Dormitor | 4 minute 05 Feb 2022

Afla cum amenajezi usor si rapid un dormitor alb de vis la tine acasa

Scris de:

Irina Cristina Tenu

Cand vii acasa, te astepti sa gasesti liniste si pace. Sau poate vrei sa te duci direct in dormitor, unde te asteapta coltul tau de relaxare. Indiferent de cum vrei sa il numesti, un dormitor alb poate deveni camera ta preferata. Si nu doar pentru ca albul te duce cu gandul la nou. Ci pentru ca poti combina cu usurinta aceasta culoare.

Asadar vrei sa amenajezi un dormitor alb de vis acasa, dar nu stii de unde sa incepi?De la paturi, la decoratiuni si chiar combinatii de culori, alege sa iti renovezi dormitorul. Iti spunem noi tot ce e bine sa stii despre amenajarea de dormitoare moderne albe. Si mai mult, te ajutam sa faci alegerea catre un dormitor alb modern!


dormitor alb scaune albe la baza patului mobila lemn

Sursa: The Lily Pad Cottage


Cand amenajezi dormitorul tine cont ca acesta e un spatiu de odihna. In aceasta camera trebuie sa ai parte de confort si relaxare. Amenajarea unui dormitor alb te va ajuta sa atingi acest obiectiv din mai multe motive. Iata-le!

  • Senzatia de confort si relaxare  - Albul, poate nu stii, e suma tuturor culorilor. Printre avantajele  folosirii sale se afla senzatia de lumina si spatiu si impresia de loc proaspat, curat si pur.De aceea, e una dintre cele mai folosite culori in decorul de interior, in special in dormitoare.
  • Ofera caldura si prospetime Un mediu cald si primitor nu e opus celui fresh. Spatiul alb indica cel mai bine asta. E placut si deloc coplesitor. 

caut zugrav

  • Spatiu mai mare - Unul dintre principalele avantaje ale albului e faptul ca poate mari vizual un spatiu. Peretii se maresc, tavanele par mai inalte. Din acest motiv, e ideal pentru un dormitor mic.
  • Se poate combina cu orice alta culoare - Albul se combina cu orice culoare pastel, neutra. Totodata, il poti combina cu orice stil, fie minimalist sau clasic, vintage sau modern.
  • Lumineaza camera - Albul reflecta lumina peste tot in camera. E perfect pentru interior, intr-un dormitor cu putina lumina. Daca vei folosi si oglinzi, acesta va parea mai mare si mai luminos.

dormitor alb tavan inalt barne de lemn fotoliu alba fereastra mare

Sursa: Studio McGee 


  • Senzatia de curatenie - Prin senzatia de lumina si spatiu, face camera sa para mai curata. Sigur, e bine sa fie ordine mereu pentru a mentine asa impresia.   
  • Ofera eleganta - Crearea unui dormitor alb are multe avantaje, poate da eleganta camerei, dezvolta spiritul creativ fiind ca o plansa goala. Sau poate crea colturi unice, relaxante, atractive vizual. 


Cum alegi mobila alba pentru dormitor


Pentru a amenaja un dormitor alb pe placul tau, e bine sa tii cont de ce stiluri de mobila alba exista. Asa, poti alege mobila ideala pentru dormitorul tau. 

dormitor alb lampa aurie perne contrast plante in ghiveci alb

Sursa: Pure Salt Interiors


Iata 5 dintre stilurile cele mai intalnite de mobila alba pentru dormitor:


1. Mobila alba stil colonial si rustic

Mobila alba in stil colonial si rustic ne face sa ne gandim la vremuri trecute si creeaza un spatiu cald si comod. Totodata, ii da o nota plina de mister, foarte atractiva. 

Poti opta pentru o mobila alba din lemn exotic pe care o poti combina cu una rustica durabila. O buna alegere ar fi aceasta:

  • un dulap alb 
  • un pat alb din lemn 
  • o comoda
  • o masuta
  • un cufar

Combina mobila alba de dormitor cu fotolii din piele si covoare din ratan. Profitand de decor poti porni intr-o calatorie in vremuri trecute.  

dormitor alb pat culoare lemn oglina rotunda stil rustic


2. Mobila alba stil clasic

Daca iti place stilului clasic, mobila alba clasica te va ajuta sa creezi usor un dormitor de vis. Aceasta nu se va demoda, asa ca nu va trebui sa o schimbi pentru a fi in pas cu moda. 

Pentru a da o nota unica dormitorului, poti alege un dulap alb clasic. Il poti combina cu un pat alb cu baldachin, model imperial.

dormitor alb pat baldachin rama neagra fotoliu albastru

Sursa: Palm and Prep


3. Mobila alba stil vintage 

Stilul vintage e la moda de ceva ani si sigur asa va ramane. Un decor vintage e creat din obiecte vechi si mobila cu aer clasic. Multe piese de mobilier sunt reparate pentru a capata un aspect nou si modern. 

Daca vrei sa dai o nota vintage dormitorului, poti alege un dulap alb din fier, fier forjat sau lemn exotic. Si, daca vrei sa te bucuri de confort si de un spatiu unic, alegi si un pat alb din lemn, in acelasi stil. 

dormitor alb comoda alba pat baldachin vintage lemn

Sursa: Pinterest


4. Mobila alba stil modern 

In cazul in care vrei sa-ti exprimi felul tau de a fi, alegi dormitoare moderne albe. In prezent, in centrele de bricolaj exista o gama variata de dormitoare moderne albe. Alegerea iti apartine.

Poate fi un dulap alb, un pat alb, o comoda sau mobila completa de dormitor cu design modern. Cu ajutorul lor poti crea un decor simplu si original, cu totul aparte.  

dormitor alb stil minimalist comoda alba oglinda rotunda


5. Mobila alba stil nordic

Mobila in stil nordic are linii simple si ajuta la crearea unui spatiu relaxat, luminos, plin de confort. Prin urmare, daca vrei sa amenajezi un dormitor cald si luminos, alegi o mobila in acest stil si te vei bucura de un spatiu de vis.

dormitor alb stil nordic mobila alba ikea oglinda rotunda neagra

Sursa: Style Caster


Modele de pat alb pentru un dormitor alb de vis


Patul e piesa de mobilier cheie in dormitor. Cand amenajezi camera de vis, e bine sa tii cont de ceea ce vrei, dar si de ce modele de pat exista. 

Retine! Aici vei petrece mult timp, asa ca daca vrei sa amenajezi un spatiu pe placul tau, e bine sa acorzi mare atentie alegerii patului. Iata cele mai intalnite modele de pat alb pentru dormitor:

dormitor alb pat tapitat gri contrast perne patura gri stil industrial


Pat model futon 

Similar cu un divan, un futon poate fi si canapea, si pat. E un pat in stil japonez, perfect pentru un dormitor mic. E un pat pliant, usor de pus in dormitor sau in alta parte. 

pat futon rama lemn pat alb dormitor modern

Sursa: Futon Company


Pat cu sertare si rafturi la tablie

Acest model de pat e ideal pentru tine daca iti place sa citesti seara inainte de culcare. In partea de jos are sertare, iar la tablie are rafuri unde poti pune o carte, un telefon etc. 

dormitor alb cu roz asternuturi roz covor roz dungi

Sursa: Ikea


Pat model otoman

Un pat otoman are de obicei un sistem de ridicare a saltelei si e prevazut cu lada de depozitare. Acest tip de pat e ideal daca ai nevoie de spatiu extra unde sa pui diverse lucruri. 

dormitor alb pat otoman tapiterie alba de piele

Sursa: Home Essentials


Pat tapitat alb

Daca iti plac paturile tapitate, poti alege un pat tapitat alb, cu tablie capitonata. De obicei, tapiteria e facuta din catifea, plus, blana artificiala si pusa pe un strat de captuseala. Asa, tablia e moale si comoda.

 In cazul in care iti place sa citesti sau sa lucrezi stand in pat, un pat tapitat alb e una din cele mai bune alegeri. 

dormitor alb pat tapitat alb perne cuverturi impletite oglina mare

Sursa: Pinterest

 

Ce culori de pat se asorteaza cu mobila alba


Mobila alba e perfecta intr-un dormitor, indiferent de stilul de decor ales. Insa, e bine sa stii cum sa asortezi culorile patului cu ea, chiar daca albul e versatil.  

Se recomanda sa asortezi culori cum ar fi albastru, mov, galben sau verde cu mobila alba. Nuante ale acestor culori pot fi folosite daca sunt prea intense. Multi chiar aleg pasteluri ale acestor culori.

Sfat util despre culoarea patuluiE bine sa nu alegi un pat de culoare rosie. Te poate agita si iti poate afecta somnul. 

dormitor alb casa maritima asternuturi turcoaz


Ce culoare se potriveste cu mobila alba


In general, orice culoare e potrivita intr-o camera cu mobila alba, dar e bine sa alegi cu grija culorile care vor predomina. De ele depinde ambianta creata in dormitor.  

Pentru o stare senina, calma poti opta pentru albastru si nuante precum turcoaz, cobalt sau ametist. Pentru o stare relaxanta, poti alege galben sau nuante de verde cald.

dormitor alb cu galben masuta galben asternuturi albe cu galben

Sursa: Next


Ce culori folosesti pe peretii cu mobila alba


Culoarea peretilor cu mobila alba e bine sa o alegi tinand cont de rezultatul pe care vrei sa-l obtii. 

Iata, asadar, ce culori sa alegi in functie de scop:

  • Rosu - daca vrei sa scoti in evidenta eleganta mobilei
  • Galben - daca visezi la un dormitor senin si plin de lumina
  • Verde - dormitorul va fi plin de energie 
  • Albastru, visiniu, sau violet  - pentru a crea un perete accent ce va scoate foarte bine in evidenta mobila

perete gri contrast dormitor alb pat tapitat

Sursa: Danetti


Ce covor se potriveste cu mobila alba


Un dormitor alb poate fi privit ca un paradis al simplitatii intr-o lume haotica. Aparent, pare usoara alegerea unui covor pentru mobila alba, dar nu e.  In dormitor, covorul e esential, iar textura si materialul lui sunt mai importante decat marimea sau imprimeul. In prezent, in centrele de bricolaj sunt o multime de modele de covoare.

Sfat util despre covorAlege un covor in nuante de crem, maro, negru sau gri pentru contrast. Tine cont de modelul covorului pentru a obtine efectul dorit. Iata 3 variante:
  • Covor cu imprimeu abstract - element central intr-un dormitor alb minimalist
  • Covor cu model oriental - subliniaza mobila alba delicata
  • Covor shabby chic - aduce contrast si caldura intr-un dormitor modern cu mobila alba

dormitor alb cu negru oglinda neagra pat negru rama neagra

Sursa: Pinterest 


Care sunt cele mai potrivite accesorii pentru un dormitor alb 


Pentru a crea un spatiu primitor, e bine sa alegi accesorii cu texturi multiple. 

Poti alege multiple perne pentru pat sau canapea, sau chiar o oglinda vintage pentru un perete vopsit in alb. O perdea alba fluida va face orice vecin gelos. Iar pentru un stil clasic, alege un tablou decorativ din lemn si o masuta vintage. 

Unul din lucruri bune ale unui dormitor alb e ca reflecta lumina naturala. Dar spatiul tau alb ar trebui sa fie la fel de primitor si noaptea. Asadar alege lampi pentru noptiera pentru a mentine eleganta unui dormitor alb. 

dormitor alb auriu pat alb asternuturi albe accesorii aurii


Iar daca vrei sa pastrezi cat mai bine ordinea intr-un dormitor alb, e bine sa alegi solutii de depozitare precum un pat cu lada de depozitare sau sertare, un dulap alb cat mai mare si chiar rafturi pe pereti. Daca ai destul spatiu, alege si o bancheta cu spatiu de depozitare sau o comoda alba. 

Ce spui, incepi amenajarea?

Topic-uri: dormitor alb pat alb dulap alb mobila alba dormitoare moderne albe pat tapitat alb

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cum alegi cele mai bune usi de interior
Cum alegi cele mai bune usi de interior

Alexandra Irimiea 19 Aug 2021

Tot ce trebuie sa stii despre usile de interior

Te-ai apucat de renovari si cauti usi interior? Te ajutam sa alegi cele mai bune usi duble interior, usi interior moderne sau usi albe interior.

Cum dai textura casei tale printr-un perete decorativ
Cum dai textura casei tale printr-un perete decorativ

Laura Cozminca 19 Sep 2021

Da textura casei tale cu un perete decorativ

Te intrebi cum sa construiesti un perete decorativ la tine acasa? Iti oferim idei de pereti decorativi, executate cu panou decorativ sau din lemn.

Cum iti poti amenaja casa anul acesta folosind culoarea anului 2022
Cum iti poti amenaja casa anul acesta folosind culoarea anului 2022

Regina Ichim 26 Ian 2022

Care este culoarea anului 2022

Planifici o renovare si te gandesti deja la culoarea anului 2022? Afla de la noi care sunt tendintele si ce culoare poti deja sa alegi!