Instalatii | 5 minute 08 Mar 2022

Cum alegi cele mai bune camere de supraveghere pentru casa ta?

Scris de:

Mesteri Locali

Rezolutie, infrarosu, lentila fixa, camere de interior, camere de exterior - poate fi destul de greu sa faci o alegere in conditiile in care ai atat de multe optiuni la indemana, mai ales pe e-camere.ro. In continuare te vom invata cum sa alegi cele mai bune camere de supraveghere pentru casa ta, in functie de urmatoarele criterii:

Camera de supraveghere mica rotunda cu protectie de ploaie


Rezolutia

Rezolutia joaca un rol important in calitatea imaginii si ar trebui sa fie aleasa in functie de spatiul pe care vrei sa il monitorizezi. Spre exemplu, o camera de un megapixel este utila doar pe distante liniare mici, de 9-10 metri, o camera de 2 megapixeli te ajuta sa obtii recunoastere faciala pe o distanta de 14-15 metru, una de 3 megapixeli este recomandata pentru o distanta liniara de 18-20 metri si tot asa pana ajungem la varianta cea mai buna din prezent, de 8 megapixeli, ce iti asigura monitorizarea pe o distanta liniara de pana la 40 metri.


Tipul lentilei

In cazul camerelor de supraveghere vorbim de 2 tipuri de lentila - lentila fixa care are un unghi setat permanent, ce nu poate fi ajustat in niciun fel, si lentila varifocala care permit ajustarea planului focal, in functie de nevoi. De cele mai multe ori, o lentila fixa este suficienta pentru monitorizarea unei locuintei. Unele camere de supraveghere sunt dotate si cu o lentila zoom care te ajuta sa surprinzi un anumit cadru mai atent.

Camera video dahua

Exterior/interior

Tine cont si de recomandarile producatorului in momentul in care alegi camerele de supraveghere. Camerele de interior au o dimensiune mai mica, sunt mai usoare si mai discrete - de cele mai multe ori, persoanele care opteaza pentru astfel de camere vor sa monitorizeze orice eveniment petrecut la interior din umbra. De cealalta parte, camerele de exterior sunt mai rezistente la conditiile de meteo si socuri. Desi au o carcasa fabricata dintr-un material durabil si rezistent, ar fi bine sa iei in considerare montarea acestor camere la o inaltime suficient de mare pentru a preveni actele de vandalism.


Functii suplimentare

Functiile suplimentare au rolul de a imbunatati performantele unui sistem de supraveghere. Spre exemplu, unele camere au infrarosu inteligent pentru a detecta miscarile chiar si pe timp de noapte, altele sunt dotate cu functii precum WDR (Wide Dynamic Range), DNR (Digital Noise Reduction) sau AGC (Automatic Gain Control). Poti alege o camera wireless sau o camera ce poate fi controlata oricand, de oriunde, doar cu o conexiune buna la Internet si un smartphone.

Asa ca, data viitoare cand esti in cautarea unei camere de supraveghere pentru locuinta ta, adu-ti aminte de aceste criterii de mai sus si alege inteligent, in functie de nevoile pe care le ai. O alegere informata te va salva si de la cheltuieli inutile - de ce sa dai banii pe o camera cu o rezolutie de 8 megapixeli cand este suficienta una de 2 megapixeli pentru supravegherea curtii?

Topic-uri: camere de supraveghere camere supraveghere

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Aerul conditionat portabil – pro sau contra?
Aerul conditionat portabil – pro sau contra?

Mesteri Locali 09 Feb 2022

Aerul conditionat portabil – pro sau contra

Te gandesti sa iti pui aer conditionat? Nu stii daca aerul conditionat portabil e solutia? Afla mai multe de la specialisti.

Cele mai mari beneficii ale amenajarii cu granit
Cele mai mari beneficii ale amenajarii cu granit

Mesteri Locali 09 Feb 2022

Granitul – beneficii si idei de amenajare

Granitul este unul dintre cele mai rezistente materiale existente, iata cum il poti incorpora in design-ul casei tale!

De unde cumperi cele mai bune camere de supraveghere video
De unde cumperi cele mai bune camere de supraveghere video

Mesteri Locali 12 Feb 2022

Cele mai bune camere de supraveghere

Te gandesti sa cumperi o camera de supraveghere? Specialistii DABSTORE te ajuta sa alegi cele mai bune camere de supraveghere video!