Design Exterior | 5 minute 04 Iul 2022

Cum alegi cele mai bune baldachine pentru terasa

Scris de:

Mesteri Locali

Poate ca ai deja un acoperis de balcon sau terasa pe care ai dori sa-l modernizezi si sa il transformi intr-un spatiu exterior special de care te poti bucura in lunile mai calde. Unele dintre optiunile de transformare a acoperisurilor plate sunt crearea unui acoperis de terasa, tip baldachin pentru terasa sau un acoperis de gradina.

Indiferent de alegerea ta, te putem ajuta prin a intelege cum poti modifica acoperisul existent in spatiul exterior intr-un baldachin de vis de care te poti bucura pe tot parcursul anului.

baldachin terasa masa galbena scaune galbene

 

Cum alegem materialul potrivit


Cu totii ne iubim casa cu terasa vara, dar pe masura ce anotimpurile se schimba, de multe ori suntem surprinsi de conditiile meteorologice dure si suntem recunoscatori pentru acele zile in care nu suntem alungati de pe terasa din cauza averselor de ploaie. Chiar si in serile incantatoare, ne bucuram de o terasa umbrita, astfel incat sa nu ne facem griji cu privire la roua de seara care ar putea avea efecte nesanatoase asupra copiilor. Mai mult decat atat, acoperirea terasei este, de asemenea, o modalitate buna de a intretine mobilierul de exterior, prelungind durata de viata a sezlongurilor.

 

Cele mai comune tipuri de baldachine pentru terasa


Acoperisurile de terasa sunt de mai multe feluri, insa printre cele mai comune intalnim anumite stiluri precum baldachine pentru terasa din sticla securizata sau material textil chiar. Pentru a alege stilul potrivit pentru terasa ta, mai intai trebuie sa intelegi din ce se compune. Asadar, acestea sunt cele mai comune tipuri de baldachine pentru terasa:

baldachin terasa curte draperii aurii


Terasa romantica 

Aceasta este terasa tip veranda acoperita cu sindrila pentru acoperis. Constructia sa este foarte durabila. O latura a terasei este sustinuta de peretele casei, iar cealalta latura este sustinuta prin intermediul unor stalpi sau cule. 

Versiunea incercata si testata este o pergola acoperita cu sindrila traditionala de acoperis. Iar pentru un aspect deosebit, alege sa plantezi o planta agatatoare. Spre exemplu, vita de vie cu crestere rapida ofera umbra acoperisului terasat si emana un aspect rustic si romantic. Atentie: La plantare, asigura-te intotdeauna ca nu ataca fundatia casei pentru a nu slabi structura peretilor.


Terasa cu copertina din policarbonat

Aceste tipuri de acoperisuri se mai numesc si marchize. Sunt excelente nu doar pentru terasa, ci si pentru a proteja usa de la intrare sau ferestrele. Pe gardenway.ro te poti inspira si poti cumpara cele mai noi modele de baldachine pentru terasa, din material policarbonat. Materialul policarbonat este deosebit de rezistent la ploaie, ninsoare, grindina sau gheata asadar este potrivit pentru anotimpurile si schimbarile bruste de vreme din Romania. Mai mult, acest material rezista la temperaturi extereme precum -40 grade sau +120 grade Celsius. Iar avantajul acestora este ca pot fi instalate rapid, doar cu ajutorul suruburilor.

 baldachin pentru terasa material policarbonat casa rosie


Terasa din material textil

Acest tip de baldachin pentru terasa este acoperit cu o foaie textila. In momentul in care te bucuri de toata portiunea de soare, poti chiar sa indepartezi acoperisul textil. Pe de alta parte, daca este de asteptat sa ploua, materialul textil poate fi intins pentru a acoperi intregul cadru al tavanului acoperisului, iar dupa sezon, poti pur si simplu sa scoti materialul si sa il speli. De asemenea, destul de interesant, stalpii sai sunt fixati pe pereti in loc de podea.

 

Baldachin pentru terasa din sticla securizata

Aceasta terasa poate fi realizata dintr-un material de tip sticla mat sau colorata, ceea ce permite sa ofere o nuanta placuta si previne patrunderea apei de ploaie. Acest tip de structura este foarte durabil si puternic. Un panou din sticla colorata sau mata este alegerea potrivita pentru cei care doresc un pic de umbra in timp ce se feresc de ploaie. Versiunea fixa este ceva mai costisitoare, dar aceasta structura este foarte durabila si va rezista multi ani, va trebui doar sa gasesti pe cineva care sa curete ocazional acele geamuri.

acoperis terasa material aluminiu si sticla securizata

 

Terasa cu acoperis din stofa

Este un acoperis usor si de vara, format dintr-o foaie de tesaturi intinsa ca o panza. Previne lumina soarelui. Acoperisul sau este flexibil si il poti folosi in diferite zone. De asemenea, protejeaza de ploaie. O tesatura elastica asemanatoare panzei este o varianta de acoperis usoara si de vara, care, in comparatie cu parasolar, este, de asemenea, sigura in unele zone cu vant.

Un avantaj suplimentar al unei vele ca acoperis de terasa este suspensia sa flexibila. Si, cu alegerea adecvata a materialelor, o vela solara ar putea chiar proteja impotriva ploii. Asadar, este mai bine sa verifici daca are proprietati rezistente la apa si nu uita sa citesti specificatiile privind curatarea tesaturii, indiferent daca este sigura pentru masina de spalat si altele.

 

Baldachinul pentru terasa cu copertina

Copertina este practic o foaie de panza. O foaie de panza acopera acoperisul terasei pentru a fi protejata de lumina soarelui. De asemenea, este hidroizolata si nu permite ca apa de ploaie sa se scufunde prin copertina. 

Copertina acoperita de pe terasa ca solutie de acoperis este alegerea potrivita pentru toti cei care isi doresc totul. O copertina poate fi extinsa daca ai nevoie de protectie de soare sau ploaie si pe vreme perfecta, o poti lasa pur si simplu sa se retraga si sa te faci confortabil fara acoperis pe terasa.

baldachin de terasa tip copertina pentru usa intrare


Cum sa alegi cel mai bun baldachin pentru terasa

 

Cu o terasa sau un patio in gradina poti castiga mai mult spatiu de locuit. Crearea unui astfel de loc este o idee grozava pentru fiecare proprietar care doreste o sansa de a se relaxa afara in timpul liber sau de a organiza petreceri in gradina si de a distra oaspetii. 

Un proiect bun si bine conceput iti poate oferi tocmai asta - o zona de relaxare confortabila pentru a te bucura de petrecerea timpului in gradina. Dar pentru a te asigura ca planurile nu vor trebui anulate din cauza vremii in schimbare, alegerea celui mai bun material pentru acoperis este esentiala. Plasarea unui acoperis deasupra terasei nu numai ca te va proteja de ploaie, dar iti va oferi si o umbra placuta pentru a te racori intr-o zi fierbinte.

baldachin terasa structura metal felinare seara


Gaseste designul potrivit

Cand vine vorba de acoperisuri pentru terase, exista multe optiuni disponibile pe piata, dar sunt si multe lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a face alegerea. Fiecare material are propriile sale avantaje si dezavantaje si ar trebui sa tii cont de toate aceste aspecte pentru a alege ceva care sa va satisfaca asteptarile. 

Primul lucru de retinut este ca designul terasei tale ar trebui sa mearga mana in mana cu aspectul intregii case. In acest fel, gradina si casa ta vor fi consistente cand vine vorba de stilul lor, ceea ce, de fapt, va imbunatati aspectul general al proprietatii. Desigur, exista, de asemenea, sansa sa nu doresti cu adevarat sa ai un acoperis permanent peste terasa - intr-un astfel de caz, poti folosi o bucata de material, de exemplu, o vela de umbra, si o poti atarna peste zona de relaxare in astfel incat sa nu te deranjeze lumina soarelui. 

baldachin terasa casa moderna structura metalica


Nu bloca lumina

Doar pentru ca terasa ta este in gradina, nu inseamna automat ca este bine iluminata - este o presupunere usor de facut, dar, din pacate, este usor sa o faci destul de intunecata, mai ales in gradinile mai mici. Atunci cand proiectezi o terasa, trebuie sa te gandesti intotdeauna cand si unde lumina soarelui cade pe anumite zone ale gradinii - si, cel mai important, incearca sa eviti amplasarea unei terase intr-o zona in care lumina este slaba. 

Poti ajunge cu usurinta la un spatiu care este pur si simplu prea sumbru si neplacut pentru a fi confortabil. Daca spatiul este limitat, poti rezolva aceasta problema cu materialul potrivit pentru acoperis - in timp ce un acoperis din lemn sau o pergola cu vita de vie catarandu-se peste acoperis poate arata elegant, folosirea sticlei va fi o optiune mult mai buna daca esti ingrijorat de cantitatea de lumina pe care o poti obtine.

copertina terasa casa decking lemn


Ai grija la vreme

Si, in sfarsit, trebuie sa retii ca locatia casei ar trebui sa joace un rol important in procesul de luare a deciziilor. Un design care functioneaza excelent intr-un climat mai cald poate sa nu fie cea mai buna alegere pentru o zona in care ploua mult. 

Daca vrei sa-ti petreci timpul in aer liber doar in zilele insorite, principala ta preocupare ar trebui sa fie oferirea unui pic de umbra pentru a crea conditii placute si o evadare de soarele arzator. Dar daca preferi sa ai sansa de a fi afara, indiferent de vreme, este o idee mai buna sa alegi ceva care sa te protejeze si impotriva ploii - de exemplu, geamuri de sticla sau o marchiza din material impermeabil.

Cel mai bun acoperis de terasa este cel care iti va oferi sansa de a crea conditii confortabile pentru a te bucura sa petreci timpul acolo oricand doresti. Cand planifici un astfel de spatiu, nu cauta doar ceea ce este popular sau rentabil, gandeste-te la propriile nevoi si creaza un design care va functiona cel mai bine.

Topic-uri: baldachine pentru terasa marchize terasa baldachine terasa

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Acoperis in siguranta – 50 de ani garantie contra coroziune
Acoperis in siguranta – 50 de ani garantie contra coroziune

Mesteri Locali 25 Mai 2022

Cum construiesti un acoperis in siguranta

Acoperisul este o bariera intre lumea din interiorul casei tale si exterior. Afla cum il poti proteja cu ajutorul RoofArt.

Idei grozave pentru gradina pe care copiii vostri le vor aprecia
Idei grozave pentru gradina pe care copiii vostri le vor aprecia

Mesteri Locali 02 Iun 2022

Idei grozave de gradina pentru copii

S-ar putea sa va ganditi deja cum sa-i tineti ocupati pe copii vosti in aceste zile. Va ajutam sa gasiti cele mai frumoase solutii!

Pergolele bioclimatice, tot mai populare in industria HoReCa
Pergolele bioclimatice, tot mai populare in industria HoReCa

Mesteri Locali 20 Iun 2022

Alege pergole bioclimatice

Pergolele bioclimatice sunt o solutie noua pe piata romaneasca, care, in pofida costului de instalare crescut, cunosc o adoptie tot mai raspandita.