DIY | 4 minute 05 Mai 2022

Echipamente de gradinarit - motoare termice sau modele electrice?

Scris de:

Mesteri Locali

Gradinaritul este considerat uneori o arta aparte. Si cum orice tip de arta necesita nu doar tehnica, ai nevoie si de un echipament potrivit sau performant.

Atunci cand doresti sa achizitionezi echipamente pentru gradinarit, trebuie sa faci o alegere importanta- echipamente sau masini cu motoare termice- pe benzina sau motorina, sau echipamente electrice, cu cablu sau baterie.

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a alege echipamente de gradinarit potrivite.

aparat de tuns iarba si gazon


Echipamentele pentru gradinarit cu motoare termice, puternice si autonome


Echipamentele pentru gradinarit care au un motor termic care functioneaza pe benzina sau pe motorina au o putere foarte mare si functioneaza atat timp cat au suficient carburant. Poti deci lucra foarte usor cu ajutorul lor intreaga zi si poti duce masinile de tuns iarba sau trimmerele peste tot cu tine, exact acolo unde ai nevoie.

Dar, echipamentele care sunt dotate cu motoare termice au nevoie de o intretinere constanta si minutioasa, la fel ca si o masina, poate. Au nevoie de schimb de ulei, poate au nevoie sa se schimbe pompa si trebuie sa ai mereu la indemana carburantul de care au nevoie.

Nu uita insa ca puterea lor se manifesta si la nivel sonor, un lucru care poate sa fie o problema, in functie de vecinii tai.

drujba gard viu


Echipamentele de gradina electrice, cele mai simple si mai silentioase


Se pot distinge doua mari categorii de echipamente electrice. Prima familie este cea a echipamentelor cu cablu, deci care au nevoie de o priza. Utilizarea lor este foarte simpla, dar una limitata de lungimea cablului.

A doua categorie sau familie regleaza aceasta problema datorita bateriilor. Aceasta tehnologie a progresat destul de mult in ceea ce priveste puterea si propune cele mai bune performante fie ca vorbim despre un trimmer, fie ca vorbim despre o motocoasa sau o masina de tuns iarba. Autonomia acestor aparate este din ce in ce mai mare si poate sa fie si mai mare daca se ia o baterie secundara. Pe https://www.lencoplant.ro/echipamente-de-gradinarit gasesti o gama variata de echipamente de gradinarit extrem de utile si calitative.

In general, aparatele electrice nu sunt atat de zgomotoase si intretinerea este mult mai simpla decat la ce cele cu motor termic.

Dar, alegerea finala va trebui sa tina cont si de accesibilitatea zonelor de interventie, de puterea de care vei avea nevoie si bineinteles, de buget. Materialul electric cu baterie este un bun compromis dar poate sa fie nevoie de o investitie mai consecventa.

De exemplu, daca ai o suprafata destul de mare de lucrat este clar ca ai nevoie de echipamente de gradinarit cu un motor termic, care vor fi cele mai adaptate pentru utilizarea de care ai nevoie. Daca trebuie sa tunzi de exemplu, o peluza mai mare, masina de tuns iarba cu motor termic este cea mai potrivita.

Dar, daca dispui de un teren sau de o gradina mai mica, poti alege si masinile sau echipamentele electrice, care vor fi mai eficiente si mai putin zgomotoase. Este de ajuns daca dispui de o priza la indemana

Echipamentul de gradinarit cu un motor termic poate sa fie la fel de eficient ca si un model  electric. Totul depinde de nevoile si dorintele tale.


Topic-uri: gradina gradinarit Lencoplant echipamente pentru gradinarit

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Moduri prin care cresti valoarea locuintei tale
Moduri prin care cresti valoarea locuintei tale

Mesteri Locali 16 Mar 2022

Cum poti creste valoarea locuintei tale

Afla care sunt cateva din solutiile cele mai rapide pentru a creste valoarea locuintei tale.

Ce tip de mobilier se potriveste pentru baia ta?
Ce tip de mobilier se potriveste pentru baia ta?

Mesteri Locali 24 Mar 2022

Ce tip de mobilier se potriveste in baia ta?

Te gandesti ce mobilier de baie sa alegi pentru noua baie? Magazinul JollyCluj te ajuta cu cele mai noi modele de mobilier baie.

Echipament de ventilatie pentru case reabilitate termic, confortabile si performante energetic
Echipament de ventilatie pentru case reabilitate termic, confortabile si performante energetic

Mesteri Locali 11 Apr 2022

Alege o casa reabilitata termic

Termoizolarea imobilelor continua sa se afle pe un trend crescator, tu stii ce ai de facut pentru a eficientiza energetic casa ta?