Testimoniale | 5 minute 29 Sep 2022

Ce incaltaminte asigura protectie in mediile de lucru cu conditii extreme?

Scris de:

Mesteri Locali

Daca doriti sa achizitionati incaltaminte de protectie pentru echipa de angajati, atunci trebuie sa luati in considerare mai multi factori.Confortul pe care il ofera pantofii este important, la fel si nivelul de protectie pe care il asigura.

Totusi, ceea ce ar trebui sa va influenteze alegerea finala sunt conditiile de lucru. Prin urmare, examinati cu atentie mediul de lucru si identificati potentialele pericole, precum umiditate, temperaturi ridicate, pericol de alunecare, prezenta firelor electrice si alte astfel de pericole.

Asigurati-va ca incaltamintea de protectie pe care o veti achizitiona se afla in conformitate cu regulile in vigoare privind siguranta la locul de munca si ca se potriveste cu activitatile pe care le desfasoara angajatii.

incaltaminte meseriasi santier


Incaltaminte pentru mediu de lucru cu obiecte ascutite si taioase


Obiectele ascutite si taioase, mai ales daca se afla la nivelul podelei, reprezinta un risc grav pentru angajati. De exemplu, cuiele sau suruburile pot strapunge talpile pantofilor obisnuiti, provocand rani.

Incaltamintea de protectie rezistenta la penetrarea obiectelor ascutite sau taioase este prevazuta cu o placa de otel in miezul intern al talpii, oferind astfel protectie deplina. Puteti solicita producatorului sa personalizeze incaltamintea de siguranta cu o placa din otel.


Incaltaminte de protectie pentru lucru cu utilaje grele


Daca v-ati scapat vreodata un obiect greu pe picioare, cu siguranta doriti sa evitati acest accident. Orice mediu de lucru care implica utilaje grele, incarcaturi voluminoase sau conditii periculoase necesita purtarea unor bocanci care ofera protectie de-a lungul metatarsului, adica partea superioara a piciorului.


Incaltaminte pentru mediu de lucru cu temperaturi scazute


Lucrul in conditii de frig presupune ca angajatii sa poarte imbracaminte care le asigura confortul termic, dar nici incaltamintea nu face exceptie. Bocancii termoizolanti sunt obligatorii daca angajatii lucreaza in aer liber sau sunt expusi la frig extrem.

Picioarele care nu sunt protejate si izolate corespunzator sunt expuse la degeraturi si alte leziuni cauzate de temperaturile scazute. Magazinul Top Protectie pune la dispozitie o gama completa de incaltaminte care ofera protectie in medii de lucru caracterizate de diferite pericole, inclusiv temperaturi joase.

bocanci si echipament constructii


Incaltaminte de protectie pentru medii de lucru umede


Bocancii din piele sau alt material impermeabil reprezinta alegerea principala pentru persoanele care lucreaza in conditii umede. Lucrul intr-un mediu umed va expune riscului de a va uda picioarele si de a aluneca.

Daca picioarele sunt ude, sunteti expus frigului, iar de aici pot rezulta alte afectiuni, rani sau leziuni cu consecinte pe termen lung, cum ar fi micoze, ciuperca unghiei, dezvoltarea fungilor si degeraturi.


Incaltaminte de protectie pentru medii de lucru cu suprafete alunecoase


Incaltamintea cu talpa anti-alunecare este necesara in multe sectoare de activitate. Lucratorii din domeniul sanatatii, din industria alimentara, din industria metalica si auto, precum si lucratorii din fabrici au nevoie de incaltaminte de protectie cu proprietati anti-alunecare. Acest tip de incaltaminte este prevazut cu o talpa care previne accidentele.

In cele din urma, mediile de lucru cu metale topite si flacari prezinta riscuri uriase. Incaltamintea de protectie pentru sudare, excvare sau turnare este fabricata special pentru acest tip de munca, izoland impotriva caldurii extreme si a altor conditii de mediu si impiedicand intrarea metalelor fierbinti in cusaturile pantofilor.

Topic-uri: incaltaminte meserias incaltaminte protectie Top Protectie incaltaminte conditii extreme incaltaminte constructii

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe din piata
Cum alegi cel mai bun uscator de rufe din piata

Mesteri Locali 02 Sep 2022

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe

Uscatorul de haine, solutia inovativa care prelungeste durata de viata a hainelor. Cum stii ca ai ales modelul potrivit pentru tine?

Lucrari si renovari acasa
Lucrari si renovari acasa

Mesteri Locali 14 Sep 2022

Lucrari de renovare in jurul casei tale

Cand ai de facut o renovare, de ce nu sa o faci singur? Afla de la vidaXL ce produse te ajuta sa renovezi rapid orice casa.

De ce sa alegi o plita cu inductie pentru casa ta
De ce sa alegi o plita cu inductie pentru casa ta

Mesteri Locali 15 Sep 2022

De ce sa alegi o plita cu inductie

Vrei sa faci schimbari in bucatarie? Afla cum poti renova bucataria cu bani putin si de ce sa alegi o plita cu inductie pentru o bucatarie moderna!