichitate. In ultimul secol tapetul a revenit in popularitate in mare parte datorita tehnologiei ce permite desenarea unor modele neasteptate ce pot fi usor imprimate si aplicate.

Peretii "statement" cu care am fost obisnuiti, se numara printre cele mai noi tendinte in materie de design interior si vor ramane in continuare in atentia publicului in anii ce urmeaza.

Despre tapet, tendinte si recomandari am stat de vorba si cu Laurentiu Dumitrana, unul dintre meseriasii inscrisi pe site-ul Mesteri Locali.

Laurentiu detine propria afacere si s-a specializat in ultimii ani pe domeniul de aplicare a tapetului, dobandind o vasta experienta in domeniul de amenajari interioare in Anglia.


foto tapet culori


Pentru a alege tapetul ideal pentru casa dumneavoastra, se recomanda sa tineti cont de urmatoarele 4 aspecte: stilul camerei, amplasarea tapetului, tipul de tapet precum si tendintele de design.


Stilul camerei

In functie de stilul camerei amenajate, tapetul poate varia de asemenea. Pentru stilul romantic care se potriveste dormitoarelor, tapetul ales va fi floral sau cu linii subtiri, culori pastel ce evidentiaza finetea.

Pentru un stil contamporan aplicat preponderent in holul casei sau in dining, culorile alese pot fi extravagante cu modele complexe precum figuri geometrice sau figuri abstracte.

De asemenea pentru a opta pentru un stil industrial trebuie doar sa alegeti modele tip lambriu sau caramida, culoarea teracotta oferind o senzatie de caldura. Un stil traditional poate include elemente naturale precum plante si poate fi aplicat atat in bucatarie cat si in baie.

tapet gri


Amplasarea tapetului

In amenajarea camerei, pentru un design aerisit si placut estetic, va trebui sa tinem cont de locurile in care tapetul va fi aplicat:

  • Pe un singur perete - acest mod de aplicatie este folosit atunci cand dorim sa aducem atentia spre un obiect sau un aranjament specific in camera. Spre exemplu in dormitor acesta va fi peretele pe care vom sprijini tablia patului.
  • Pe toti peretii - daca tapetul este aplicat pe toti peretii, este important sa tinem cont de culorile si materialul folosit. Un tapet cu model de linii verticale va alungi peretii dand iluzia de camera inalta pe cand un model de linii orizontale va largi camera insa va da impresia de tavan apropiat.
  • Pe tavan - aceasta este o tendinta moderna prin care tavanul este evidentiat. Asadar sunt folosite culori complementarea camerei sau chiar culori inchise pentru a da senzatia de intimitate. Aceasta tendinta se numara printre favoritele anului 2020


tapet beige

Sursa: Laurentiu Dumitrana

Tipul de hartie

Pentru a rezista in timp, se recomanda optarea pentru un tip de tapet cu vinil. In ceea ce priveste calitatea tapetului, "calitatea materialului este foarte importanta" spune Laurentiu, atat datorita aplicatiei pe perete cat si datorita tipului de material.

Culorile si efectul generat de tapet este mai impresionant cand materialul este din vinilin si nu din hartie, pretul acestor 2 materiale variind in functie de model.

Pentru o calitate superioara a lucrarii, domnul Dumitrana recomanda clientilor sa se sfatuiasca cu meseriasul in ceea ce priveste materialul ales inainte de achizitionarea tapetului.

Printre cele mai moderne solutii se afla tapetul vlies, din fibre netesute, care permite un montaj mai usor. Acesta lasa peretele sa respire reducand riscul de condens sau mucegai.

In ceea ce priveste aplicarea acesta isi pastreaza dimensiunile si nu permite formarea golurilor, putand fi intins sau indepartat cu usurinta.

tapet elegant

Sursa: Laurentiu Dumitrana

Laurentiu, unul dintre meseriasii Mesteri Locali, sfatuieste de asemenea clientii in ceea ce priveste tendinta de culori si materialul folosit, avand de asemenea posibilitatea de a comercializa tapet si de a-l monta intr-un timp relativ scurt cu ajutorul echipei sale de 4 profesionisti.

Acesta recomanda tapetul din vinil ca fiind un material ce dureaza in timp si ofera o calitate inalta pentru imprimarea imaginilor dorite de clienti. Clientii beneficiaza astfel de recomandari in ceea ce priveste materialul folosit cat si de consultanta in ceea ce priveste tendinta pietei in amenajari interioare.

foto tapet

Sursa: Laurentiu Dumitrana

Tendinte tapet 2020

In anul 2020 design-ul floral, modelele geometrice precum si aplicarea tapetului in baie vor fi printre cele mai intalnite trenduri in materie de tapet. Trendul wellness ce continua sa ia amploare isi va lasa amprenta asupra modelelor de tapet.

Plantele si design-urile floral vor ajuta in amplificarea acestor tendinte prin a aduce natura in interiorul casei si a stabili astfel un echilibru cu mediul exterior si a seta senzatie de calmitate.

Designerii pun accentul pe culoarea verde, insa print-urile florale, culoriile vii precum si aplicarea tapetului in baie, in partea superioara a chiuvetei sau chiar pe tavanul dormitorului vor fi printre tendintele versatile ale urmatorilor ani, impingand astfel limitele creativitatii.

tapet botanic

Pentru realizarea lucrarilor precum si pentru recomandari in ceea ce priveste materialele, Laurentiu Dumitrana ofera posibilitatea unui catalog cu modele diverse in functie de nevoile clientilor.

Acesta sta la dispozitia clientilor din Bucuresti si zonele limitrofe si executa lucrari impreuna cu echipa sa atat pentru spatii personale cat si pentru spatii comerciale, de asemenea prin intermediul Mesteri Locali.

Topic-uri: Alegere tapet Tendinte tapet 2020 aplicare tapet Recomandari tapet Alege tapetul ideal Cum aleg tapet

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Care este cel mai bun spatiu pentru amplasarea plantelor de apartament
Care este cel mai bun spatiu pentru amplasarea plantelor de apartament

Mesteri Locali 22 Nov 2019

Amplasarea si ingrijirea plantelor de apartament

Fie ca te-ai mutat intr-un apartament nou sau simti nevoie sa adaugi culoare locuintei tale, afla ce plante ti se potrivesc!

Ce sunt serviciile de landscaping si cum iti poti amenaja orice curte exterioara
Ce sunt serviciile de landscaping si cum iti poti amenaja orice curte exterioara

Mesteri Locali 27 Nov 2019

Amenajarea exterioara si servicii de landscaping

Mesteri Locali a stat de vorba cu dnul Leuschner - Landscape Engineer in Romania pentru a intelege ce inseamna cu adevarat un proiect de landscaping.

Afla cum poti amenaja dormitorul de oaspeti in 8 pasi rapizi
Afla cum poti amenaja dormitorul de oaspeti in 8 pasi rapizi

Mesteri Locali 28 Nov 2019

8 Sfaturi Utile de Amenajare a Dormitorului de Oaspeti

Perioada sarbatorilor este un prilej minunat de a ne revedea cu cei dragi, insa cum ii facem sa se simta ca la ei acasa?