DIY | 4 minute 22 Feb 2023

Cum poti realiza curatarea suprafetelor pentru montarea pardoselii?

Scris de:

Mesteri Locali

Inainte de a monta noua pardoseala, suprafata trebuie sa fie curatata cu o masina de sablat. Astfel, va fi folosit un jet puternic de apa cu material abraziv care sa indeparteze orice fel de murdarie. Datorita tehnologiei inovative, procesul va fi unul rapid si care nu necesita cunostinte tehnice avansate.

Pentru a te asigura ca pardoseala ta este integrata corespunzator, trebuie sa folosesti instrumentele de curatare potrivite. O masina de sablat iti pune la dispozitie doua modalitati prin care poti pregati suprafata de montare. Varianta cu jet de apa si material abraziv este recunoscuta pentru eficienta si rapiditatea cu care are loc procesul de curatare. Insa, poti opta si pentru optiunea unui astfel de echipament cu aer comprimat.

polisher masina sablare


Masina de sablat - Cum sa te bucuri de o noua pardoseala?

 

Montarea pardoselii nu este deloc o treaba usoara. Implica multe activitati, care trebuie derulate cu o atentie deosebita la detalii, pentru a evita posibilele greseli. Pe langa dexteritate si concentrare, vei avea nevoie de aspiratoare profesionale si o masina de sablat care sa te ajute pe parcursul procesului.

Chiar daca pare dificil la prima vedere, sa pregatesti suprafata pentru a instala pardoseala este mai usor decat te-ai astepta cu ajutorul unor asemenea echipamente. Insa, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante.


Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a obtine o lucrare calitativa:


1. Curata suprafata de montare


Intreg procesul de montare a pardoselii incepe printr-o curatare atenta a suprafetei pe care urmeaza sa lucrezi. Pentru ca orice urma de murdarie sa dispara, va fi necesar sa folosesti masina de sablat. In plus, daca dispui de un asemenea echipament cu jet de apa si material abraziv, poti chiar sa indrepti micile denivelari.

Astfel, ai siguranta ca nu vei intampina probleme in timpul montajului. Datorita actiunii jetului, poti netezi suprafete din lemn, piatra, plastic sau chiar metal.


2. Inlatura resturile de dupa sablare

In urma procesului de sablare, vei avea de inlaturat mici resturi pentru a putea incepe sa montezi pardoseala. Pentru a scapa rapid si eficient de ele, poti folosi aspiratoare profesionale. Pietricelele sau bucatile de material vor fi absorbite imediat in recipientul dispozitivului.

In plus, dupa ce termini de aspirat suprafata de lucru, poti lua masuratorile exacte pentru viitoarea pardoseala. Ai la dispozitie inclusiv posibilitatea de a taia bucatile potrivite de gresie, faianta sau parchet. Asadar, ai siguranta ca suprafata este acoperita in totalitate, iar montajul va fi unul calitativ.


3. Monteaza pardoseala

Dupa ce ai curatat suprafata cu masina de sablat si ai inlaturat resturile cu aspiratoare profesionale, mai ramane un singur lucru de facut. Pentru a instala corespunzator pardoseala, trebuie sa ai pregatite deja bucatile de material potrivite. Apoi, le poti asambla rapid datorita spatiului pentru desfasurare netezit si proaspat curatat.

Daca alegi sa montezi pardoseala fara sa cureti eficient suprafata, risti ca intreaga lucrare sa fie periclitata. Astfel, toate eforturile si investitiile tale vor fi in zadar, iar rezultatul va fi departe de asteptarile tale initiale.

jet presiune curatare


Pentru a te bucura de o pardoseala rezistenta si montata profesional, trebuie sa acorzi o atentie deosebita suprafetei de lucru. Foloseste intotdeauna echipamentele potrivite, cum ar fi o masina de sablat sau aspiratoare profesionale, pentru un rezultat si mai impresionant. De asemenea, ai grija sa inlaturi murdaria si mai ales denivelarile inainte de a monta noua pardoseala.

Chiar daca exista si variante mai la indemana pentru a curata suprafetele, echipamentele profesionale sunt cele mai potrivite. Astfel, vei putea asambla rapid materialele, iar rezultatul final va fi unul cu adevarat impresionant.

Alege intotdeauna echipamente de ultima generatie si bucura-te de avantajele numeroase pe care le prezinta!

Topic-uri: montare pardoseala masina de sablat jet apa pardoseala aspirator profesional Criano

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Ce incaltaminte asigura protectie in mediile de lucru cu conditii extreme?
Ce incaltaminte asigura protectie in mediile de lucru cu conditii extreme?

Mesteri Locali 29 Sep 2022

Incaltamintea potrivita in medii de lucru extreme

In conditii de lucru extreme precum santiere, trebuie sa folosesti incaltamintea potrivita. Afla de la noi cum sa alegi incaltamintea ideala!

De ce este preferat microcimentul pentru pardoseli?
De ce este preferat microcimentul pentru pardoseli?

Mesteri Locali 06 Dec 2022

De ce este preferat microcimentul pentru pardoseli?

Cauti cele mai durabile materiale de constructie? Expertii de la DEQORIA te ajuta sa alegi microciment pentru pardoseli durabile cu efect de lux!

De ce ramane caramida unul dintre cele mai folosite materiale de constructii?
De ce ramane caramida unul dintre cele mai folosite materiale de constructii?

Mesteri Locali 27 Ian 2023

Caramida - unul dintre cele mai folosite materiale

Te gandesti sa iti construiesti casa? Caramida ramane in continuare cea mai populara alegere in orice domeniu de constructii.