Design Interior | 5 minute 25 Iul 2022

Ce este microcimentul si unde poate fi folosit?

Scris de:

Mesteri Locali

In prezent, microcimentul sau a devenit un material cu un nivel inalt de popularitate datorita caracteristicilor avantajoase pe care le indeplineste cu succes. In sens restrans, este un material folosit in amenajari si este rezultat din combinarea aditivilor, agregatilor si pigmentilor minerali cu un tip de ciment calitativ. Astfel, poate sa fie folosit pentru a acoperi pardoseala, peretii sau diverse alte suprafete cu scopul redarii unui aspect estetic, mai ales daca exista deteriorari la nivelul lor si au nevoie de imbunatatiri.

Microciment contrablat

In cazul in care si tu vrei sa optezi pentru microciment, iti poti indrepta atentia cu incredere catre Sphouseworld, unde vei putea gasi o gama variata de produse disponibile la preturi accesibile.


Cand vine vorba de amenajarile interioare, originalitatea si autenticitatea capata valente puternice. Vestea buna este ca poti utiliza microciment, un material care este din ce in ce mai indragit de cumparatori, dar si de designerii de interior. De exemplu, in cazul in care esti in plin proces de renovare si vrei sa inlocuiesti gresia sau faianta veche din baie, poti apela cu incredere la varianta aplicarii microcimentului peste aceasta. 

Podea de microciment si pereti de caramida

Gresia veche nu trebuie sa fie scoasa, ceea ce contribuie semnificativ la o renovare a baii mult mai accesibila si mai curata. Scoaterea placilor de gresie este, de multe ori, o procedura dificila, incomoda, care polueaza fonic si care produce un deranj din toate punctele de vedere. Astfel, iti poti indrepta atentia catre microciment, care consta intr-un strat subtire si placut texturat si care poate sa fie aplicat pe suprafata peretilor din baie fara nicio problema.


O alta zona in care acest material poate fi folosit este chiar pardoseala. Poate sa fie din hol sau din orice alta camera, contribuind considerabil la crearea unui stil contemporan, industrial. Unul dintre motivele pentru care pardoseala poate fi imbracata in microciment consta in faptul ca materialul este cunoscut si preferat pentru capacitatea sa de a rezista cu brio chiar si in cele mai dificile conditii. 


Poate fi folosit si in zone cu trafic intens deoarece este foarte rezistent la abraziunei si zgarieturi.

Microciment alb scari


Tipuri de microciment disponibile la Sphouseworld

Sphousewolrd ofera o gama de produse realizate la standarde inalte de calitate, pe care le poti lua oricand in considerare pentru realizarea unei renovari ca la carte. Printre aceste materiale se numara si microcimentul, frecvent folosit in ultima perioada, si care este de mai multe tipuri:

  • microciment original - se dovedeste a fi una dintre cele mai avantajoase variante, catre care si-au indreptat atentia o multime de specialisti in design interior si arhitectura. Poate fi aplicat pe suprafetele peretilor din hol, podelelor, peretilor exteriori etc.;
  • microciment rustic - datorita texturii granulate, microcimentul rustic reda aspectul natural, fiind apreciat mai ales de catre iubitorii de vintage;
  • microciment Baxab - este una dintre cele mai durabile si rezistente variante de pe piata, datorita faptului ca a fost conceput in laboratoare de top;
  • microciment Tswim - avand un nivel ridicat de rezistenta la apa si umiditate, microcimentul Tswim este special conceput pentru piscine;
  • microciment pentru mobilier - exista posibilitatea de confectionare a pieselor de mobilier cu ajutorul microcimentului, fiind o metoda inedita si rezistenta.

Imbracarea suprafetelor podelelor sau peretilor interiori (hol, baie, bucatarie), cat si a celor exteriori cu microciment se dovedeste a fi o varianta avantajoasa in ceea ce priveste raportul calitate pret. Sphouseworld iti pune la dispozitie o gama variata de modele inalt calitative si estetice catre care sa iti indrepti atentia atunci cand iti renovezi locuinta.


Iata doua exemple de finisaje la bai cu microciment finisaj industrial gri si finisaj microciment alb.

microciment baie aspect industiral

Finisaje baie cu mirociment alb


Intrebari frecvente


1. Ce este microcimentul?

Microcimentul, cunoscut si sub denumirea de micro-sapa, micro-beton sau micro-topping este o acoperire pe baza de ciment si polimer care se aplica subtire pe podele, pereti si in unele cazuri, tamplarie in medii rezidentiale si comerciale pentru a crea un aspect de beton.

2. Din ce este facut microcimentul?

Microciment, asa cum este cunoscut in mod obisnuit in Europa, este o acoperire foarte fina de ciment combinata cu agregate fine amestecate cu polimeri lichizi pe baza de apa. Acoperirea este alcatuita din trei pana la patru straturi foarte subtiri de produs.

3. Care este diferenta intre ciment si microciment?

Practic, diferenta consta in grosimea produselor. Microcimentul este mai subtire. In general, microcimenturile sunt aplicate la 0,8 - 1 mm per strat (aplicarea tipica va fi de 2- 3 straturi, dar unele produse pot necesita pana la 6 straturi)

4. Este durabila podeaua Microciment?

Microcimentul poate fi folosit pe podele noi sau pe suporturi existente, pe gresie, terrazzo, placi OSB, placi de ciment, etc. In ciuda stratului subtire, sistemul este extrem de durabil, rezistent la abraziune si usor de intretinut.

5. Microcimentul este impermeabil?

Microcimentul este impermeabil si durabil, dar trebuie aplicat corect pentru a-si atinge proprietatile complete de impermeabilizare. Microcimentul se aplica in mai multe straturi, cu adaos de un etansant, pentru a se asigura ca este complet impermeabil si etansat.

6. Microcimentul crapa?

Microcimentul este foarte durabil si rezistent. Spre deosebire de alte acoperiri, microcimentul iese in evidenta ca un material foarte durabil, care nu crapa. Proprietatile sale nu se pierd odata cu trecerea timpului, dar continua sa fie un strat care este foarte rezistent la trafic, loviri, zgarieturi si lumina soarelui, printre multe altele.

7. Cu ce se curata microcimentul?

Sapun neutru: Sapunul neutru este produsul pentru curatarea microcimentului prin excelenta. Diluat in apa, puteti curata podeaua din microciment sau o puteti sterge cu o carpa umeda pe pereti sau bazine de microciment. Acest lucru nu numai ca curata suprafata, dar mentine si calitatea si starea microcimentului.

8. Pot folosi microciment la dus?

Microcimentul in bai este cea mai recenta tendinta in placarea peretilor datorita multiplelor sale avantaje tehnice si estetice. De exemplu, poate fi aplicat pe suprafete atat in bucatarii cat si in bai deoarece este un produs impermeabil si usor de curatat.

Topic-uri: microciment sphouseworld intretinere microciment curatare microciment

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Spuma poliuretanica - un produs versatil si eficient
Spuma poliuretanica - un produs versatil si eficient

Mesteri Locali 25 Mai 2022

Ce este spuma poliuretanica?

Spuma poliuretanica este un produs cu raport excelent calitate-pret, considerat indispensabil in cadrul proiectelor de constructii.

Pergolele bioclimatice, tot mai populare in industria HoReCa
Pergolele bioclimatice, tot mai populare in industria HoReCa

Mesteri Locali 20 Iun 2022

Alege pergole bioclimatice

Pergolele bioclimatice sunt o solutie noua pe piata romaneasca, care, in pofida costului de instalare crescut, cunosc o adoptie tot mai raspandita.

Cum alegi cele mai bune baldachine pentru terasa
Cum alegi cele mai bune baldachine pentru terasa

Mesteri Locali 04 Iul 2022

Alege cele mai bune baldachine pentru terasa

Baldachinul pentru terasa te ajuta sa pastrezi umbra si sa te racoresti vara. Afla cum sa alegi baldachinul potrivit pentru orice terasa.