Constructii | 3 minute 27 Ian 2023

De ce ramane caramida unul dintre cele mai folosite materiale de constructii?

Scris de:

Mesteri Locali

Desi de-a lungul timpului au fost create o multitudine de materiale de constructii, caramida isi pastreaza popularitatea in randul profesionistilor. In momentul in care vei incepe construirea sau renovarea casei, echipa de muncitori te va indruma sa optezi pentru un astfel de material. In continuare, prin intermediul caramizii sunt obtinute constructii durabile si de o inalta calitate.

Mai mult decat atat, caramida prezinta un avantaj foarte important fata de restul materialelor de constructii - sustenabilitatea. Protejarea mediului inconjurator a devenit o problematica foarte discutata atat la nivel national, cat si international. Astfel, utilizarea materialelor ecologice reprezinta alegerea ideala! Caramida este obtinuta din argila, tocmai de aceea reciclarea ei poate fi efectuata cu usurinta.

zidar mortar caramida


Caramida ramane un material rezistent si eficient termic 


Iata ce motive ar mai trebui sa iei in calcul in momentul alegerii materialului pentru viitoarea ta casa:

  • Rezistenta - Constructiile ce au la baza caramida sunt foarte rezistente si durabile. Asadar, nu te vei confrunta cu nevoia unei noi investitii recente pentru repararea casei odata ce proiectul a fost finalizat. Este un material ideal pentru casele situate in zone in care se resimt conditii meteo extreme.
  • Rezistenta la foc - Incendiile pot fi provocate de o multime de factori prezenti in locuinta sau in afara imobilului. Oricum, utilizarea caramizii, in detrimentul altor materiale de constructie, iti va proteja mai mult caminul in cazul unei intamplari nefericite.
  • Eficienta termica - Unul dintre cei mai importanti factori in constructia unei locuinte este confortul termic. Pe langa materialele izolatorii, caramida reprezinta un element prin care iti poti consolida confortul termic. Pe timp de iarna caldura va fi retinuta in interior si degajata gradual. In lunile de vara, materialul se va mentine rece si va facilita prezenta unei temperaturi mai scazute decat in exterior.

zidarie caramida zidar


Avantajul de pret intre caramida si alte tipuri de materiale pentru zidarie

 

Poti opta pentru o diversitate de materiale, asadar de ce ar trebui sa alegi caramida? Ei bine, pe langa avantajele deja mentionate, pretul total de constructie al casei va scadea semnificativ. Astfel, poti economisi si investi in alte elemente ale locuintei.

Este destul de complicat sa aproximezi corect bugetul pentru constructia casei. Pe parcurs, exista posibilitatea aparitiei unor situatii neprevazute. Asadar, ar fi benefic sa ai un fond de rezerva din care sa poti solutiona rapid orice problema aparuta.


Ce alti factori poti lua in considerare in alegerea materialelor de constructie?

Iata cateva elemente la care probabil nu te gandesti in momentul in care doresti sa incepi o constructie:

  • Rezistenta seismica - Cutremurele sunt intotdeauna neprevazute, insa este benefic sa fii pregatit/a oricand. Astfel, o casa ce are la baza ca material de constructie caramida va fi mult mai rezistenta comparativ cu cele ce au la baza BCA.
  • Izolare fonica - Daca iti doresti o locuinta care sa-ti ofere liniste si relaxare, atunci izolarea fonica de inalta calitate reprezinta o necesitate! Chiar daca ridici o casa intr-o zona mai putin populata, niciodata nu stii cand ai putea sa ai parte de noi vecini. Asadar, decat sa te confrunti ulterior cu o astfel de problema, poti lua in considerare inca de la inceput facilitarea izolatiei fonice prin utilizarea caramizii!
  • Diversitate de variante - In functie de nevoile constructiei tale, exista o multitudine de optiuni cand vine vorba de caramida. Astfel, poti opta pentru cea fara goluri, cu goluri verticale sau chiar orizontale!

Realizarea unei locuinte nu este niciodata usoara. Este vorba despre investirea unor sume considerabile de bani, cat si a timpului. Totusi, odata ce rezultatul final este obtinut, vei constata ca eforturile depuse si-au avut rostul!


Topic-uri: caramida materiale de constructii

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice
Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Mesteri Locali 21 Nov 2022

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Vrei sa montezi panouri fotovoltaice insa nu stii de unde sa incepi? Expertii de la Carpat Energy te ajuta sa faci cea mai buna alegere.

De ce este preferat microcimentul pentru pardoseli?
De ce este preferat microcimentul pentru pardoseli?

Mesteri Locali 06 Dec 2022

De ce este preferat microcimentul pentru pardoseli?

Cauti cele mai durabile materiale de constructie? Expertii de la DEQORIA te ajuta sa alegi microciment pentru pardoseli durabile cu efect de lux!

De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?
De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?

Mesteri Locali 13 Dec 2022

De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?

Cu siguranta unul din cele mai usor de cumparat obiecte, insa stii cu adevarat de ce sa tii cont cand vrei sa cumperi un lacat?