Instalatii | 5 minute 09 Feb 2022

Aerul conditionat portabil – pro sau contra?

Scris de:

Mesteri Locali

Cu totii ne dorim o atmosfera cat mai placuta in casa, de aceea recurgem la diferite metode pentru a asigura acea atmosfera placuta, apoi pentru a o mentine. Mai ales in zilele foarte calduroase de vara, aerul conditionat poate fi o facilitate imensa atunci cand vine vorba de pastrarea unei atmosfere placute in casa, dar si care poate face o mare diferenta in calitatea vietii tale.

Cu totii ne dorim o atmosfera cat mai placuta in casa, de aceea recurgem la diferite metode pentru a asigura acea atmosfera placuta, apoi pentru a o mentine. Mai ales in zilele foarte calduroase de vara, aerul conditionat poate fi o facilitate imensa atunci cand vine vorba de pastrarea unei atmosfere placute in casa, dar si care poate face o mare diferenta in calitatea vietii tale.

ventilator negru portabil

In unele zone care sunt mai calde, aerul conditionat ajunge sa fie o necesitate pentru a mentine membrii familiei si animalele de companie "in siguranta". Cu toate acestea, nu toate casele au nevoie de acelasi tip de sistem de aer conditionat. Pentru multi utilizatori, un aparat de aer conditionat portabil care se poate muta dintr-o camera in alta sau poate fi folosit temporar este mult mai util. Poti gasi un aparat de aer conditionat portabil pentru majoritatea camerelor, dar cel mai recomandat este sa cauti unul care sa se potriveasca cu dimensiunea camerei tale pentru a te asigura ca functioneaza eficient. 

In cazul in care te intrebi daca un aparat de aer conditionat portabil este sau nu o investitie buna pentru tine, cel mai bine este sa stii cum functioneaza o unitate portabila de aer conditionat. In timp ce pasii exacti pentru racire depind de tipul si stilul aparatului de aer conditionat portabil, conceptele generale sunt intotdeauna aceleasi. De aceea, este bine sa fii atent la specificatiile producatorului atunci cand vine vorba de dimensiunea spatiului pe care un aparat anume de aer conditionat il poate raci.

La fel ca orice tip de aer conditionat, si cele portabile au avantajele si dezavantajele lor. Decide cu ajutorul urmatoarelor avantaje si dezavantaje ce este mai benefic pentru tine.

montaj aer conditionat


Avantaje aer conditionat


  • Usor de instalat

Aparatele de aer conditionat portabil sunt, ei bine, portabile. Acesta poate fi considerat unul dintre cele mai mari avantaje ale sale. Acest fapt inseamna si ca sunt compacte si usor de instalat. Acest lucru este valabil mai ales in comparatie cu unitatile fixe care au un sistem cu totul diferit si unde ai nevoie de un specialist care sa le monteze.

  • Poate fi mutat dintr-o camera in alta

Aceste aparate de aer conditionat portabile sunt special concepute pentru a fi transportate cu usurinta dintr-o camera in alta, iar multe dintre ele chiar sunt echipate cu roti rulante sau manere care sa faciliteze transportul.

  • Mai putin costisitor din punct de vedere al consumului electric

Investitia intr-o unitate portabila de curent alternativ te poate ajuta de fapt sa economisesti bani atunci cand vine vorba de facturile de electricitate. 

  • Poate fi depozitat iarna

Cand temperatura de afara scade, este usor sa impachetezi acea unitate portabila si sa o depozitezi pana cand o poti folosi din nou. Acesta nu este cazul multor alte stiluri de aer conditionat, de aceea aceste este inca un beneficiu destul de mare.

  • Poate raci si incalzi intr-o singura unitate

Acesta nu este cazul tuturor modelelor portabile, dar multe ofera atat functionalitate de incalzire, cat si de racire. In cazul anumitor unitati portabile, aceasta va putea sa fie folosita pe tot parcursul anului.

  • Un sistem de racire alternativ din mers

Unele unitati de aer conditionat portabile sunt special concepute pentru un stil de viata in miscare. Adica, exista unitati portabile concepute pentru a fi utilizate in autorulote, rulote sau remorci. De aceea, exista unele modele care functioneaza cu ajutorul unei baterii reincarcabile.

Cu toate acestea, exista si anumite dezavantaje care vin odata cu achizitionarea unui aer conditionat portabil.

 

Dezavantaje aer conditionat portabil


  • Poate fi destul de zgomotos

Pentru ca ventilatorul unei unitati portabile nu este instalat in exterior, aceste unitati au tendinta sa fie mai zgomotoase decat multe alte stiluri. Cu toate acestea, producatorii de top isi proiecteaza unitatile de aer conditionat portabile cu sisteme de izolare fonica.

  • Trebuie sa le golesti/cureti in mod regulat

In general, sistemele de aer conditionat atrag umiditatea din aer in timp ce trag aerul cald inauntru pentru a-l raci si acea umiditate trebuie sa fie golita in mod regulat. Cu toate acestea, unele unitati portabile sunt proiectate cu scurgere continua, astfel incat sa nu va trebui sa golesti apa manual.

  • Nu la fel de eficient la racirea incaperilor mari

Datorita naturii lor compacte, unitatile de aer conditionat portabile sunt mai putin capabile sa raceasca suprafete cu suprafata patrata mai mare. Cu toate acestea, exista unele modele care sunt special concepute pentru spatii mai mari, de aceea e bine sa fii atent la specificatiile producatorului.

  • Efect negativ asupra sanatatii

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale aerului conditionat "in general" este efectul negativ pe care il poate avea asupra sanatatii noastre si, mai ales asupra cailor respiratorii. In cazul in care sunt in familie persoane cu deficiente respiratorii, poate decizia in privinta achizitiei unui sistem de aer conditionat ar trebui sa fie consultata cu niste specialisti.

 

Concluzii 

Cand vine vorba de alegerea unui aer conditionat portabil, cei de la totuldesprecasa.ro vin cu un ghid care sa te ajute sa alegi cel mai bun aer conditionat pentru tine, in functie de spatiu si nevoile tale. 

Daca dorinta ta este sa racesti in mod semnificativ un spatiu de 1000 de metri patrati si ai achizitionat un aer conditionat portabil care este evaluat pentru a raci 200 de metri patrati, atunci, probabil nu a fost cea mai buna investitie. Dar daca urmezi instructiunile producatorului pentru a utiliza unitatea pentru cel mai favorabil spatiu, ca si suprafata, atunci da, ar putea sa fie o investitie foarte buna.

Aerul conditionat portabil este extrem de convenabil si eficient atunci cand este utilizat in mod corespunzator. Pe piata se pot gasi multe diferite modele de unitati de aer conditionat portabile, asa ca, asigura-te ca iei in considerare tot ce este esential pentru tine, inainte de a face o achizitie.


Topic-uri: aer conditionat portabil

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

HITPLAS este producator de panou gard bordurat, plasa impletita si plasa sudata
HITPLAS este producator de panou gard bordurat, plasa impletita si plasa sudata

Mesteri Locali 09 Oct 2021

HITPLAS producator de panou gard bordurat

Gardul indeplineste functii deosebit de importante, mai ales atunci cand ne gandim la securitatea proprietatii si a tuturor membrilor familiei.

Idei creative de utilizare a tapetelor pentru decorarea dormitorului
Idei creative de utilizare a tapetelor pentru decorarea dormitorului

Mesteri Locali 16 Nov 2021

Idei de utilizare a tapetelor pentru dormitor

Te gandesti sa iti renovezi dormitorul? Expertii de la Dovido te sfatuiesc ce tapet sa alegi pentru orice tip de dormitor!

Locuintele din Romania sunt printre cele mai accesibile din lume
Locuintele din Romania sunt printre cele mai accesibile din lume

Mesteri Locali 21 Dec 2021

Locuintele din Romania printre cele mai accesibile

Potrivit unui studiu recent, tara noastra se afla pe locul al cincilea in lume la accesibilitatea achizitionarii unei casa.