Dormitor | 5 minute 02 Mai 2024

Cum alegi cel mai bun pat de dormitor tapitat

Scris de:

Mesteri Locali

Ce fel de pat de dormitor sa alegem? Raspunsul este simplu: modern si confortabil! Dar concret de care? Aici incep cautarile. Alegerea patului poate fi dificila, insa nu cu noi! Impreuna cu expertii ne-am ridicat la inaltimea asteptarilor si am pregatit un ghid, care iti va facilita alegerea.

Esti in etapa de amenajare a dormitorului tau? Sau poate vrei sa iti schimbi oaza de somn? Am pregatit pentru tine indicii pretioase, care te vor ajuta sa alegi un pat de dormitor tapitat perfect. Trebuie insa sa acorzi atentie inainte de toate esteticii fabricatiei, confortului utilizarii si dimensiunilor. Datorita ofertei bogate de produse, vei gasi cu siguranta patul visat.

pat tapitat albastru single mobilier alb


Ce dimensiune de pat sa aleg?


Pana vei trece la alegerea unui model concret, masoara spatiul disponibil in dormitor. Daca ai un camp de manevra limitat, unele paturi pot aglomera incaperea si pot ingreunda miscarea. La alegere, ia in considerare si numarul persoanelor care vor folosi patul, precum si preferintele tale individuale.

Pentru un dormitor mic, va fi potrivit un pat tapitat 140x200 si 160x200, care va gazdui fara probleme doua persoane. Daca esti fericitul posesor al unui dormitor mare - te invidiem! Aici ai un camp larg de manevra, fara ezitari poti alege modele mai mari, precum un pat tapitat 180x200 sau king-size cu latimea 220cm.

In cazul unui pat tapitat pentru copii sau pentru o persoana, merita sa ne decidem pentru un model cu latimea de la 80 la 120 cm. Aceste dimensiuni vor permite un somn confortabil si de asemenea nu vor ocupa mult spatiu.

 pat tapitat rabatabil mobil culoare gri


Cu functie de depozitare sau fara?


Provocarea micilor dormitoare este lipsa spatiului de depozitare. O optiune excelenta in acest caz este cumpararea unui pat cu spatiu de depozitare. Cu aceasta solutie, vei castiga un spatiu generos, in care fara probleme vei depozita paturi, perne sau alte obiecte sau haine de sezon.

 

Alege un pat in stilul dormitorului


Dimensiunea patului aleasa? In acest caz, prima etapa e deja incheiata! Acum e timpul sa alegi stilul ideal. Gandeste-te la amenajarea dormitorului tau. Datorita ofertei bogate de paturi tapitate, poti alege un model, care se integreaza perfect in stilul locuintei tale. Pe piata vei gasi diferite modele, incepand de la stilul clasic, pana la modern si glamour si pana la stilul scandinav si rustic. Ai o gama bogata la dispozitie.

pat tapitat bej stil boem


Tipuri de paturi tapitate

  • Paturi moderne - se caracterizeaza printr-o forma simpla si uneori minimalista. Simplitatea aceasta da o serie de posibilitati de amenajare, deoarece se integreaza excelent in orice stil de interior. Nuantele delicate, uniforme, ale invelitorilor, le fac sa fie perfecte pentru restul mobilei.
  • Paturi glamour - sinonimul luxului! Aici domina tesaturile velvet, matlasarea mare a spatarului si elemente decorative precum nasturi de cristal pe matlasare. Patul tapitat de catifea va crea un caracter elegant si prestigios plin de stil si clasa.
  • Paturi scandinave - se caracterizeaza prin culorile neutre si forma simpla, geometrica. Structura patului se bazeaza pe picioare suple, putin inalte. 


Tipul tesaturii de invelire a patului


Materialul de invelire este o chestiune foarte importanta in alegere. Cand alegem un pat de dormitor tapitat acesta trebuie sa fie durabil, astfel incat sa il folosim pentru o perioada indelungata. La ce trebuie sa fim atenti? Verifica daca tesatura respectiva are o rezistenta mare la abraziune - peste 45 000 de cicluri in testul Martindale, daca este usor de curatat si daca are proprietati hidrofobe si prietenoase cu animalele. Cu acest set de parametri tehnici ai firelor poti fi sigur ca patul tapitat se va prezenta proaspat si elegant pentru o perioada indelungata.

 Proprietatile hidrofobe vor ingreuna absorbtia lichidelor varsate in structura tesaturii. Lichidul se colecteaza la suprafata acesteia sub forma unor picaturi usor de indepartat. Pentru iubitorii animalutelor blanoase, cu siguranta se vor potrivi tesaturile prietenoase cu animalutele. Acestea sunt produse rezistente la zgarieturile gherutelor, precum si mai rezistente si mai usor de curatat.

pat tapitat modern bej perne pufoase


Culoarea patului tapitat


Pe langa proprietatile tesaturilor, este importanta si culoarea! Aici alegerea tine doar de preferintele tale. Retine insa ca unele nuante au un impact deosebit asupra noastra si a incaperii. Culorile deschise pot mari optic cei patru pereti. Aceasta este alegerea perfecta pentru dormitoarele mici. Nuantele de gri, bej, violet si bleumarin actioneaza relaxant asupra noastra, iar tonurile intense de verde, portocaliu si rosu actioneaza energizant.


Care sunt cele mai populare?


Daca preferi solutia universala care se integreaza in orice interior - alege patul tapitat gri! Aceasta culoare domina deja de mai multi ani in locuinte. E usor sa o integram in diferite amenajari, iar la schimbarea stilului dormitorului, fara probleme se va integra in interior. O optiune aleasa frecvent este reprezentata si de paturile bej sau in nuanta verde sticla. Acestea confera familiaritate incaperii.


Topic-uri: pat tapitat pat de dormitor tapitat pat tapitat dormitor Mobilier Mirjan 24

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Amenajeaza-ti dormitorul in stilul relaxat boem
Amenajeaza-ti dormitorul in stilul relaxat boem

Mesteri Locali 25 Sep 2023

Dormitor in stil relaxant boem

Cand vine vorba de idei pentru dormitor, stilul boem este unul potrivit persoanelor care vor sa se relaxeze. Afla cum poti aduce stilul boem acasa.

Cum sa adaptezi feroneria casei pentru design-uri diferite
Cum sa adaptezi feroneria casei pentru design-uri diferite

Mesteri Locali 27 Nov 2023

Cum adaptezi feroneria casei

Feroneria casei este printre cele mai importante elemente de design. De la broaste de usa, pana la manere de ferestre, Fernand.ro te ajuta imediat!

Brauri si cornise pentru un design interior estetic
Brauri si cornise pentru un design interior estetic

Mesteri Locali 29 Ian 2024

Brauri si cornise pentru un design interior estetic

Vrei un proiect de DIY si te intrebi de unde poti cumpara brauri si cornise pentru un design elegant sau modern? Echipa NMCRomania te ajuta imediat!