Design Interior | 4 minute 29 Ian 2024

Brauri si cornise pentru un design interior estetic

Scris de:

Mesteri Locali

Oricine isi doreste intr-un anumit moment sa aduca o schimbare in viata sa. Cand vrei ca aceste modificari sa se reflecte in aspectul camerelor tale, dar nu vrei sa faci prea mult deranj in casa, poti apela la profilele decorative de interior. Ai o varietate de astfel de elemente din care poti alege, de la plinte la cornise, rozete, caroiaje sau brauri. De multe ori, aceste elemente arhitecturale sunt trecute cu vederea, insa efectul acestora asupra aspectului camerei este evident.

Iata cateva idei de aplicare in designul de interior a brau decorativ interior si corniselor, pentru un efect vizual placut.

brau decorativ pereti sufragerie moderna


Braurile decorative - detalii arhitecturale esentiale


Alegerea braului potrivit depinde de mai multi factori: stilul camerei, inaltimea tavanului, si dimensiunea si forma incaperii. Pentru spatii mici, braurile subtiri si simple sunt ideale, pentru a nu supraincarca camera.

In camerele mari sau cu tavane inalte, un brau decorativ interior mai elaborat si mai mare poate aduce un echilibru vizual. Prin diferitele lor designuri, braurile adauga textura peretilor, facand ca spatiul sa para dinamic.

Instalarea braurilor poate fi un proiect DIY pentru cei pasionati de bricolaj. Este important sa se masoare cu precizie si sa se foloseasca materialele potrivite pentru fixare.

Pentru un aspect profesionist, este recomandat sa se apeleze la un specialist in decorarea interioara. Fabricat din diferite materiale, precum  gips, lemn sau poliuretan, brau decorativ interior este usor de integrat in orice stil de design interior.

Un alt detaliu arhitectural decorativ este cornisa tavan, element de multe ori ignorat, dar a carui lipsa ar fi usor de observat.

brau decorativ birou gri modern


Integrarea cornisa tavan in designul camerelor


Alegerea cornisei potrivite pentru casa ta depinde de mai multi factori, inclusiv de stilul incaperii, de inaltimea tavanului si de efectul dorit. Pentru interioarele moderne, cornisele simple, cu linii curate, sunt o alegere excelenta. Pentru casele cu un stil clasic sau vintage, o cornisa tavan cu modele detaliate, poate adauga un plus de rafinament.

Instalarea cornisei poate fi un proiect DIY accesibil, mai ales daca alegi materiale usoare, cum ar fi polistirenul. Totusi, pentru un finisaj profesional si pentru cornisele din materiale mai grele, este recomandabil sa apelezi la un specialist.

Indiferent daca scopul tau este de a ascunde imperfectiuni sau de a adauga un element decorativ profilele decorative reprezinta o solutie excelenta. Prin integrarea corecta a acestora, poti imbunatati estetica generala a locuintei tale.

Topic-uri: brau design interior cornise tavan profile decorative interior brauri si cornise cornisa tavan brau decorativ interior

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Pardoseala aburita sau gresie pentru bucatarie?
Pardoseala aburita sau gresie pentru bucatarie?

Mesteri Locali 31 Aug 2023

Cele mai bune pardoseli de bucatarie

Te gandesti sa renovezi o data cu venirea toamnei? Afla care sunt cele mai bune pardoseli pentru o bucatarie moderna!

Cum alegi cea mai buna tamplarie pentru usi si geamuri
Cum alegi cea mai buna tamplarie pentru usi si geamuri

Mesteri Locali 20 Sep 2023

Cum alegi cea mai buna tamplarie pentru casa

Odata cu venirea anotimpului rece, trebuie pregatita casa pentru caldura si confort. Alege tamplaria de usi potrivita casei tale!

Amenajeaza-ti dormitorul in stilul relaxat boem
Amenajeaza-ti dormitorul in stilul relaxat boem

Mesteri Locali 25 Sep 2023

Dormitor in stil relaxant boem

Cand vine vorba de idei pentru dormitor, stilul boem este unul potrivit persoanelor care vor sa se relaxeze. Afla cum poti aduce stilul boem acasa.