DIY | 3 minute 16 Feb 2023

Cate tipuri de broaste pentru usa exista?

Scris de:

Mesteri Locali

Cu toate ca numarul spargerilor de apartamente si case a scazut in ultimii ani, in principal multumita noilor sisteme si tehnologii de securitate, cat si faptului ca multe cartiere sunt acum dispuse cu camere de supraveghere, acest aspect ramane in continuare un pericol destul de palpabil.

Incuietorile folosite la usile de intrare joaca un rol esential in ceea ce priveste intimitatea si, cel mai important, securitatea casei tale, lucru pe care comerciantii de profil l-au inteles de mult timp. Astfel, acestia isi adapteaza constant si imbunatatesc sistemele pentru a-ti oferi cea mai sigura si eficienta solutie.

Cand te hotarasti sa cauti o broasca potrivita pentru usa ta, te vei lovi inevitabil de o multime de optiuni, lucru care te poate coplesi. Insa, daca intelegi diferentele cheie dintre acestea, vei putea face foarte usor alegerea potrivita pentru nevoile tale.



Cum faci cea mai buna alegere in materie de broasca de usa?


Ca sa iti usurezi munca, trebuie sa stii ca trebuie sa alegi o broasca de usa in functie de utilitatea acesteia (alegerea difera intre usile de interior si usile de exterior), cat si persoanele care le vor folosi.

Pentru usile de interior, care nu necesita intotdeauna un nivel de securitate prea ridicat, sunt recomandate broastele mono-punct, care sunt alegerea ideala cand vine vorba despre usile din PVC sau aluminiu (chiar si lemn - insa acestea sunt putin mai diferite, vom reveni ulterior). In continuare, pentru acest tip de inchidere aveti de ales dintre doua optiuni: inchiderea cu actionare din maner si inchiderea cu actionare din cheie sau cilindru.

Diferenta dintre cele doua variante sta in modul de actionare necesar pentru inchidere. Broasca cu actionare pe maner presupune apasarea clantei si descuierea simultana cu cheia, in timp ce la broasca cu actionare pe cilindru, la introducerea si rotirea cheii, aceasta se va deschide.


In ceea ce priveste broastele mono-punct pentru usile din lemn, acestea dispun de 3 modalitati de confectionare: cu actionare din cilindru, cu actionare din cheie universala si cu actionare din butonul interior al usii.

Pentru usile de intrare, tehnologia dintr-o broasca aplicata este cunoscuta sub denumirea de multi-punct. La fel ca la usile de interior, montarea acestora se poate face de asemenea cu actionare din maner sau actionare din cheie sau cilindru.


Care sunt cele mai populare tipuri de broaste?


Desigur ca vizita intr-un magazin de feronerie se poate dovedi coplesitoare daca nu detii nicio informatie si la fel poate parea si daca am incerca sa cuprindem in aceasta lista toate tipurile de broaste existente pe piata. Astfel, ti-am pregatit o scurta lista cu cele mai utilizate tipuri de broaste:

  • Broastele cu incuietoare in maner - sunt unele dintre cele mai comune, fiind disponibile si usor de montat pe majoritatea usilor. Cilindrul pentru inchidere este pozitionat direct in maner si nu in usa. Aceste sisteme sunt recomandate pentru usile de interior, deoarece pentru cele de exterior sunt mai predispuse spargerilor, fiind destul de usor de deschis.
  • Broasca mortise este optiunea preferata pentru usile de exterior, fiind dispusa cu un sistem de inchidere puternic, potrivit atat pentru usile de intrare obisnuite, cat si pentru cele solide, cu grosimi suplimentare. Acestea dispun de un sistem intern care actioneaza mai mult ca un set de incuietori, decat o incuietoare simpla.
  • Broasca cu incuiere automata este extrem de utila in special pentru cei care pleaca in graba de acasa si uita daca au incuiat usa. Daca acest sistem este instalat cu un maner fix pe partea de exterior a usii, permite incuierea automata la inchiderea acesteia. Astfel, iesirea se poate realiza in siguranta si eficient fara cheie, inchiderea realizandu-se automat, in timp ce intrarea se poate realiza doar cu cheia.

Broasca cu incuiere automata este de asemenea foarte des intalnita in apartamentele care sunt inchiriate in sistem hotelier prin modalitatea de self check-in, unde clientul lasa cheia in apartament la plecare, usa ramanand incuiata la plecarea acestuia. 

Magazinele online de feronerie te pot ajuta cu toate raspunsurile, asadar nu mai sta pe ganduri si intra acum pe site-ul Fernand pentru a cumpara broasca de usa potrivita nevoilor tale.

Topic-uri: broasca de usa broasca usa broaste usa broasca aplicata magazin de feronerie Fernand

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe din piata
Cum alegi cel mai bun uscator de rufe din piata

Mesteri Locali 02 Sep 2022

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe

Uscatorul de haine, solutia inovativa care prelungeste durata de viata a hainelor. Cum stii ca ai ales modelul potrivit pentru tine?

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice
Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Mesteri Locali 21 Nov 2022

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Vrei sa montezi panouri fotovoltaice insa nu stii de unde sa incepi? Expertii de la Carpat Energy te ajuta sa faci cea mai buna alegere.

De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?
De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?

Mesteri Locali 13 Dec 2022

De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?

Cu siguranta unul din cele mai usor de cumparat obiecte, insa stii cu adevarat de ce sa tii cont cand vrei sa cumperi un lacat?