Baie | 5 minute 27 Sep 2019

Idei moderne pentru amenajarea unei bai mici

Scris de:

Mesteri Locali

Momentele de relaxare in propriul apartament incep de cele mai multe ori cu o carte, un pahar de vin si o cada plina cu spuma sau cu un hidromasaj in cabina de dus. Da, rasfatul in intimitatea propriei locuinte poate incepe chiar la tine in baie, mai ales daca aceasta este amenajata modern si contine elemente de decor potrivite, care o transforma intr-un spatiu al relaxarii.

baie moderna compozitie lemn granit

Sursa: Pinterest

Desi dimensiunile reduse pot fi un impediment, chiar si intr-un apartament mic poti avea o oglinda cu rama vintage sau cabine de dus din sticla satinata, astfel incat sa te bucuri de fiecare data cand pasesti in baie.

Cand vine vorba de amenajari este important sa gasesti raportul potrivit dintre functionalitate si estetica, fara a uita insa de atmosfera pe care vrei sa o simti cand te relaxezi in propria baie

In alegerea gresiei pentru baie, este preferata gresia cu o aderenta ridicata pentru a nu permite accidente.

Cabina de dus sau cada

Incepe cu spatiul total pentru amenajare. Cati metri patrati ai la dispozitie pentru a amenaja baia?

Pune in balanta argumentele pro si contra, cum ar fi spatiul ramas, timpul petrecut de obicei in baie si tine minte ca unele elemente precum lavoarul, vasul de toaleta si un mic dulapior sunt indispensabile.

Principalul avantaj al unei cabine de dus consta in spatiul pe care il ocupa, fiind alegerea ideala daca apartamentul este mic; pe de alta parte, nicio cabina de dus nu iti poate oferi relaxarea unei bai lungi si relaxante.

Fie ca alegi cabine de dus cu hidromasaj sau alte facilitati integrate, gandeste-te daca esti adeptul dusurilor scurte sau momentelor relaxante in cada plina cu spuma.

baie mica oglinda rotunda faianta albastra

Sursa: Pinterest

La capitolul intretinere, cabinele de dus castiga detasat, fiind mult mai usor de curatat, indiferent daca geamul este unul simplu, mat sau cu un anumit model.

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este consumul redus de apa al unei cabine de dus, comparativ cu cel al unei cazi. In final alegerea depinde cel mai mult de modul in care iti gasesti propriul confort si de spatiul de care dispui.

cada relaxanta plante

Sursa: Pinterest

Idei practice pentru o baie mica

Cand misiunea ta este cea de a amenaja o baie ce nu dispune de foarte mult spatiu, trebuie sa ai in vedere optimizarea intr-un mod cat mai creativ. Maximizarea baii poate fi realizata prin folosirea unor culori deschise.

De cele mai multe ori este preferat albul pentru pereti, spatiul capatand deschidere astfel, insa poti merge si pe nuante de beige sau gri deschis. Pentru un plus de contrast alege cateva plante de apartament care iubesc umiditatea ridicata, precum ferigile sau Calatheele.

baie moderna plante cada dus alb

Sursa: Pinterest

In acelasi timp, pentru a te bucura de mai multa mobilitate in baie este ideal sa amplasezi corpurile de mobilier (dulap, rafturi sau cutii) in partea de sus a camerei, astfel spatiile de depozitare pot fi dispuse intr-un mod in care nu afecteaza fluiditatea camerei.

Nu uita sa profiti de fiecare loc, inclusiv de spatiul de sub chiuveta, unde poti depozita detergenti sau alte produse de curatenie. Un alt mod de a optimiza spatiul de care dispui este cel de a folosi placi de gresie si faianta cu suprafete lucioase prin prisma reflectiilor, acestea vor crea impresia unui spatiu extins.

La capitolul cabine de dus, intotdeauna alege una confortabila si suficient de incapatoare. Atunci cand nu dispui de un spatiu foarte mare, coltul baii este locul ideal in care o poti monta.

baie mica oglinda rotunda dus model faianta albastru

Sursa: Pinterest

Statisticile arata ca oamenii se duc de aproximativ sase ori pe zi la baie, petrecand in medie o ora din zi in aceasta camera, asadar indiferent de cat de mica este baia din apartamentul tau, aceasta trebuie sa fie functionala si cu un design care sa te imbie la relaxare si prospetime.

Daca preferi contrastele, afla ca in tendintele pentru bai mici se afla alegerea unei culori indraznete pentru unul dintre pereti; poti alege dintre verde, lavanda sau beige, fiecare din aceste nuante iti vor influenta starea de spirit intr-un mod pozitiv.

baie mica mozaic toaleta plante

Sursa: Pinterest

Pentru cei care prefera o oglinda impunatoare, aceasta poate deveni cu usurinta punctul central al baii fiindca poate crea senzatia unui spatiu mare, profund, sau chiar va da un aer vintage baii daca rama aleasa este una din lemn tratat.

Totul depinde de atmosfera pe care iti doresti sa o simti atunci cand folosesti baia, pentru ca in final aceasta nu este doar despre functionalitate, ci si despre a te simti bine.

baie mica oglinda rotunda albastru pal

Sursa: Pinterest

Tendinte de viitor

In era tehnologiei totul se petrece pe repede-inainte si acest lucru isi lasa amprenta si in felul in care sunt amenajate apartamentele noastre. Totul este bazat pe echilibrul dintre functionalitate si spatiile restranse, iar de cele mai multe ori sunt preferate cabinele de dus in detrimentul cazilor.

Pentru ca fiecare centimetru patrat trebuie fructificat corespunzator, o metoda moderna de amenajare a unei cabine de dus este cea de a o amplasa direct pe pardoseala, cu panta usor inclinata spre scurgere.

dus modern termostat

In ceea ce privestete tehnologia, robinetii inteligenti care iti permit sa ajustezi temperatura apei sau programul de spalare al dusului vor deveni indispensabili.

Din tendinte nu lipsesc nici sursele de lumina, deoarece ele joaca un rol important in setarea atmosferei; pozitionate corespunzator, acestea pot crea impresia unui spatiu mai mare daca sunt prinse in tavan sau in apropierea oglinzii.

Pornind in cautarea linistii si a relaxarii in confortul propriei locuinte, incepem sa acordam mai multa importanta spatiilor ce pana nu demult erau doar functionale.

Topic-uri: idei de amenajare a unei bai mici sfaturi amenajare baie mica Idei practice amenajare baie mica stil de amenajare baie mica

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Totul despre gresie si cum iti alegi gresia de interior pentru orice locuinta
Totul despre gresie si cum iti alegi gresia de interior pentru orice locuinta

Mesteri Locali 19 Sep 2019

Cum iti alegi gresia de interior

Esti in plin proces de renovare sau te gandesti la redecorarea locuintei? Afla ce tipuri de gresie exista si care s-ar potrivi nevoilor tale.

Cum iti poti amenaja un balcon la bloc cu un buget modest
Cum iti poti amenaja un balcon la bloc cu un buget modest

Mesteri Locali 10 Oct 2019

Idei pentru amenajarea balconului la bloc

Cati dintre noi locuim la bloc si avem un balcon pe care nu il utilizam la potentialul maxim? Inspira-te din cateva idei de amenajare a balconului!

Ramai in trend cu cele mai noi modele de gresie si faianta pentru baie
Ramai in trend cu cele mai noi modele de gresie si faianta pentru baie

Mesteri Locali 10 Apr 2020

10 Trenduri noi in gresie si faianta pentru baie

Daca planificati o reamenajare a baii anul acesta, venim cu cateva idei care sa va inspire in a alege gresia si faianta perfecta in 2020.