Design Exterior | 5 minute 20 Iun 2022

Pergolele bioclimatice, tot mai populare in industria HoReCa

Scris de:

Mesteri Locali

Dupa pandemia de Covid, spatiile Horeca se modernizeaza pentru a atrage clientii cu un comfort sporit si ambient placut. Pergolele bioclimatice sunt o solutie noua pe piata romaneasca, care, in pofida costului de instalare crescut, cunosc o adoptie tot mai raspandita.

Fie ca vorbim despre cafenele, restaurante, hoteluri, terase de mall, pensiuni sau alte spatii de relaxare, un lucru este din ce in ce mai evident: tot mai multi oameni prefera sa petreaca momente de relaxare la exterior. In lumina unei pandemii care ne-a tinut la interior mult prea mult timp, proprietarii din industria Horeca au fost nevoiti sa gandeasca solutii pentru a putea functiona in siguranta si atrage clientii.

pergola electrica terasa comerciala


Cum vietile noastre au revenit, in mare masura, la normal, intrebarea celor din domeniul horeca ramane: cum pot sa-si regandeasca spatiul de la exterior pentru a-l putea utiliza pe tot parcursul anului si nu doar vara?

Spatiile de la exterior ale barurilor si restaurantelor sunt, de multe ori, instrumente fundamentale pentru functionarea afacerii. In afara acestor spatii, multe afaceri de acest gen nu ar fi profitabile. Trebuie sa admitem ca, pentru multi ani, terasele au fost asociate cu vremea buna, ramanand inchise in zilele reci si ploioase. Interzicerea fumatului la interior si apoi pandemia Covid-19 au amplificat nevoia mentinerii deschise a spatiilor de la exterior pe tot parcursul anului.

A devenit esential sa fie dezvoltate sisteme de incalzire ce sa ofere clientilor un minim de confort. Aceste sisteme, cu toate acestea, s-au dovedit a fi ineficiente in ceea ce priveste consumul de energie, dar si inestetice. In plus, in absenta unui acoperis care sa protejeze impotriva ploii, terasele necesitau inchiderea in zilele ploioase.

pergola bioclimatica club iluminata


"Pergolele pentru restaurant au devenit solutii ideale care au transformat aceste spatii de la exterior in componente ale unei proprietati, oferind clientilor un spatiu placut si confortabil, indiferent de vreme", ne transmite Marian Dobrescu de la copertinepergole.ro.

Adevarul este ca exista mai multe solutii moderne de umbrire la exterior, dar pergolele bioclimatice reprezinta cea mai recenta optiune in acest sens. Cu lamele ajustabile care permit modularea luminii naturale, ventilatiei si temperaturii, pergolele bioclimatice protejeaza excelent impotriva vremii neplacute. Si pot indeplini aceste functii datorita sistemului inteligent detinut si care poate fi automatizat integrat.

Primim explicatii in acest sens de la expertul de la copertinepergole.ro: "Elementul fundamental al pergolelor este reprezentat de lamelele din aluminiu care compun acoperisul. Lamelele ajustabile sunt paralele intre ele, sudate de o structura metalica ce poate fi operata cu un buton sau telecomanda, in functie de gradul de automatizare dorit".

Lamelele de aluminiu ale pergolelor bioclimatice sunt orientate pentru a ajusta lumina, proteja de vant, ploaie si razele nocive UV. Aceste pergole reprezinta, de departe, cel mai dinamic sistem de umbrire intrucat poate fi deschis, inchis si orientat; lamelele pot fi retrase pentru a se obtine un spatiu total deschis.

Aceasta descriere succinta explica de ce tot mai multe hoteluri, restaurante, baruri, cafenele, sau pensiuni aleg instalarea de pergole bioclimatice pentru spatiile exterioare detinute.

skycloud pergola bioclimatica


De ce pergole bioclimatice pentru spatiile horeca?


Adevarul este ca pergolele bioclimatice depasesc in beneficii orice alte solutii de umbrire pentru exterior. Cu o singura pergola bioclimatica pot fi protejate spatii de mai mari dimensiuni - un fapt greu realizabil cu ajutorul sistemelor de tip vele solare si prelate, copertine, etc. Marian Dobrescu a participat la instalarea a peste 100 de pergole bioclimatice in Romania, atat la firme, cat si in spatiile private. "Cea mai mare pergola bioclimatica instalata are 320 metri patrati si se afla la un restaurant in Timisoara", ne subliniaza acesta.

Dar acesta nu este singurul avantaj adus de pergolele bioclimatice, lista fiind mai lunga. Lamelele ajustabile ale acoperisului permit controlul cantitatii de lumina care penetreaza spatiul de la exterior. Totodata, ele sustin ajustarea cantitatii de aer care intra si iese. Atunci cand vantul este puternic, inchiderea lamelelor va oferi confortul si siguranta dorite pentru clientii de pe terasa.

Chiar si in cazul ploii sau al ninsorii, pergolele bioclimatice vor oferi un spatiu impermeabil, clientii nefiind afectati in vreun fel de conditiile meteo. Un sistem eficient si inovator de preluare si eliminare a apei pluviale de pe acoperis ajuta la indepartarea rapida a apei, in timp ce lamelele pot fi intredeschise pentru ventilatia eficienta pe terasa.

pergola bioclimatica skycloud

"Daca alte solutii de umbrire necesita actionare manuala, de multe ori mai dificil de realizat, pergolele bioclimatice pot fi automatizate. Personalul va fi ocupat si focusat pe servirea clientilor, si nu pe actionarea pergolelor" explica expertul in domeniu. Mai mult decat atat, pergolele bioclimatice pot fi controlate de pe smartphone. Ele pot fi echipate cu senzori de ploaie, temperatura sau lumina ce sa le declanseze, ceea ce faciliteaza si mai mult operarea lor.

Unii proprietari din domeniul Horeca ezita sa aleaga pergolele bioclimatice pentru afacerea lor, gandindu-se ca solutiile moderne sunt mai sensibile si mai dificil de intretinut. Cu toate acestea, realitatea este total opusa, pergolele bioclimatice fiind cu mult mai usor de curatat si pastrat intr-o conditie buna fata de alte solutii (cele de lemn, spre exemplu). Pentru a va bucura cat mai mult de aceste pergole, recomandam servicii de mentenanta realizate de profesionisti in mod anual.

"Stim ca aspectul este deosebit de important, mai ales cand vorbim despre spatiile horeca. Trebuie sa evidentiem ca pergolele bioclimatice pot prezenta o mare varietate de culori si finisaje, pentru a se integra si complimenta cat mai armonios structurile deja existente. Lamelele pot fi fabricate in aceeasi culoare ca si structura sau in culori diferite, in functie de preferintele proprietarului" subliniaza, ca nota finala, domnul Marian Dobrescu de la copertinepergole.ro.

Topic-uri: pergola bioclimatica pergole bioclimatice Copertine Pergole

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Echipamente de gradinarit - motoare termice sau modele electrice?
Echipamente de gradinarit - motoare termice sau modele electrice?

Mesteri Locali 05 Mai 2022

Cele mai bune echipamente de gradinarit

Gradinaritul este considerat uneori o arta aparte. Specialistii de la Lencoplant te ajuta sa gasesti uneltele potrivite pentru o gradina de vis!

Ce trebuie sa faca o masca de sudura cu adevarat eficienta
Ce trebuie sa faca o masca de sudura cu adevarat eficienta

Mesteri Locali 24 Mai 2022

Mastile de sudura - cat costa?

Exista meserii riscante care ne pot pune viata in pericol. In astfel de situatii, avem nevoie de echipamente moderne precum masti de sudura.

Idei grozave pentru gradina pe care copiii vostri le vor aprecia
Idei grozave pentru gradina pe care copiii vostri le vor aprecia

Mesteri Locali 02 Iun 2022

Idei grozave de gradina pentru copii

S-ar putea sa va ganditi deja cum sa-i tineti ocupati pe copii vosti in aceste zile. Va ajutam sa gasiti cele mai frumoase solutii!