Design Interior | 4 minute 25 Sep 2023

Amenajeaza-ti dormitorul in stilul relaxat boem

Scris de:

Mesteri Locali

Dormitorul este un spatiu special al casei in care te poti relaxa si iti poti incarca bateriile. Multi oameni cred ca se merita sa investesti si sa creezi un stil anume in sufragerie, pe un hol de la intrare, intr-o camera de oaspeti, dar nu in dormitor. In realitate, conteaza enorm cum arata dormitorul.

Cercetatorii au demonstrat ca depresia, insomnia si alte afectiuni sunt agravate de spatiile de odihna care sunt amenajate necorespunzator, in culori tipatoare ori nuante prea inchise, neluminate si neaerisite corespunzator. Exista multe moduri in care poti sa amenajezi un dormitor pentru a fi mai confortabil si mai relaxant. Stilul Boem este unul dintre ele. Daca in trecut era folosit mai mult de artisti si personalitati nonconformiste, creative, astazi capata teren in multe case.

dormitor stil boem pat alb oglinda rotunda

 

Amenajarea dormitorului in stil boem poate avea numeroase avantaje


Stilul boem incurajeaza amestecul de modele, materiale, texturi si culori. Acest tip de design eclectic poate adauga profunzime si interes vizual spatiului tau de odihna, facandu-l mai captivant. Totodata poate sa creeze o atmosfera calda si primitoare datorita texturilor bogate si accesoriilor exotice. Te vei simti imediat relaxat si confortabil, iar somnul ti se va imbunatati.

Te vei putea exprima liber abordand un astfel de stil. Astazi, timpul si moda s-au schimbat dar tot exista reminiscente sau reguli nescrise despre cum i-ar place unei persoane sa arate patul sau dormitorul. Stresul a devenit parte din viata noastra, insa am putea combate acest aspect al vietilor noastre prin a incuraja creativitatea.

Cu un stil boem poti sa-ti exprimi liber personalitatea si gusturile in materie de design, creand un spatiu care este cu adevarat al tau si te reprezinta.

Plante dormitor boem masa lemn

Boemii nu se conformeaza normelor si regulilor de amenajare obisnuite, nu exista limite rigide in stilul boem. Poti alege culorile, mobilierul, modelele si accesorii care iti plac si sa le integrezi in designul dormitorului. Ce simti tu ca te-ar face sa te relaxezi si sa te simti mai confortabil, aceea ar trebui sa folosesti.

 

Caracteristicile stilului Boem


Dupa cum am spus mai sus, nu te gandi la ceva rigid si fix cand incepi amenajarea dormitorului in stil boem.  Acesta pune accent pe confort si relaxare in primul rand.

Poti folosi orice mobilier, pat mare si confortabil, dar adauga si obiecte din lemn natur, bambus, rachita si alte materiale naturale. Pe langa piese noi de mobilier, poti sa integrezi piese vintage sau restaurate, in acest mod adaugand caracter si autenticitate spatiului tau. Obiectele vechi au o poveste  si un farmec a lor.

De asemenea, potrivite cu acest stil sunt si piesele din fier forjat, mobilele cu aspect antichizat sau cu elemente din lemn sculptat. Adauga texturi variate pentru a da adancime si caracter dormitorului tau.  Si aici pot exemplifica cuverturile din bumbac sau impletite, pernele decorative cu broderii, covoarele pufoase si perdelele matasoase si fluide, decoratiuni de perete crosetate etc.

 Dormitor boem simplu patura roz


Fiind un spatiu de odihna, recomandam culori odihnitoare caracteristice stilului boem: alb, crem, griuri colorate, plante verzi. Dar la fel de bine persoanele tinere si aventuroase pot folosi nuante vibrante ca de exemplu portocaliu aprins, albastru cobalt, verde smarald sau rosu intens. Daca simti ca vrei ceva mai linistit si mai cald, opteaza numai pentru niste mici accesorii colorate, restul culori neutre.

Pentru a o atmosfera exotica si misterioasa in dormitor adauga niste elemente exotice sau accesorii etnice, precum o veioza sau o lustra din impletituri din bambus sau din hartie, o oglinda decorativa cu beculete sau cu influente orientale, un mic bonsai, cateva pernute cu motive etnice, o tapiterie un covor de perete vintage, un scaun otoman din petice cu design asiatic, niste palarii mexicane din paie, un cufaras din lemn etc.

Fii creativ, poti sa-ti folosesti dormitorul si ca un mediu in care sa-ti explorezi pasiunile si interesele. Daca iti place muzica, poti sa agati pe perete o chitara, o vioara, orice instrument preferi mai mult. Daca pictezi, afiseaza ultimele tale creatii sau chiar fa ceva special pentru dormitor. Mai poti decora dormitorul cu fotografii sau alte obiecte personale care iti aduc amintiri sau iti stimuleaza creativitatea.

Nu uita ca dormitorul, ca si celelalte camere ale casei, trebuie sa emane bucurie si energie pozitiva. Poti realiza asta folosind culori vii si amestec de modele, stiluri, diverse accesorii si decoratiuni. De asemnea, nu recomandam acoperirea ferestrelor cu draperii groase si de culori inchise. Daca ai probleme sa dormi fara draperii, poti sa faci un montaj ferestre cu control solar sau sa folosesti rulouri exterioare, insa ziua pastreaza o atmosfera vesela, cu cat mai multa lumina naturala posibila.

In concluzie, un dormitor amenajat in stil boem poate fi un loc in care te simti fericit si odihnit, fara constrangeri si prejudecati. Elementele camerei vor reflecta liber personalitatea ta si vor avea o poveste interesanta de spus.


Topic-uri: dormitor boem montaj termopane tamplarie ferestre Rivo termopan dormitor boem stil boem dormitor

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

De unde incepi o lucrare de renovare apartament
De unde incepi o lucrare de renovare apartament

Irina Cristina Tenu 05 Apr 2022

De unde incepi renovarea unui apartament

Vrei sa renovezi apartamentul si nu stii de unde sa incepi? Afla de la noi ce e bine sa stii despre procesul de renovare apartament.

Idei inspirationale pentru amenajarea livingului
Idei inspirationale pentru amenajarea livingului

Mesteri Locali 24 Apr 2023

Idei inspirationale pentru amenajarea livingului

Vrei sa iti transformi livingul primavara aceasta? Afla de la noi cum poti face asta printr-un mobilier elegant, modern si confortabil.

Pardoseala aburita sau gresie pentru bucatarie?
Pardoseala aburita sau gresie pentru bucatarie?

Mesteri Locali 31 Aug 2023

Cele mai bune pardoseli de bucatarie

Te gandesti sa renovezi o data cu venirea toamnei? Afla care sunt cele mai bune pardoseli pentru o bucatarie moderna!