Testimoniale | 6 minute 16 Mar 2023

Cum alegi chiuveta de bucatarie potrivita pentru casa ta?

Scris de:

Mesteri Locali

Bucataria este de multe ori inima unei case, iar un design care sa asigure un spatiu intim si functional va fi usor de realizat daca respecti anumite criterii. In cazul chiuvetei, materialul, liniile estetice si modul de instalare sunt toate aspecte esentiale de care sa tii seama atunci cand o alegi.


Ce dimensiuni si forme se integreaza in spatiul din bucatarie?


Chiuvetele de bucatarie cu margini rotunjite sunt mai usor de curatat si de intretinut fata de cele cu detalii ascutite. Un detaliu important inainte de montare este masurarea inaltimii care de multe ori este aceeasi cu a blatului. Dispunerea chiuvetei la o distanta adecvata in functie de constitutia ta face ca postura in timpul folosirii sa fie mai confortabila si relaxata.

Daca nu dispui de suficient loc, alegerea unui vas de dimensiuni mari se va dovedi o optiune neinspirata, in schimb unul adanc este o varianta foarte buna deoarece ai zona de manevra mai mare in care sa ai loc suficient pentru vase. Tine seama si de alti factori cum ar fi timpul petrecut in bucatarie - poate preferi sa gatesti des acasa sau din contra, iti place sa mananci in oras.

Chiuveta granit Ferro Mezzo II dreptunghiulara

Bateria de chiuveta pentru bucatarie este un accesoriu ce poate influenta major designul spatiului si utilizarea chiuvetei. Bateria cu dus extractibil iti permite sa cureti facil cuva si vesela voluminoasa. Economisesti timp si pastrezi podeaua mereu curata prin modalitatea precisa de orientare a jetului de apa la fiecare folosire.


Descopera texturile unei chiuvete ideale


In functie de material, exista variante pentru toate gusturile si buzunarele din punct de vedere al aspectului, al intretinerii ori a rezistentei in timp. Otelul inoxidabil se integreaza in orice zona indiferent ca vrei sa o decorezi in stil traditional sau modern. De asemenea, flexbilitatea, durabilitatea si usurinta in curatare sunt principalele puncte forte pe care le are o chiuveta realizata din acest material.

chiuveta inox

Pentru o autenticitate cu influente vintage, portelanul este cea mai buna optiune. Este destul de rezistent, insa poate fi zgariat, patat sau ciobit prin manevrarea tigailor sau oalelor masive din bucatarie.

Granitul, un compozit realizat din piatra naturala si agregate polimerice este elegant si foarte rezistent la zgarieturi ori agenti chimici datorita densitatii sale crescute. In plus, fata de otelul inoxidabil nu se pateaza, fiind adecvat mai ales in zonele cu apa dura.

Piatra naturala este pretentioasa si mai putin accesibila, necesitand produse de curatenie speciale, insa rezultatul final va fi unul cu siguranta pe masura asteptarilor tale.


Cum integrezi un design specific al chiuvetei in amenajare?


Configuratia casei si amplasarea instalatiilor sanitare sunt puncte decisive ce trebuie respectate odata ce incepi sa cauti chiuveta ideala pentru bucataria ta. Cele incorporate sau montate in functie de blat sunt cateva exemple in acest sens. Primele, desi amenajate in special in bucatariile profesionale sunt spectaculoase si vei obtine un efect wow odata ce decizi sa le incluzi in planul tau de amenajare. Un tip versatil de chiuveta este cel "farmhouse" deoarece se integreaza intr-un cadru rustic, dar si intr-unul contemporan, cu linii minimaliste, ca piesa centrala a conceptului.

chiuvete moderne dreptunghiulara


Desigur, modelele pe blat sau cele montate sub acesta sunt mai raspandite, iar posibilitatile sunt multiple atunci cand vorbim de material, forma sau numarul de cuve. Le integrezi cel mai usor intr-o estetica predominata de linii contemporane si simple, insa poti evidentia zona respectiva si prin anumite detalii interesante. Crearea unor contraste puternice intre blat si materialul chiuvetei ori alegerea unei baterii cu o textura sau culoare originala sunt doar cateva dintre ideile ce vor scoate din anonimat orice design.

Este important sa tii cont de cromatica, stil, durabilitate si accesibilitate cand instalezi o chiuveta de bucatarie ca ea sa fie perfecta si potrivita tuturor nevoilor tale!

Topic-uri: design bucatarie testimonial chiuvete baterii de chiuvete chiuvete dreptunghiulare chiuvete granit

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cate tipuri de broaste pentru usa exista?
Cate tipuri de broaste pentru usa exista?

Mesteri Locali 16 Feb 2023

Cate tipuri de broaste pentru usa exista?

Esti in cautarea unei broaste de usa pentru apartament? Fernand te ajuta sa faci alegerea potrivita. Afla cate tipuri de broaste pentru usa exista!

Cum poti realiza curatarea suprafetelor pentru montarea pardoselii?
Cum poti realiza curatarea suprafetelor pentru montarea pardoselii?

Mesteri Locali 22 Feb 2023

Curatarea suprafetelor inainte de montarea pardoselii

Vrei sa montezi parchet dar nu esti sigur de cum trebuie curatata suprafata pardoselii? Aflat de la Criano care sunt cele mai bune unelte!

Lucrul manual: cât câștigă muncitorii calificați
Lucrul manual: cât câștigă muncitorii calificați

Mesteri Locali 16 Mar 2023

Lucrul manual: cat castiga muncitorii calificati

Am analizat statisticile oficiale și ne-am consultat cu specialiștii Jooble pentru a stabili care sunt salariile nete medii și maxime pentru muncitori