Design Interior | 5 minute 09 Feb 2022

Cele mai mari beneficii ale amenajarii cu granit

Scris de:

Mesteri Locali

Granitul este unul dintre cele mai rezistente materiale existente, fiind alegerea perfecta pentru orice casa ingrijita si usor de intretinut, in care sa-ti faca placere sa traiesti. Este un tip de piatra naturala de o frumusete aparte, apreciata si folosita de designeri in amenajarea interioara a locuintelor, cat si de arhitecti pentru fatade deosebite.

Daca vrei sa oferi un aspect placut si elegant casei tale, opteaza pentru diferite proiecte cu granit Theda Mar sau cu orice alta piatra naturala, deoarece acest material va impresiona intotdeauna prin simplitatea sa.


Care sunt avantajele granitului


Granitul nu este doar unul dintre cele mai deosebite materiale naturale din punct de vedere estetic, ci si unul dintre cele mai costisitoare. Insa, daca privesti beneficiile pe care le are granitul, vei considera ca investitia este una justificata. Iata ce avantaje are granitul:

  • Granitul este rezistent la bacterii si, prin urmare, este ideal pentru orice incapere, chiar si pentru baie sau bucatarie (in bucatarii, aceasta se poate utiliza atat in cadrul blaturilor, cat si pentru dulapuri sau insule de bucatarie).
  • Granitul are o rezistenta si o durabilitate ridicata. Orice element realizat din granit va dura o viata intreaga, cu o intretinere minima. 
  • Il poti manipula fara sa iti faci griji ca il vei sparge sau ca il vei murdari.
  • Granitul ofera un aspect elegant si sofisticat, atat la interior, cat si la exterior.
  • Granitul are o rezistenta mare si la caldura.
  • Granitul are un aspect stralucitor, care face ca spatiul sa para luminos.


Cum poti folosi granitul in amenajarea locuintei


Granitul este mai rezistent decat restul optiunilor pe care le ai pentru blatul bucatariei. Deoarece granitul este un material atat de dur, rezista la zgarieturi astfel ca poti taia fara grija pe el, neavand de suferit! Un alt avantaj pe care il are granitul fata de alte materiale este ca rezista la caldura. Desi este de cele mai multe ori asociat cu blaturile de bucatarie, granitul poate fi folosit din aceleasi considerente si pentru podele. In acest caz insa, ar trebui sa alegi si un finisaj al pardoselii care sa-ti aduca aderenta, granitul este un material lucios, pe care poti aluneca foarte usor.

Baie de lux placata cu granit

Granitul este un material de prestigiu, utilizat in proiecte pentru a aduce un plus de eleganta si calitate. Arhitectii il folosesc pentru fatade pentru a scoate in evidenta o cladire, iar designerii de interior il integreaza in amenajarea unei locuinte sub diverse forme, cum ar fi: placi de granit pe pereti, mese de dining din granit, blaturi pentru baie, chiuveta din granit sau insule pentru bucatarie.

Acest material natural are multe beneficii, insa si un dezavantaj pe care trebuie sa il mentionam: pretul ridicat. Granitul nu trebuie sa fie privit ca un simplu element din amenajarea locuintei tale, ci ca o investitie in confortul tau pentru intreaga viata. Diferenta dintre granit si restul materialelor care reprezinta si o varianta mai ieftina este rezistenta si intretinerea minimala.

Granitul nu necesita lucrari de reparatii sau inlocuire de-a lungul timpului pentru ca nu exista factor suficient de puternic sa-l deterioreze. Poti alege acum un material mai ieftin pentru blatul bucatariei tale si te poti gandi ca ai economisit bani, insa peste cativa ani va trebui sa il schimbi pentru ca s-a uzat si si-a pierdut din functionalitate, cat si aspectul estetic initial. Asa ca, de ce sa nu investesti de la bun inceput intr-un material rezistent si durabil, respectiv in granit?

Topic-uri: granit amenajare granit granit Theda Mar

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Locuintele din Romania sunt printre cele mai accesibile din lume
Locuintele din Romania sunt printre cele mai accesibile din lume

Mesteri Locali 21 Dec 2021

Locuintele din Romania printre cele mai accesibile

Potrivit unui studiu recent, tara noastra se afla pe locul al cincilea in lume la accesibilitatea achizitionarii unei casa.

Cum sa amenajezi o terasa la bloc?
Cum sa amenajezi o terasa la bloc?

Mesteri Locali 31 Ian 2022

Cum amenajezi o terasa la bloc

Expertii de la Homelux te ajuta cu mobilierul perfect pentru amenajarea unei terase la bloc!

Aerul conditionat portabil – pro sau contra?
Aerul conditionat portabil – pro sau contra?

Mesteri Locali 09 Feb 2022

Aerul conditionat portabil – pro sau contra

Te gandesti sa iti pui aer conditionat? Nu stii daca aerul conditionat portabil e solutia? Afla mai multe de la specialisti.