Instalatii | 3 minute 26 Apr 2023

Sfaturi pentru intretinerea instalatiei de gaze

Scris de:

Mesteri Locali

In prezent, ne bucuram de mai mult confort ca oricand, avand la indemana noastra tot ceea ce este necesar pentru o viata usoara si relaxanta. Fie ca este vorba de centrala termica, de boiler, de cuptor sau de orice alt echipament pe baza de gaz, depinde de noi sa avem grija de instalatia de gaze si sa ne asiguram ca toate echipamentele se afla in stare excelenta de functionare. 

montaj si reparatii aragaz plita


Sfaturi eficiente pentru intretinerea instalatiei de gaze


Asigurati-va ca flacara este intotdeauna albastra

Indiferent de echipamentele si aparatele pe care le folositi, flacara lor nu trebuie sa fie niciodata portocalie sau galbena. Daca luminile pilot si arzatoarele au o flacara albastra in mod constant, asta inseamna ca echipamentele pe care le detineti functioneaza corect. Singura exceptie de la aceasta regula sunt semineele, insa difera de la un model la altul. 

Daca un arzator al plitei va face probleme si se stinge, inchideti butonul, asteptati ca gazul sa se disipeze si de abia apoi puteti aprinde un chibrit pentru a reaprinde arzatorul. De asemenea, incercati sa inlocuiti filtrele cuptorului de trei ori pe an sau conform recomandarii producatorului, pentru a va asigura ca aerul circula corespunzator. 

Apelati la serviciile unor specialisti in intretinerea instalatiilor de gaze care va pot verifica an de an aparatele pe baza de gaz, centrala, orificiile de aerisire, cosurile de fum si conductele de gaz din intreaga locuinta. 

reparatii boiler tevi


Nu amanati reparatiile

Intotdeauna, fiti cu ochii pe ceea ce se intampla in interiorul casei si acordati atentie zgomotelor neobisnuite. Daca ceva arata diferit, daca identificati conexiuni care sunt intr-un unghi ciudat sau sunt indoite, daca observati rugina, pete sau apa acumulata, contactati cat mai rapid un instalator pentru a inspecta conductele de gaz sau echipamentele de uz casnic. 

Conectorii flexibili de gaz natural sunt tuburi metalice ondulate, necesare pentru a racorda echipamentele la gaz. In urma cu mai multi ani, acesti conectori erau din alama, iar in timp, alama se uzeaza, se corodeaza si se deterioreaza. Solicitati unui profesionist sa verifice instalatia de gaze in fiecare an. 

Daca locuiti intr-o casa mai veche sau detineti un echipament vechi pe baza de gaz, este cel mai indicat sa verificati instalatia de gaze, sa inlocuiti conectorii si, eventual, sa optati pentru noi echipamente de uz casnic. La efectuarea acestor modificari, puteti lua in considerare si cele mai recente oferte gaze naturale, pentru a reusi, astfel, sa economisiti pe termen lung. 

In cele din urma, nu efectuati niciodata pe cont propriu modificari ale instalatiei de gaze, nu schimbati conectorii si nici nu mutati aparatele cu gaz fara interventia unui profesionist. Toate aparatele si echipamentele ar trebui sa fie curate si deblocate pentru a beneficia, astfel, de un flux adecvat de aer. 

Topic-uri: instalatie gaze intretinere instalatie gaze instalatie de gaze mentenanta instalatie de gaze

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice
Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Mesteri Locali 21 Nov 2022

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Vrei sa montezi panouri fotovoltaice insa nu stii de unde sa incepi? Expertii de la Carpat Energy te ajuta sa faci cea mai buna alegere.

Cum poti realiza curatarea suprafetelor pentru montarea pardoselii?
Cum poti realiza curatarea suprafetelor pentru montarea pardoselii?

Mesteri Locali 22 Feb 2023

Curatarea suprafetelor inainte de montarea pardoselii

Vrei sa montezi parchet dar nu esti sigur de cum trebuie curatata suprafata pardoselii? Aflat de la Criano care sunt cele mai bune unelte!

Cum alegi chiuveta de bucatarie potrivita pentru casa ta?
Cum alegi chiuveta de bucatarie potrivita pentru casa ta?

Mesteri Locali 16 Mar 2023

Cum alegi chiuveta de bucatarie potrivita pentru casa ta?

Bucataria este de multe ori inima unei case, iar un design care sa asigure un spatiu intim si functional va fi usor de realizat daca respecti anumite