DIY | 4 minute 13 Dec 2022

De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?

Scris de:

Mesteri Locali

Desi alegerea unui lacat potrivit nu este tocmai un lucru pe care il poti face cu usurinta, daca tii cont de anumite aspecte, vei reusi sa gasesti cea mai buna varianta de lacat de care ai nevoie.

Exista, intr-adevar, numeroase modele de lacate, cu caracteristici diferite in functie de dimensiune, material sau scop al utilizarii, iar pentru a alege bine, trebuie sa tii cont de locul in care il vei folosi, de marime, de tipul de deschidere sau de nivelul de rezistenta. Iata un scurt ghid care te va ajuta sa alegi lacatul potrivit, pe care sa il folosesti in scopul propus.


Cate tipuri de lacate exista?


In ceea ce priveste tipurile de lacat din care poti alege, trebuie sa stii ca in functie de scopul utilizarii, exista lacate de interior si de exterior, lacate pentru bagaje, lacate industriale si de santier.

lacat cu cheie modernIn functie de tipul inchiderii exista lacate cu cheie sau lacate cu cifru, iar in functie de sistemul de protectie cu care este prevazut, poti alege dintre lacate cu sistem de protectie anti-perforare, cu sistem anti-spargere si antiperforare sau cu sistem anti-speraclu. 

In functie de materialul din care este realizat un lacat, acesta poate fi realizat din alama sau aliaj, din aluminiu sau inox, din metal sau otel. 

 

Scopul pentru care achizitonam un anume tip de lacat


Unul dintre aspectele de care este nevoie sa tii cont in alegerea unui lacat se refera la scopul utilizarii acestuia. Asa cum am precizat mai sus, lacatele pot fi folosite in interior sau in exterior, pentru asigurarea unor bagaje si a unor bunuri sau pentru asigurarea unor spatii de depozitare de pe santiere si spatii industriale. 

lacat de santier cu cheie fernandNu este recomandata alegerea aceluiasi tip de lacat pentru utilizarea in diverse spatii. In acest sens, pentru utilizarea intr-un spatiu interior este recomandat sa alegi un lacat practic, cu cheie sau cu cifru, pentru o utilizare mai usoara.

Intr-un spatiu exterior sau intr-un spatiu industrial in care este favorizata aparitia coroziunii, este de preferat sa alegi un lacat anticoroziune, realizat din materiale rezistente, tratate in acest sens. Exista chiar si modele de lacate cu protectie PVC pe suprafata sau cu un maner potrivit utilizarii in medii cu umiditate crescuta. 

In vederea utilizarii pe santier sau in spatii industriale, poti alege dintre modelele de lacate profesionale concepute special in acest sens. Este de preferat sa alegi dintre modelele de lacate multifunctionale, lacate rezistente la factorii externi care le pot ataca, asa cum sunt praful, noroiul, stropirea cu apa. Daca este nevoie de o protectie ridicata, poti avea in vedere lacatele prevazute cu sistem antispargere sau antisperaclu. 


Ce model de lacat este cel mai rezistent?


Pentru ca rezistenta pe care o ofera lacatul ales sa fie una ridicata, este indicat sa ai in vedere atat sistemele de protectie cu care acesta este prevazut, cat si materialul din care este realizat sau designul pe care il are. 

lacat de santier cu cheie modern fernandO rezistenta crescuta a lacatului este oferita de materialul rezistent din care este realizat, respectiv de designul pe care il are - imbinarile trebuie sa fie perfecte, incuietoarea sa fie stabila, iar sistemul de inchidere sa fie de foarte buna calitate. 

Lacatele cu cifru sunt preferate nu numai pentru rezistenta pe care o au, ci si pentru aspectul practic - nu este nevoie decat sa retii cifrul, ba chiar sa il transmiti mai departe daca este cazul ca lacatul sa fie deschis si de alte persoane. Poti controla cu usurinta modul de utilizare a lacatului, beneficiind in acelasi timp de un grad ridicat de protectie a obiectelor pe care le depozitezi si securizezi cu ajutorul lacatului.

Topic-uri: lacat cumpar lacat lacat cumpar lacat fernand

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

De ce sa alegi o plita cu inductie pentru casa ta
De ce sa alegi o plita cu inductie pentru casa ta

Mesteri Locali 15 Sep 2022

De ce sa alegi o plita cu inductie

Vrei sa faci schimbari in bucatarie? Afla cum poti renova bucataria cu bani putin si de ce sa alegi o plita cu inductie pentru o bucatarie moderna!

Ce incaltaminte asigura protectie in mediile de lucru cu conditii extreme?
Ce incaltaminte asigura protectie in mediile de lucru cu conditii extreme?

Mesteri Locali 29 Sep 2022

Incaltamintea potrivita in medii de lucru extreme

In conditii de lucru extreme precum santiere, trebuie sa folosesti incaltamintea potrivita. Afla de la noi cum sa alegi incaltamintea ideala!

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice
Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Mesteri Locali 21 Nov 2022

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Vrei sa montezi panouri fotovoltaice insa nu stii de unde sa incepi? Expertii de la Carpat Energy te ajuta sa faci cea mai buna alegere.