DIY | 4 minute 16 Mar 2022

Moduri prin care cresti valoarea locuintei tale

Scris de:

Mesteri Locali

Este normal ca dupa ce cumperi o locuinta noua, sa incerci sa o renovezi, pentru a se potrivi stilului tau de viata. Insa, atunci cand vrei sa vinzi trebuie sa te gandesti la modificari care sa scoata in evidenta toate punctele forte ale spatiului. De altfel, este important ca atunci cand vinzi sa faci unele renovari pentru a creste pretul.

Un var si cateva decoratiuni plasate strategic, cu siguranta iti vor aduce un plus la vanzare. Iar partea buna este ca multe dintre aceste modificari le poti face chiar tu. Desigur, ajuta foarte mult sa ai un mester de incredere care sa te indrume atunci cand ai nevoie. Afla care sunt cateva din solutiile rapide pentru a creste valoarea casei tale inainte de a o pune la vanzare.


Creeaza iluzia unui spatiu amplu


De foarte multe ori cumparatorii sunt mai atenti la cum este perceput spatiul dintr-un apartament decat la dimensiunile acestuia. Prin urmare, te poti folosi de mici trucuri legate de luminozitate, accesorii si asezarea mobilei pentru a crea iluzia de spatiu mai mare. Ferestrele neacoperite sau acoperite cu materiale transparente dau aceasta impresie.

Deci, ar trebui sa inlocuiesti draperiile greoaie cu perdele simple. Accesoriile puse in partea superioara a peretilor, dau dimensiune unei incaperi. Prin urmare, ar trebui sa cumperi cateva rafturi suspendate. De asemenea, mobila minimalista ofera iluzia de spatiu amplu si functional.

Studio cu echipament de muzica

Culorile vibrante ale accesoriilor vor intra in contrast cu pereti deschisi la culoare ceea ce adauga dimensiune. Astfel, poti face investitii minime pentru a schimba perspectiva. Cauta in catalogul online Leroy Merlin var, accesorii dar si mobila la reducere, pentru a minimiza investitia.

 

Investeste in eficienta energetica

 

O potentiala reducere a facturii de la curent, cu siguranta va mari pretul locuintei. Gemurile din termopan si usa exterioara metalica, rezistenta, fac o diferenta extraordinara. Desigur, si o centrala termica sau electrica, aduc un plus valoare imobilului. Insa, acestea pot fi destul decostisitoare.

Inainte de a te apuca de renovari ar trebui sa ceri ajutorul unui expert in eficientizare energetica pentru a vedea punctual ce modificari trebuie sa faci si care sunt costurile estimate. Astfel, vei putea sa iei o decizie informata in ceea ce priveste renovarile mai ample. Spre exemplu, un boiler electric te-ar putea ajuta sa reduci factura la gaze sau caldura peste iarna.

Rezervor boiler electric

 

Investeste in solutii smart

 

Un sistem de iluminare care se comanda prin telefon, un termostat reglabil de la distanta sau un aer conditionat cu Wi-Fi cu siguranta pot adauga cateva sute de euro la pretul apartamentului. De foarte multe ori cumparatorii asociaza alternativele smart cu luxul si bunastarea. Acestea de obicei sunt solutii destul de ieftine.

Insa, aduc un plus valoare vietii cumparatorului. Prin urmare, cu un drum scurt la un magazin de bricolaj, cum este Leroy Merlin poti sa cumperi toate cele necesare transformarii locuintei intr-una smart. Iar instalarea de cele mai multe ori, nu necesita foarte mult efort, financiar sau fizic.

Rating eficienta energetica

 

Schimba bucataria si electrocasnicele

 

Atunci cand vinzi o locuinta trebuie sa te gandesti si la ceea ce poti oferi pentru a o face mai atractiva. Daca o renovare completa iese din discutie, iar investitia in echipamente smart ti se pare prea mult, atunci poti sa optezi sa lasi o parte din mobila si electrocasnicele noilor proprietari.

Pe de o parte, gandeste-te ca in noua ta locuinta, cel ma probabil nu vei mai avea nevoie de ele. Iar din punctul de vedere al cumparatorilor, acestia vor fi fericiti sa aiba cateva lucrurile la inceput de drum.

 

Infrumuseteaza spatiul

 

Nu numai curatenia si spatiul sunt importante atunci cand vrei sa vinzi o locuinta. Ci si aspectul acestuia. Prin urmare, este important sa il infrumusetezi pentru a fi mai atragator. Accesoriile te pot salva.

Sufragerie cu canapele negre in jurul mesei in fata semineului

Vazele inalte dau impresia de tavan mai inalt, perdelele deschise la culoare adauga luminozitate, oglinzile dau impresia de spatiu vast, micile obiecte decorative sugereaza un spatiu amplu si pot lua vederea de la micile defecte ale apartamentului, cum sunt zgarieturile de pe pereti. Tablourile adauga culoare si inveselesc spatiul. Intr-adevar acest gen de infrumusetare nu iti va aduce mai multi bani, dar cu siguranta te va ajuta sa vinzi mai repede imobilul.


Topic-uri: Kimbino valoare locuinta Eficienta energetica solutii smart casa

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cele mai mari beneficii ale amenajarii cu granit
Cele mai mari beneficii ale amenajarii cu granit

Mesteri Locali 09 Feb 2022

Granitul – beneficii si idei de amenajare

Granitul este unul dintre cele mai rezistente materiale existente, iata cum il poti incorpora in design-ul casei tale!

Cum alegi cele mai bune camere de supraveghere pentru casa ta?
Cum alegi cele mai bune camere de supraveghere pentru casa ta?

Mesteri Locali 08 Mar 2022

Cele mai bune camere de supraveghere pentru casa

Un grad ridicat de siguranta si confort este oferit doar de un sistem de supraveghere potrivit pentru locuinta ta.

Solutii ieftine pentru acoperisul tau – o decizie neinspirata
Solutii ieftine pentru acoperisul tau – o decizie neinspirata

Mesteri Locali 13 Mar 2022

Alege cele mai bune solutii pentru acoperis

Cand vine vorba de acoperisul tau, e bine sa alegi tigla potrivita care nu iti da batai de cap. Te ajutam sa intelegi de ce sa alegi tigla Novatik.