Constructii | 3 minute 25 Mai 2022

Spuma poliuretanica - un produs versatil si eficient

Scris de:

Mesteri Locali

Spuma poliuretanica este un produs cu raport excelent calitate-pret, considerat indispensabil in cadrul proiectelor de constructii, fie ca este vorba despre uz profesional sau despre aplicatii casnice. Este utilizata in principal pentru asamblarea usilor si ferestrelor, in aplicatii de umplere, in fonoizolatii si termoizolatii, ca bariera impermeabila si ca bariera ignifuga.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, utilizarea sa si diversele tipuri, am apelat la specialistii Econstrukt, care au o experienta vasta in oferirea de produse si solutii pentru domeniul constructiilor si proiectelor DIY. Spumele poliuretanice de la Econstrukt se caracterizeaza prin eficienta superioara si caracteristici inovatoare, fiind disponibile in numeroase variante la un pret accesibil.

spuma poliuretanica perete pistol rosu


Spuma poliuretanica este un produs derivat din poliuretani, utilizat in diverse aplicatii din sectorul constructiilor si in cadrul renovarilor, fiind compatibil cu majoritatea tipurilor de materiale. Rolul spumei poliuretanice poate fi acela de a izola termic sau fonic, de a etansa sau de a umple golurile ori de a ajuta la lipirea anumitor tipuri de materiale de constructii. Unele spume poliuretanice sunt rezistente la foc, oferind protectie si din acest punct de vedere.

In contact cu umiditatea din aer, spuma poliuretanica se intareste rapid si expandeaza dupa aplicare. Spuma poliuretanica poate expanda de pana la 30 de ori odata ce intra in contact cu aerul. Aceasta are o aderenta ridicata, lipindu-se extrem de bine pe suprafetele pe care este aplicata, indiferent de tipul acestora: zidarie, PVC, caramida, lemn, etc.


Tipuri de spume poliuretanice si utilizare


Exista doua tipuri principale de spume poliuretanice: pentru constructii (spuma PU) si pentru lipire (spuma poliuretanica adeziva).

Spuma PU este utilizata pentru izolarea tubulaturii, pentru umplerea golurilor dintre acoperis si fatada casei, pentru fisurile din structura peretilor, pentru izolarea cablurilor impotriva incendiilor, pentru spatiile dintre geamuri si pereti si pentru numeroase alte aplicatii care implica izolarea suprafetelor si umplerea golurilor.

spuma poliuretanica dulap pistol galben


Spuma poliuretanica adeziva se foloseste pentru a lipi placile de izolatie din polistiren sau vata folosita la izolatie. Pe langa fixarea materialului izolator, spuma pentru lipire contribuie si la etansarea lucrarii de izolatie, eliminand pierderile de aer si puntile termice.

Totodata, in functie de caracteristicile pe care le are si de anumite specificatii in ceea ce priveste utilizarea sa, spuma poliuretanica poate fi impartita in urmatoarele tipuri:

  • spume poliuretanice cu volum mic de expandare - ideale pentru spatii inguste, precum rosturile dintre peretii despartitori;
  • spuma poliuretanica flexibila sau cu celula deschisa - recomandata in spatii in care este necesar un flux de aer mai mare;
  • spume poliuretanice rigide sau cu celula inchisa - specialistii Econstrukt recomanda spuma cu celula inchisa in cazul in care este nevoie de protectie superioara impotriva infiltratiilor;
  • spuma cu intarire rapida;
  • spume poliuretanice pentru interior, exterior sau universale;
  • spume poliuretanice de iarna, de vara sau allseasons;
  • spuma poliuretanica cu pistol sau aplicare manuala;
  • spume poliuretanice cu proprietati ignifuge - conform Econstrukt, aceasta este o alegere esentiala in cadrul proiectelor care implica elemente precum treceri de cabluri si conducte.

Indiferent de tipul sau, este important de mentionat faptul ca spuma poliuretanica este singurul material izolator care actioneaza ca o bariera de difuzie a vaporilor, eliminand riscul de aparitie a condensului si, implicit, a mucegaiului. Asadar, pentru cei care pun pret pe confort, durabilitate si rezistenta, spuma poliuretanica este produsul perfect.

Daca ai nevoie de spuma PU pentru lucrarile tale de constructii si renovari, poti consulta oferta variata Econstrukt, unde vei gasi o gama larga de produse la preturi corecte, cu livrare rapida si posibilitate de retur. Alaturi de spumele poliuretanice din gamele Bison si Rino, in magazinul online poti gasi si pistoale pentru aplicarea produsului sau solutii speciale de curatare.

Topic-uri: spuma poliuretanica spuma PU econstrukt

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Echipamente de gradinarit - motoare termice sau modele electrice?
Echipamente de gradinarit - motoare termice sau modele electrice?

Mesteri Locali 05 Mai 2022

Cele mai bune echipamente de gradinarit

Gradinaritul este considerat uneori o arta aparte. Specialistii de la Lencoplant te ajuta sa gasesti uneltele potrivite pentru o gradina de vis!

Ce trebuie sa faca o masca de sudura cu adevarat eficienta
Ce trebuie sa faca o masca de sudura cu adevarat eficienta

Mesteri Locali 24 Mai 2022

Mastile de sudura - cat costa?

Exista meserii riscante care ne pot pune viata in pericol. In astfel de situatii, avem nevoie de echipamente moderne precum masti de sudura.

Acoperis in siguranta – 50 de ani garantie contra coroziune
Acoperis in siguranta – 50 de ani garantie contra coroziune

Mesteri Locali 25 Mai 2022

Cum construiesti un acoperis in siguranta

Acoperisul este o bariera intre lumea din interiorul casei tale si exterior. Afla cum il poti proteja cu ajutorul RoofArt.