Instalatii | 5 minute 21 Aug 2023

Libertatea arhitecturala si ventilatie perfecta: Descopera Anemostatul!

Scris de:

Mesteri Locali

Anemostatele Rondo si Kvadro de la Ergovent redefinesc conceptul de ventilatie, integrandu-se fara efort in designul interior, oferind totodata o aerisirea performanta a spatiului interior.

Vara poate fi provocatoare atunci cand temperaturile cresc, atingand valori extreme si tot mai des folosim aparatele de aer conditionat pentru a racori interiorul. Dar cum ramane cu calitatea aerului? Pentru ca aerul conditionat nu ne ofera intotdeauna cel mai sanatos aer. 

ergovent anemostat baie moderna


Sistemul de ventilatie, este raspunsul la aceasta provocare. Acesta asigura aer proaspat in interior, mentinand un echilibru perfect intre confort si sanatate. 

Astfel, nu mai este nevoie sa deschidem fereastra si nu mai intra caldura de afara iar prin intermediul anemostatelor, aerul din interior este continuu schimbat si improspatat.


Care este rolul anemostatelor intr-un sistem de ventilatie


Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura reprezinta o solutie moderna de aerisire, asigurand un flux constant de aer proaspat in interior, chiar si cu ferestrele inchise. In timpul verii, acesta diminueaza necesitatea utilizarii aerului conditionat, recuperand racoarea aerului viciat inainte de evacuare. 

Este compus dintr-o unitate centrala de ventilatie si un sistem de distributie, format din tuburi de ventilatie integrate in structura cladirii, motiv pentru care, se recomanda a fi instalate in faza de constructie sau de renovare a locuintei.

Senzorii din dotarea unitatii de ventilatie, monitorizeaza calitatea aerului, asigurand conditii de viata optime in interior. 

ergovent anemostat patrat living


Un element esential in functionarea eficienta a sistemului sunt gurile de aerisire amplasate strategic in diferite zone ale locuintei. Rolul lor este introducerea aerului proaspat din exterior sau exhaustarea aerului viciat, in special din zonele cu umiditatea ridicata (bai si bucatarii).

Inovatiile recente in domeniu, sunt Anemostatele din gips, ce pot fi integrate armonios in designul interior al casei, oferind un aspect estetic, fara a compromite functionalitatea.

 

Anemostatele Rondo Ergovent: Combinatia perfecta intre util si estetic


Prin ce se distinge anemostatul Ergovent de alte solutii de ventilatie a incaperilor? 

Simplu: integrarea sa perfecta cu mediul interior. 

Realizat din gips, acesta se poate vopsi in aceeasi culoare cu tavanul sau peretele pe care este montat, facandu-l practic invizibil. 

Usurinta instalatiei este un alt punct forte, fiind prevazut cu un sistem de prindere adaptabil pentru diferite tipuri de gipscarton. Compatibilitatea cu sistemele standard de ventilatie si proprietatile antistatice asigura o utilizare extinsa si o durata de viata indelungata.

ergovent anemostat patrat

Daca valvele si grilele de aerisire traditionale sunt realizate din plastic, metal sau sticla, Ergovent propune o viziune revolutionara prin utilizarea gipsului - un material surprinzator, dar potrivit cu gips cartonul folosit pentru finisarea interioarelor.


De ce prefera profesionistii Anemostatele Ergovent?


Anemostatele Ergovent sunt apreciate de profesionisti, de la arhitecti la designeri de interior, pana la specialisti in ventilatie si contractanti de finisaje interioare. Sunt pretuite pentru ca indeplinesc cu succes functia pentru care au fost produse, oferind in acelasi timp o estetica placuta si o instalare usoara. Aceasta valoare estetica si functionala i-a adus distinctia oficiala "2023 Design Plus powered by ISH" din partea Consiliului German pentru Design.

ergovent anemostat rotund living hol albastru


O investitie pe termen lung


Anemostatele din gips sunt solutii pe termen lung, datorita calitatii superioare a materialelor si a proprietatilor antistatice. Sunt concepute pentru a dura in timp, oferind beneficii constante pentru utilizatori.

Anemostatul Rondo si variatia sa dreptunghiulara, Kvadro Ergovent, ofera aceleasi beneficii in forme diferite: rotunde sau dreptunghiulare, raspunzand astfel nevoilor variate de proiectare si de spatiu ale utilizatorilor.

Anemostatele Ergovent sunt o alegere excelenta pentru oricine doreste libertate arhitecturala, un interior modern definit printr-o abordare minimalista. Eleganta si eficienta se pot imbina, iar rezultatul este un mediu interior mai sanatos, mai confortabil si, desigur, mai stilat.

Pentru cei interesati de achizitionarea unor anemostate, webshop-ul ecocald.ro poate fi o sursa excelenta. Aici, utilizatorii pot explora o varietate de produse si pot gasi solutia optima pentru nevoile lor.

In incheiere, este esential sa subliniem ca ventilatia eficienta nu este doar o chestiune de confort, ci si de sanatate. Avand un sistem de ventilatie optimizat cu ajutorul anemostatelor, putem beneficia de un aer curat si de o calitate superioara a mediului interior. 

Topic-uri: anemostat anemostate Ergovent Anemostate Rondo Anemostat Ergovent ecocald tuburi de ventilatie

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Sfaturi pentru intretinerea instalatiei de gaze
Sfaturi pentru intretinerea instalatiei de gaze

Mesteri Locali 26 Apr 2023

Sfaturi pentru intretinerea instalatiei de gaze

Apa calda, confortul termic fac parte din viata noastra de zi cu zi. Totusi, nu trebuie sa uitam ca toate conductele de gaz au nevoie de intretinere.

Izolatia cu lana de lemn cea mai buna solutie pentru eficienta termica
Izolatia cu lana de lemn cea mai buna solutie pentru eficienta termica

Mesteri Locali 27 Iun 2023

Izolatia cu lana de lemn solutie termica

Cand vine vorba de obtinerea unei eficiente termice optime in acoperisuri, alegerea materialului de izolatie potrivit este cruciala.

Ce sistem fotovoltaic sa alegi pentru locuinta ta?
Ce sistem fotovoltaic sa alegi pentru locuinta ta?

Mesteri Locali 09 Aug 2023

Ce sistem fotovoltaic sa alegi pentru locuinta ta?

Te gandesti sa montezi panouri fotovoltaice? Impreuna cu expertii de la Romsir, te putem ajuta sa te hotarasti asupra oricarui tip de panouri solare.