Design Exterior | 5 minute 31 Ian 2022

Cum sa amenajezi o terasa la bloc?

Scris de:

Mesteri Locali

Statul la casa vs. statul la bloc - un subiect destul de discutat cu pareri pro si contra. Daca unii prefera sa se retraga la marginea orasului, intr-o casa amenajata dupa bunul lor plac, altii opteaza pentru locuitul la apartament.

Totusi, atunci cand stai la bloc, ai un mic dezavantaj, si anume lipsa gradinii. Multe persoane prefera sa locuiasca la casa pentru a se bucura de aerul curat, pentru a-si putea bea cafeaua in natura in diminetile calduroase si pentru a-si putea petrece serile de vara alaturi de prieteni, in jurul gratarului.

Daca si tu esti una din persoanele care iubesc sa petreaca timp in natura, atunci trebuie sa stii ca te poti bucura de aceste momente si atunci cand stai la bloc. 

Daca vrei sa-ti amenajezi propria terasa, trebuie sa ai in vedere doua aspecte, si anume dimensiunea spatiului de care dispui si stilul pe care vrei sa il abordezi. In functie de aceste doua lucruri, vei putea alege cel mai bun mobilier terasa, obiectele de decor, cat si paleta cromatica pe care urmeaza sa o folosesti. Iata cateva idei pe care le poti utiliza in amenajarea terasei tale la bloc.

  

Alegerea celui mai bun mobilier pentru terasa ta


Chiar daca vorbim de o terasa pe bloc sau despre o terasa in balcon si indiferent de dimensiunea acesteia, cel mai important element este mobilierul. In acest sens, este indicat sa optezi pentru un mobilier pentru terasa de calitate, care sa fie confortabil, usor, rezistent si durabil.

In cazul in care vrei ca terasa ta sa fie deschisa, cu atat mai mult trebuie sa acorzi atentie alegerii mobilierului, deoarece acesta trebuie sa fie rezistent la diferiti factori externi, precum soare puternic, ploaia sau vantul.

Daca vrei sa optezi pentru un mobilier de calitate la un pret avantajos si, in acelasi timp, dispui de suficient spatiu, poti alege un set mobilier pentru terasa din aluminiu slefuit. In schimb, daca terasa ta nu este foarte spatioasa, poti apela la mobilier pentru balcoane mici, precum o masuta pliabila pentru terasa sau scaun pliabil de dimensiuni mici.

mobila terasa scaune masa suport terasa

  

Alege paleta cromatica in functie de stilul abordat


Atunci cand vine vorba de culorile utilizate in amenajarea terasei tale, este indicat sa optezi pentru o paleta cromatica potrivita stilului de amenajare abordat. De exemplu, daca alegi sa-ti amenajezi terasa in stil modern sau minimalist, va trebui sa optezi pentru culori simple, neutre atat in ceea ce priveste mobilierul, cat si obiectele de decor sau corpurile de iluminat.

In cazul celui de-al doilea stil, poti combina culorile neutre cu elemente din metal si, pentru a scapa de monotonie, poti adauga o pata de culoare prin intermediul obiectelor de decor si al pernelor decorative. Daca stilul abordat este cel rustic, va trebui sa optezi pentru culori inspirate din natura, precum maro sau bej, cat si imprimeuri cu flori in culori vii.

Pe langa imprimeul cu flori, poti utiliza elemente cu imprimeu traditional. Imprimeul floral este caracteristic si stilului romantic, doar ca in acest caz trebuie alese nuante calde si culori pastelate. Pentru stilul scandinav, va trebui sa alegi culori calme si deschise, in timp ce in cazul stilului mediteranean, va trebui sa folosesti culori inspirate din natura si multe nuante de verde, dar si nuante vii de rosu, albastru sau turcoaz pentru obiectele de decor.

terase moderne cu flori amenajate

  

Ghivece, plante, corpuri de iluminat


Indiferent de locul in care iti vei amenaja terasa - pe balcon sau pe bloc - plantele verzi si ghivecele cu flori nu trebuie sa lipseasca. Si acestea ar trebui alese in functie de stilul de amenajare. De exemplu, in cazul stilului romantic poti adauga cat mai multe ghivece cu flori roz sau rosii, iar in cazul stilului modern si mediteranean, poti apela la plante verzi.

Pentru ca terasa ta sa arate bine si pe intuneric, nu numai pe timpul zilei, va trebui sa adaugi cateva elemente de iluminat. Daca vrei sa obtii un loc intim, linistitor si interesant, poti apela la ghirlande cu lampioane cu alimentare solara, fie cu lumina calda, fie in diferite culori. De asemenea, poti opta pentru lampi solare pentru terasa, care au un aspect interesant si ofera suficienta lumina.

 Chiar daca stai la bloc si nu poti avea confortul unei gradini, nu mai sta pe ganduri si amenajeaza-ti propria terasa, pentru a te bucura de momente placute si relaxante in aer liber.

Topic-uri: amenajare terasa amenajare terasa la bloc

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

HITPLAS este producator de panou gard bordurat, plasa impletita si plasa sudata
HITPLAS este producator de panou gard bordurat, plasa impletita si plasa sudata

Mesteri Locali 09 Oct 2021

HITPLAS producator de panou gard bordurat

Gardul indeplineste functii deosebit de importante, mai ales atunci cand ne gandim la securitatea proprietatii si a tuturor membrilor familiei.

Idei creative de utilizare a tapetelor pentru decorarea dormitorului
Idei creative de utilizare a tapetelor pentru decorarea dormitorului

Mesteri Locali 16 Nov 2021

Idei de utilizare a tapetelor pentru dormitor

Te gandesti sa iti renovezi dormitorul? Expertii de la Dovido te sfatuiesc ce tapet sa alegi pentru orice tip de dormitor!

Locuintele din Romania sunt printre cele mai accesibile din lume
Locuintele din Romania sunt printre cele mai accesibile din lume

Mesteri Locali 21 Dec 2021

Locuintele din Romania printre cele mai accesibile

Potrivit unui studiu recent, tara noastra se afla pe locul al cincilea in lume la accesibilitatea achizitionarii unei casa.