Design Interior | 5 minute 26 Ian 2022

Cum iti poti amenaja casa anul acesta folosind culoarea anului 2022

Scris de:

Regina Ichim

Si anul acesta culoara anului 2022 ne surprinde. Nuanta anuntata de Institutul Pantone este Very Peri. O culoare vibranta, magica. Iar primul gand care ne trece prin cap este lavanda. Pentru ca culoarea anului 2022 este o nuanta subtila de mov. Iar daca te intrebi cum poti imbina placutul cu utilul, iti prezentam cateva idei unde ai putea amenaja culoarea Very Peri.

culoarea anului 2022 very peri


Odata cu un nou inceput, designeri de interior si oameni de rand se intreaba care este culoarea anului 2022. Ea seteaza tendintele viitoare. Totodata, creeaza un curent ce influenteaza mai multe planuri. Nu doar vestimentar, ci si artistic, social, tehnologic.

Culoarea anului 2022, aceasta nuanta de mov, indruma spre curiozitate si spirit creativ. Pantone vrea ca acest mov sa ne deschida posibilitati. Si sa ne ajute sa ne definim o noua viziune pentru a rescrie povestea vietilor noastre. O nuanta ce trimite la relaxare si magie.

perete lemn mov living very peri


Traim timpuri unice, iar culoarea anului 2022 vrea sa ajute in transformarea noastra. Pe masura ce ne indepartam de pandemie, gandurile si perspectivele noastre se schimba. Iar movul acesta ne ajuta sa facem tranzitia de la o lume izolata la un viitor dinamic, in continua miscare. 

Iar un prim loc in care poti aduce culoarea anului este livingul. Cu ajutorul tesaturilor vibrante.

texturi tesaturi very peri culoarea anului 2022


Daca insa nu esti fan Pantone, compania Behr, furnizor de talie mondiala de vopsea, a anuntat nuanta sa preferata. La finele lunii august, Behr a declarat culoarea anului 2022. Se numeste Breezeway. Si este un verde racoros si fermecator. 

Living culoare Behr Pantone 2022

Sursa: House Beautiful


Cine stabileste culoarea anului


Institutul Pantone anunta culoarea anului in fiecare an. Aceasta va defini urmatoarea perioada. Si va seta tendintele nu doar in fashion, ci si in amenajare interioara, piese de mobilier, design grafic si industrial.

In acest proces de selectie, expertii in culori de la Pantone analizeaza lumea intreaga. Se uita cu atentie la influentele care vin din noile tehnologii. Studiaza materiale si texturi. Retele de socializare si evenimente sportive de talie mondiala.

Dupa cum iti aduci aminte, culoarea anului 2021 a fost formata de fapt din 2 nuante: un galben vibrant si un gri calm. 

culoarea anului 2021 Pantone galben gri


Daca insa esti fan albastru si vrei sa amenajezi casa cu Pantone Classic Blue, afla cum poti amenaja casa ta folosind culoarea anului 2020 de la Pantone.

Exemple Pantone Classic Blue


Culoarea anului 2022 de la Behr


Behr Breezeway este o nuanta verde argintie. Care a fost inspirata de sticla naturala de mare gasita pe plaje. Este un ton racoros si linistit. Echipa Behr descrie aceasta culoare foarte simplu: "O gura de aer proaspata" pentru mintea si spatiile noastre.

culoarea anului 2022 perete verde masa birou scaun birou lemn

Sursa: Pinterest

Specialistii de la Behr au ales Breezeway pentru ca este o nuanta revigoranta. Care ne da speranta. Si dorinta de a merge mai departe.

culoarea anului 2022 mare verde barca pe mare inspiratie mare

Sursa: Pinterest

Breezeway ne inspira sa ne imbratisam pe deplin hobby-urile. Sa traim aventurile. Aproape sau departe. Cu entuziasm. Privim catre o culoare care aduce un sentiment de innoire, restaurare si vindecare.

culoarea anului 2022 behr hol modern pereti verde scara alba

Sursa: Pinterest

Echipa a cautat in aer liber un colt umbrit din natura care sa aduca linistea in casele noastre. Culoarea blanda de verde se asorteaza foarte bine cu gama de culori din paleta pe 2022. De la nuante vesele si culori neutre, pana la pasteluri si tonuri pamantii.

Verdele este o culoare versatila, care poate fi aplicata in toata casa. O poti folosi ca pe o culoare neutra pentru peretii sufrageriei sau dulapurile de bucatarie. Sau poti face o miscare indrazneata si s-o alegi pentru a da viata usii de la intrare. De asemenea, se potriveste de minune cu niste pereti gri.

living clasic semineu culoarea anului 2022 pereti oglinda rotunda mare decor alb

Sursa: Pinterest


Unde se pot folosi culorile anului 2022


Poate te intrebi ce culoare se poarta in dormitor. Sau, mai mult decat atat, cum se combina cel mai bine culorile anului 2022. Ei bine, expertii recomanda tonurile reci si dramatice ca fiind ideale pentru dormitor. Ele reusesc sa creeze un refugiu reconfortant, potrivit pentru odihna. 

Potrivit designerilor, tonurile deschise pot fi echilibrate cu accente indraznete. Pot sublinia astfel o perspectiva dinamica.

culoarea anului 2022 lemn exterior terasa scaun masa ratan

Sursa: Pinterest

Minty Green Breezeway in finisaj mat merge frumos pe lemn si tamplarie. Aceasta nuanta rece este foarte vie. Va actiona ca o panza perfecta pentru accesorii si mobilier. Este o vopsea sofisticata, dar distractiva. Se potriveste bine cu manere din nichel periat si cu o oglinda antica.

Verdele este culoarea naturii. Deci este foarte odihnitor pentru ochi. Aproape ca pot vedea asta ca o alternativa la o paleta neutra.

culoarea anului 2022 nuante si texturi complementare

Sursa: Pinterest

Culorile precum albul, cremul si multe nuante de gri vor fi intotdeauna un element esential in design. Iar culoarea anului 2022 cu siguranta nu dezamageste!

Topic-uri: culoarea anului 2022 care va fi culoarea anului culoarea anului culorile anului culorile anului 2022

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cum alegi cele mai bune usi de interior
Cum alegi cele mai bune usi de interior

Alexandra Irimiea 19 Aug 2021

Tot ce trebuie sa stii despre usile de interior

Te-ai apucat de renovari si cauti usi interior? Te ajutam sa alegi cele mai bune usi duble interior, usi interior moderne sau usi albe interior.

Cum dai textura casei tale printr-un perete decorativ
Cum dai textura casei tale printr-un perete decorativ

Laura Cozminca 19 Sep 2021

Da textura casei tale cu un perete decorativ

Te intrebi cum sa construiesti un perete decorativ la tine acasa? Iti oferim idei de pereti decorativi, executate cu panou decorativ sau din lemn.

Afla care sunt cele mai noi tendinte si modele de bai moderne
Afla care sunt cele mai noi tendinte si modele de bai moderne

Irina Cristina Tenu 21 Sep 2021

Cele mai noi idei si modele de bai moderne

Te gandesti la o renovare si cauti modele de bai moderne? Iti prezentam cateva idei de amenajare baie pentru a te bucura de bai moderne oricand.