DIY | 4 minute 14 Sep 2022

Lucrari si renovari acasa

Scris de:

Mesteri Locali

Din cand in cand, fiecare proprietar al unui apartament sau case este obligat sa efectueze o renovare, care este asociata cu costuri considerabile, zgomot si praf. Pentru a parcurge fara probleme intregul proces, este necesar sa planifice in detaliu lucrarile de finisare necesare.

Renovarea caselor este incitanta. Dar necesita si multa munca. Si nu trebuie sa fie asa. Exista cateva renovari simple la domiciliu pe care le poti face singur, care iti pot economisi atat timp, cat si bani. Exista, de asemenea, unele renovari semnificative la domiciliu pentru care ar trebui sa angajezi un profesionist, cum ar fi un specialist pentru renovarea casei.

renovare interior casa


Ce presupune renovarea casei?


Renovarea locuintei este orice proiect care imbunatateste aspectul, functionalitatea sau valoarea unei locuinte. Renovarile casei variaza de la schimbari mici si usoare, cum ar fi vopsirea peretilor sau amenajarea spatiului din jurul casei si crearea unui spatiu de relaxare cu o masa gradina si scaune de exterior, pana la renovari majore, cum ar fi construirea unei noi case. 

Tipul de renovare al casei pe care alegi sa o faci va depinde probabil de bugetul tau si de nivelul de dificultate al fiecarei lucrari in parte. Poti lua in considerare un mic proiect de renovare, cum ar fi vopsirea peretilor sau instalarea unei noi surse de iluminat, daca esti in cautarea unui mod ieftin de a-ti face casa sa arate putin mai eleganta.

De asemenea, poti angaja un profesionist pentru a finaliza renovarea, de exemplu, pentru a construi o bucatarie noua, a remodela o baie sau a instala un sistem de incalzire mai eficient din punct de vedere energetic.

meseriasi renovare casa


Costuri de renovare a casei si cum poti face economie


Costurile de renovare ale unei case sunt destul de ridicate, dar depind in mare parte de tot ceea ce iti doresti sa faci. Pe scurt, renovarile sunt scumpe. Banii pe care ii economisesti facand propriile renovari vor varia in functie de o serie de factori, inclusiv de tipul de proiect pe care alegi sa il intreprinzi si de nivelul de calificare al meseriasilor pe care ii angajezi pentru a se ocupa de lucrari.

renovare casa culori si planuri casa


Ce lucrari de renovare poti face singur?


Proiectele pe care le poti face singur includ lucrari minore de renovare, cum ar fi vopsirea peretilor, amenajarea dulapurilor de bucatarie sau amenajarea spatiului exterior sau delimitarea unor spatii in curte prin folosirea unui panou gard lemn. Aceste proiecte nu necesita prea multe abilitati sau instrumente, asa ca sunt potrivite pentru aproape orice proprietar de casa.

Niciun proiect de renovare a casei nu este prea mic pentru a fi realizat. Renovarea casei poate fi atat de simpla sau complicata pe cat doresti.

vopsit perete albastru trafalet

Pentru a evita sa cheltuiesti mii de lei intr-un proiect pe care il poti face singur, trebuie sa iti stabilesti obiectivele si sa creezi un plan de renovare. Odata ce domeniul de aplicare al proiectului a fost definit si materialele sunt gata, tot ce trebuie sa faci este sa incepi.

Nu iti fie teama sa faci singur lucrari de renovare a casei. Aceasta sarcina poate fi distractiva si nu trebuie sa fie prea dificila. Poti economisi timp si bani pentru proiectul tau de renovare si poti chiar sa iti schimbi decizia si modul in care vrei sa finalizezi proiectul, daca vei crede ca totul va arata mult mai bine intr-un mod diferit fata de ceea ce era planificat la inceput.

Topic-uri: renovare casa vidaxl masa gradina panou gard lemn

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cum muti mobila din casa bunicilor
Cum muti mobila din casa bunicilor

Mesteri Locali 01 Aug 2022

Muta mobila eficient

Obiectele lasate mostenire de bunici au o valoare sentimentala profunda, indiferent de starea in care se afla. Afla cum sa le muti eficient oriunde!

Ce este un releu de timp si cum alegi unul bun - Smart Home
Ce este un releu de timp si cum alegi unul bun - Smart Home

Mesteri Locali 25 Aug 2022

Ce este un releu de timp si cum alegi unul bun

Daca esti in cautarea unei modalitati usoare de a automatiza operatiunile de acasa sau de afaceri, te ajutam sa gasesti releul de timp potrivit.

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe din piata
Cum alegi cel mai bun uscator de rufe din piata

Mesteri Locali 02 Sep 2022

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe

Uscatorul de haine, solutia inovativa care prelungeste durata de viata a hainelor. Cum stii ca ai ales modelul potrivit pentru tine?