Design Interior | 6 minute 22 Dec 2019

Inspiratie pentru decorarea casei pentru Craciun si Anul Nou

Scris de:

Mesteri Locali

Iarna are mereu farmecul sau de a ne aduce mai aproape de noi insine si de cei dragi.

Fiind anotimpul cel mai neprietenos din punct de vedere al temperaturilor scazute si fenomenelor meteo, gasim sufieciente momente de introspectie in confortul si caldura casei noastre, alaturi de un pahar de vin rosu, langa bradul de Craciun sau citind o carte buna pe fundal de fulgi de nea sau lapovita. 

sarbatori iarna zapada esarfa

Nu intamplator ambientul casei se schimba usor-usor, ci pentru ca petrecem din ce in ce mai mult timp acasa si ne dorim sa arate si sa ne insufle o stare de bine si de calm.

O instalatie din cupru asezata in biblioteca, un vasc pentru noroc atarnat sau pus intr-o vaza ori lumanari cu aroma de brad sau scortisoara sunt ideale pentru un suflu nou si primitor la care ne gandim cand spunem "acasa".

amenajare sufragerie pom de craciun impodobit albastru brad artificial


Cum poti intra in atmosfera sarbatorilor de iarna daca nu cu un decor in tema?


Alege sa decorezi camerele in care iti petreci cel mai mult timp, cum ar fi livingul sau spatiul de langa birou fara a uita insa de usa de la intrare, hol sau bucatarie, pentru ca fiecare camera are propriul sau farmec.

Incepe cu usa de la intrare pentru ca ea va fi portalul care te va duce catre taramul Craciunului din propria casa. Poti alege o instalatie luminoasa sau o coroana de brad impodobita atent pe care le poti atarna astfel incat sa incepi si sa inchei ziua in spiritul sarbatorilor.

amenajare pom de craciun auriu decoratiuni de craciun

Coronita de brad impobodobita


O alta optiune pentru decorarea usii de la intrare o reprezinta coronita de brad impodobita cu diverse elemente precum conuri de brad, fructe sau plante uscate sau globuri de craciun.

Traditia de a impodobi usa cu coroane de brad provine din vremuri stravechi, multi istorici considerand ca provine chiar din vremurile Romei Antice, cand coroanele erau atarnate deasupra usilor pentru a reprezenta victoria.

Forma circulara reprezinta eternitatea, de aceea pomul de craciun preferat pentru aceste coronite este chiar bradul, unul dintre cei mai cunoscuti arbori vesnic verzi.

Un model tipic de decorare al coroanei de brad era acela cu lumanarea in mijloc, aprinsa in Ajunul Craciunul pentru a simboliza Lumina Lumii, venirea lui Hristos pe lume. 

brad artificial conuri de brad coronita de craciun

In zilele noastre coroanele de brad sunt impodobite atat cu globulete de Craciun cat si cu luminari sau diverse decoratiuni pentru a simboliza venirea sarbatorilor.

Aceste obiceiuri evoca un sentiment placut, de ospitalitate, folosit cu preponderenta pentru a bine veni oaspetii pe parcursul sarbatorilor. Coronitele de brad traditionale pot contine de asemenea fundite sau conuri de brad, poate chiar beteala sau chiar brad artificial impodobit pentru o mai lunga pastrarea a decoratiunilor de Craciun. 

conuri de brad vasc coronita de brad

Sursa: Easy Cookings

Daca esti o persoana iscusita si cu pricepere in alegerea obiectele de decor, unele dintre ele pot fi realizate chiar de tine. Globurile din brad pot fi usor inlocuite cu felii de mere sau portocale puse la uscat, pe care mai apoi le poti atarna de crengutele bradului.

Pentru cei mici va fi o adevarata incantare sa realizeze cu mainile lor ghirlande din hartie cu diverse modele precum fulgii de nea sau alte elemente in care se regasesc mai usor.

decoratiuni de craciun brad

Sursa: Pinterest

Cum impodobim pomul de craciun

Desi se spune ca bradul de Craciun se impodobeste pe 24 decembrie, cei mai multi dintre noi vrem sa ne bucuram o perioada mai lunga de el, asa ca marele eveniment are loc mai devreme. In sanul familiei sau alaturi de prieteni, impodobirea bradului marcheaza un moment magic.

Intra in atmosfera ascultand un playlist cu colinde clasice sau reinterpretari actuale si bucura-te de mici gustari precum mandarine, biscuiti si un pahar de vin fiert cu scortisoara.

brad de craciun impodobit

Sursa: Pinterest

Printre trendurile anului 2019 se numara si culoarea albastru. Astfel un brad de craciun impodobit cu elemente de culoare albastra, panglici albrastre, globulete albastre sau ghirlande albastre vor fura ochii tuturor!

Tinand cont de ca exista o multitudine de idei pentru decoratiuni de craciun albastre, pomul de craciun alb artificial poate fi considerata cea mai buna optiune pentru sarbatorile de iarna ale anului 2019.

pom de craciun impodobit albastru alb zapada

Sursa: The Lily Pad Cottage

Lista de cadouri si ce cadouri de craciun putem cumpara celor dragi

Stim cat de important este sa iei cadouri speciale pentru fiecare apropiat, asa ca cel mai bine este sa faci o lista. Astfel nu vei uita de nimeni si vei tine socoteala in mod organizat, in functie de locurile de unde trebuie sa le achizitionezi sau ridici.

Ti-am pregatit de asemenea o lista de idei pentru a te inspira in cumpararea cadourilor pentru cei dragi in special daca vei alege cadouri pentru casa.

decoratiuni de craciun cadouri


Impachetarea cadourilor

Dupa impodobirea bradului si incheierea listelor de cadouri e momentul sa impachetezi ce ai luat pentu cei dragi. Poti opta pentru un ambalaj simplu, din hartie reciclata, pe care sa il legi cu o banda aurie sau un snur special.

Poti introduce si o crenguta de brad pentru ca ambalajul sa capete mai multa culoare, dar si sa atasezi un mesaj cu cele mai sincere urari. Nu uita, cadourile vin mereu din suflet!

cadou de craciun sarbatori


Ambient de craciun

Cand intri in casa si miroase a prajituri si brad, parca simti ca vine Craciunul. Poti prelungi senzatia pana la sfarsitul iernii prin mici trucuri care iti vor stimula simturile in cel mai placut mod posibil.

Alege cateva retete simple de biscuiti sau turta dulce si exerseaza pana cand obtii reteta buna pentru a-l primi pe Mos Craciun cum se cuvine. Cheama-ti prietenii si pregatiti o casa de turta dulce sau diverse figurine amuzante din care sa va infruptati cu drag dupa orele de copt si decorat.

Nu uita ca impreuna bucuria e mereu mai mare! 

prajituri de craciun

Nu doar prajiturile iti pot imbia simturile, ci si lumanarile parfumate cu arome de brad, scortisoara sau vanilie. Alege responsabil si achizitioneaza unele lucrate manual, cu dragoste si respect fata de mediu, din ceara de soia si fitil din lemn de cedru.

Nu doar ca vor mirosi frumos, ci se vor auzi ca si cum ai avea un semineu in miniatura care arde mocnit in mijlocul sufrageriei tale.

lumanare de craciun conuri de brad


Cum decoram masa de Craciun

Probabil cea mai importanta masa din an, masa de Craciun nu face exceptie de la un decor in spiritul sarbatorilor, asa ca incepe cu alegerea cromaticii.

Alb si rosu, argintiu si albastru sau auriu si rosu, toate pot fi variante pentru culorile in care vei alege fata de masa, servetelele sau decoratiunile dintre farfurii. Pentru a da o nota personala, poti pune si cateva lumanari sau chiar un suport in mijlocul mesei.

Insa in functie de cum este pomul de craciun impodobit, putem folosi aceeasi gama de culori la ornamentele de masa de craciun.

masa de craciun decoratiuni de craciun

In orice ordine alegi sa o decorezi sau sa intri in spiritul Craciunului, nu uita sa instalezi mai intai la tine in suflet atmosfera calda de Craciun.

Sarbatori Fericite!   

Topic-uri: pom de craciun impodobit decoratiuni de craciun brad de craciun impodobit decoratiuni sarbatori craciun an nou amenajari interioare craciun decoratiuni craciun ornamente craciun ornamente de craciun conuri de brad

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Iti prezentam 21 de idei de cadouri de Craciun pentru orice casa
Iti prezentam 21 de idei de cadouri de Craciun pentru orice casa

Mesteri Locali 08 Dec 2019

21 Idei de cadouri de craciun pentru casa

Se apropie Craciunul si nu stii ce sa daruiesti? Afla de la noi ce cadouri ai putea sa cumperi pentru cei dragi.

Cele mai intalnite 5 trucuri pentru amenajarea de garsoniera
Cele mai intalnite 5 trucuri pentru amenajarea de garsoniera

Mesteri Locali 05 Mar 2020

5 idei de amenajare garsoniera

Te-ai mutat recent intr-o garsoniera? Echipa Mobexpert te ajuta cu o multitudine de sfaturi pentru a te bucura de fiecare cm din casa ta.

Cum poti sa cresti productivitatea pe timpul iernii in 5 pasi simpli
Cum poti sa cresti productivitatea pe timpul iernii in 5 pasi simpli

Mesteri Locali 09 Dec 2019

5 Sugestii pentru cresterea productivitatii iarna

Odata cu debutul sezonului rece, productivitatea incepe sa scada. Afla de la noi ce trebuie sa faci ca sa fii mai productiv pe perioada iernii!