Instalatii | 4 minute 09 Oct 2023

Elementele de protectie inovative pentru casa

Scris de:

Mesteri Locali

Casa a devenit in timp mai mult decat un simplu loc de odihna. Odata cu cresterea importantei acesteia a crescut si necesitatea de asigurare a sigurantei. In prezent, casele inovative vin cu sisteme de securitate integrate in propria structura. De la clasicele incuietori s-a ajuns la sisteme de alarma avansate ce securizeaza cu succes locuinta.

Inca din faza de proiectare se ia in calcul utilizarea materialelor calitative care sa fortifice la propriu rezistenta locuintei. Materiale precum ferestre aluminiu si izolatiile ignifuge sunt cautate si utilizate tot mai des in constructii. Cu cat mai calitative sunt acestea, cu atat mai durabila va fi constructia in sine. De obicei, se iau in calcul rezistenta la diversi factori si eficacitatea din anumite puncte de vedere.

 

Securitatea: un aspect de actualitate


De obicei, cuvantul "securitate" duce inevitabil la securizarea locuintei pentru a fi prevenite spargerile. Insa, aceasta preocupare se intinde o arie mai vasta. Asigurarea unui mediu sigur pentru familie a devenit una din prioritatile celor ce isi construiesc propria locuinta de la zero. In aceasta privinta, sunt alese cu grija materialele de constructii si pentru amenajarea locuintei.

Din punct de vedere al sigurantei, pana la sistemele de alarma, trebuie avute in vedere alte elemente structurale. Din punct de vedere tehnic, o locuinta sigura trebuie sa asigure cai de evacuare rapide. In plus, aceasta trebuie sa aiba si o buna rezistenta la fenomene necontrolate precum calamitatile naturale.

Integrarea sistemelor de securitate vin ca un plus pe langa cele mentionate anterior. Utilizarea senzorilor de miscare poate fi un factor descurajator pentru infractori. In plus, sistemele de supraveghere ce permit monitorizarea la distanta ofera mai mult control celor ce le folosesc. Cu ajutorul lor, miscarea din casa si din jurul acesteia poate fi monitorizata ori de cate ori este nevoie sau se doreste acest lucru.

casa moderna sistem de securitate modern


Securitatea este unul dintre principalele elemente avute in vedere in general. Mediul de acasa si chiar de la birou ar trebui sa fie echilibrat si sa confere acea siguranta necesara. Chiar daca aparent nu este atat de vizibila, la nevoie aceasta isi face simtita prezenta. Excluzand posibilitatea unor catastrofe precum incendiile, siguranta trebuie implementata peste tot.

 

Inovatia: trasatura definitorie a constructiilor


Domeniul constructiilor este afectat de catre inovatie. Procesul de construire a fost revolutionat, iar materialele utilizate au devenit mai calitative. Evolutia constanta din acest sector duc la crearea de noi metode de construire si de fortificare a cladirilor. Odata cu acestea, si modul de proiectare a devenit mai revolutionar.

Materiale precum lemnul tratat si panourile solare a fost integrate in construirea multor cladiri. Mare parte din ele sunt prietenoase cu mediul si contribuie la economisirea consumului de energie. In unele cazuri amprenta de carbon este redusa, casele fiind avantajoase nu doar pentru proprietar, ci pentru toata lumea.

Inovatia se face simtita inca din faza de proiectare. Constructorii se pot folosi de programele de proiectare pentru a crea modele virtuale ale cladirilor. Astfel, sunt reduse erorile si se primeste acces la o alta perspectiva a viitoarei cladiri. In paralel, imprimantele 3D se dovedesc a fi chiar utile. Pot fi create adevarate machete care sa imite constructia pana la cel mai mic detaliu.

Automatizarea este una din principalele efecte ale inovatiei asupra sectorului de constructii. Casele pot fi construite mai rapid datorita echipamentelor, constructorii putandu-se folosi de avantajele oferite de dezvoltare.

Si principiile de baza au suferit modificari. Daca in trecut se avea in vedere doar construirea unei cladiri trainice, astazi este vorba de mai mult de atat. In prezent, se mizeaza pe calitate, siguranta si usurare a traiului. Asa numitele case inteligente castiga teren si sunt luate in serios de un numar crescator de persoane.

cladire moderna ferestre albastre cer senin

 

Elemente de siguranta integrate in locuinta


Sistemele de acces cu amprenta sau cod digital sunt masuri suplimentare de protectie. La interior, siguranta poate fi sporita cu ajutorul altor dispozitive, precum detectoarele de gaz si de fum. Acestea sunt eficiente si chiar prezinta un mare potential de prevenire. Uneori gazele sunt percepute mai greu de catre oameni, motiv pentru care aceste dispozitive sunt utile in astfel de situatii.

Tehnologia evolueaza permanent, drept urmare aparand pe piata noi produse. Unul dintre ele este sticla rezistenta la foc. Rolul principal al acesteia este de a rezista focului in cazul unui incendiu si de a impiedica raspandirea acestuia. Utilizarea unei asemenea sticle in finisarea constructiei unei case reduce riscul de amplificare a unui incendiu.

Pentru a fi rezistenta la foc, sticla este tratata termic cu ajutorul unui proces special. Dupa tratare, aceasta va rezista la temperaturi foarte inalte si nu va ceda rapid. Aceasta proprietate este valoroasa deoarece va castiga timp pentru evacuarea persoanelor. Implicit, cladirea va ramane stabila din punct de vedere structural pentru mai mult timp.

Sticla rezistenta la foc poate fi utilizata in conceperea ferestrelor si a usilor. Rolul sau nu este dor de natura functionala, ci si estetica. Poate fi inserata atat in interiorul cladirilor, cat si la exterior, fiind incluse in fatade si balcoane uneori.

In paralel cu sticla termorezistenta sunt de folos si sistemele de desfumare. Acestea sunt utile in spatiile private si cele comerciale, rolul lor fiind de a evacua fumul in cazul unui incendiu. Aceasta metoda ofera mai mult timp persoanele din cladire pentru a iesi afara. Gazele toxice sunt eliminate, fiind asigurata vizibilitatea si o calitate mai buna a aerului pentru cei din cladire. Astfel de sistem includ uneori deschideri special concepute pentru a fi eliminat fumul.

 

Inovatia in constructii


Inovatia nu este doar o poarta a viitorului, ci si un pilon esential al sectorului de constructii. Modul in care sunt construite cladirile s-a modificat intr-un mod benefic. Totul poate fi facut mai usor si mai rapid decat inainte. Constructiile au devenit mai rezistente, mai sigure si mai adaptate nevoilor celor ce locuiesc in respectiva cladire.  Acestea implica folosirea materialelor sustenabile si de o performanta mult mai ridicata.

Fie ca este vorba de mediul de lucru sau de locuinta personala, siguranta ar trebui pusa pe primul loc. Folosirea elementelor precum sticla rezistenta la temperaturi extreme contribuie insesizabil la consolidarea bunastarii. Altfel spus, securitatea este un aspect fundamental ce nu poate fi ignorat. Integrarea acestui principiu inca de la inceputul construirii, consolideaza integritatea structurala a cladirii.


Topic-uri: elemente de protectie ferestre aluminiu protectie moderna securitate moderna casa sistem de securitate modern

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Ce sistem fotovoltaic sa alegi pentru locuinta ta?
Ce sistem fotovoltaic sa alegi pentru locuinta ta?

Mesteri Locali 09 Aug 2023

Ce sistem fotovoltaic sa alegi pentru locuinta ta?

Te gandesti sa montezi panouri fotovoltaice? Impreuna cu expertii de la Romsir, te putem ajuta sa te hotarasti asupra oricarui tip de panouri solare.

Libertatea arhitecturala si ventilatie perfecta: Descopera Anemostatul!
Libertatea arhitecturala si ventilatie perfecta: Descopera Anemostatul!

Mesteri Locali 21 Aug 2023

Ventilatia perfecta cu anemostate moderne

In lumea moderna, designul interior nu mai este doar despre aspect, ci si despre functionalitate. Anemostatele redefinesc conceptul de ventilatie!

Cum alegi cea mai buna tamplarie pentru usi si geamuri
Cum alegi cea mai buna tamplarie pentru usi si geamuri

Mesteri Locali 20 Sep 2023

Cum alegi cea mai buna tamplarie pentru casa

Odata cu venirea anotimpului rece, trebuie pregatita casa pentru caldura si confort. Alege tamplaria de usi potrivita casei tale!