Home Deco | 5 minute 04 Oct 2019
Afla cum iti poti organiza casa mai usor prin solutii de depozitare moderne
Scris de:
Mesteri Locali
Cu totii acumulam o multime de lucruri de-a lungul anilor, lucruri care trebuiesc depozitate intr-un fel sau altul. Indiferent ca vorbim despre haine, obiecte de decor, carti, bijuterii, accesorii sau diferite colectii, spatiul de depozitare este indispensabil in orice locuinta.
Multi dintre noi suntem insa limitati in ceea ce priveste spatiul, sau cautam sa ne organizam lucrurile intr-un mod mai estetic si mai discret. Va vom prezenta cateva idei moderne de depozitare, care va vor ajuta atat la organizare cat si la designul interior.
Sursa: Pinterest
Daca dispuneti de spatii dedicate depozitarii, cum ar fi o mansarda, o debara, un garaj sau chiar o uscatorie in scara blocului, va puteti considera norocosi, caci lipsa spatiului este una din cele mai mari probleme cu care oamenii se confrunta
Insa chiar si asa, multi dintre noi tindem sa acumulam mult mai multe lucruri decat avem cu adevarat nevoie, din diferite motive.
Anumite obiecte au valoare sentimentala si nu vrem sa renuntam la ele; unii dintre noi suntem pasionati de moda sau colectionam diferite lucruri; indiferent de motiv, organizarea acestor bunuri este foarte importanta in locuinta. Ea ne poate afecta atat echilibrul interior al casei, cat si cel mental
Sursa: Pinterest
Expertii spun ca o locuinta dezorganizata si dezordonata, sau ticsita de lucuri, ne poate induce o stare de stres si ne poate afecta productivitatea si chiar somnul.
Din acest motiv conceptul de decluttering - poate ati urmarit-o si voi pe Marie Kondo pe Netflix - a devenit atat de popular.
Organizarea eficienta a bunurilor are multe beneficii: usureaza curatenia din locuinta (stim cu totii cat de usor se aseaza praful pe obiecte), ajuta la aspectul si decorul camerelor, elibereaza spatiu, regleaza nivelul de stres si incurajeaza odihna.
De accea in acest articol va vom prezenta cateva idei si sugestii de depozitare moderna, care se potrivesc oricarei locuinte si oricarui buget.
Depozitare in spatii dedicate
Cei mai norocosi dintre noi sunt aceia care dispun de destul spatiu in locuinta pentru a dedica o incapere separata exclusiv pentru depozitare.
Daca locuiti la casa si aveti o mansarda sau un pod, puteti utiliza acest spatiu pentru depozitare fara a incarca celelalte incaperi. In acest caz, nici nu trebuie sa va puneti problema aspectului si al deghizarii bunurilor
Sursa: Pinterest
Bineinteles ca si intr-o mansarda, debara, pod sau chiar o uscatorie la bloc, va trebui sa va organizati bunurile pentru a fi accesate cat mai usor si a le proteja.
Insa va va fi mult mai simplu; puteti depozita lucrurile in cutii de carton pe care puteti scrie sau atasa o eticheta
descriind categoria (haine, carti, decoratiuni de sarbatori, echipamente sportive, si altele)
Sursa: Pinterest
Depozitare pe balcon sau pe terasa
Daca nu aveti o incapere dedicata depozitarii, cum ar fi mansarda sau debaraua, cel mai probabil aveti un balcon sau o terasa. Aceste spatii pot fi utilizate pentru a depozita lucruri eficient, pe tot parcursul anului.
Daca va faceti griji cu privire la depozitarea lucrurilor pe timp de ploaie sau iarna, sa stiti ca exista dulapuri si cutii speciale pentru depozitarea exterioara, rezistente la ploaie, vant sau inghet
Sursa: Pinterest
Exista mai multe variante dintre care puteti alege, in functie de spatiul pe care il aveti la dispozitie; de la
dulapioare mici rezistente la apa, la lazi pentru exterior care pot servi si ca bancute, la casute pentru
depozitarea uneltelor si a altor bunuri
Sursa: Pinterest
Depozitare "ascunsa"
O metoda la care cei mai multi dintre noi apeleaza este depozitarea "ascunsa" a bunurilor, sub pat, in colturile camerei, dupa usa, si in alte locuri ferite de ochii musafirilor.
O idee foarte eficienta si des intalnita este patul care are spatiu de depozitare incorporat, in spatiul de sub patul propriu zis. Acesta e locul perfect pentru a depozita lenjeria de pat, perne si cuverturi, fete de perna.
Sursa: Pinterest
Multe modele de canapele vin si ele cu un asemenea spatiu incorporat, care este la fel de util si va scuteste de necesitatea inghesuirii inestetice a cutiilor si a pungilor sub pat sau canapea.
Bunurile dumneavoastra vor fi astfel si protejate de praf si alte intemperii. Pentru a maximiza eficienta acestor spatii, le puteti folosi pentru a depozita hainele folosind pungile vidate. Astfel veti economisi foarte mult spatiu si va veti proteja garderoba pana la schimbarea anotimpului.
Sursa: Pinterest
Depozitare incorporata in mobilier
Pe langa patul si canapeaua cu spatiu de depozitare incorporat, mai exista si alte solutii pentru a eficientiza spatiul din locuinta si a pastra un aspect estetic si chic.
Puteti opta pentru metode de depozitare in piesele de mobilier, cum ar fi rafturile suspendate, comodele cu spatiu incorporat, taburetii cu capac, sau birouri care includ dulapuri sau sertare
Sursa: Pinterest
Rafturile si etajerele modulare sunt optiunile perfecte pentru cei care vor dori o metoda eficienta, customizabila, si de asemenea ieftina pentru depozitarea bunurilor.
O metoda ingenioasa de a utiliza aceste rafturi este creaeea unui "zid" care imparte camera in doua. Un exemplu ar fi
instalarea unui astfel de raft la intrarea in locuinta sau in cadrul unui apartament cu o singura camera, pentru a
crea impresia unei delimitari intre diferite spatii din incapere.
Sursa: Pinterest
Depozitare "classic with a twist" sau "hidden in plain sight"
O solutie pentru depozitarea in spatiile mici, utila pentru cei care locuiesc in chirie si nu isi permit sa redecoreze sau sa schimbe mobilierul, este depozitarea "cosmetizata".
Multi dintre noi suntem nevoiti sa depozitam lucruri in cutii pe care apoi le asezam sub pat, canapea sau deasupra dulapurilor. De multe ori insa acestea nu dau un aspect ingrijit incaperii si o fac sa para inghesuita, creand un efect de claustrofobie.
Acest efect poate fi insa diminuat daca acordam putina atentie partii estetice si incercam sa incorporam aceste cutii pentru a se potrivi cu mobila.
Sursa: Pinterest
Incercati, daca este posibil, sa alegeti cutii de depozitare cat mai apropiate de culoarea si textura mobilierului. Optati, de asemenea, pentru cutii mai putine la numar, dar de dimensiuni mai mari si egale, pentru a da impresia de organizare.
Depozitare moderna pentru cei pasionati de fashion
Pentru cei pasionati de moda si care vrem sa avem mereu garderoba usor accesibila si piesele de imbracaminte la indemana, insa nu ne ajunge spatiul din dulap, exista cuierele mobile.
Acestea ne permit sa ne depozitam hainele pe umerase, si pot fi mutate dintr-o camera in alta cu usurinta.
De asemenea, si bijuteriile sau accesoriile poti fi depozitate intr-un mod similar si accesibil, agatate intr-un mod chic pe perete sau folosind tavite speciale pentru bijuterii.
Acestea vor oferi incaperii un aspect
stylish fara sa dea impresia de dezordine si clutter, si ne vor ajuta sa economisim timp atunci cand incercam sa
creeam un outfit.
Sursa: Pinterest
Exista diferite moduri si solutii pentru depozitarea bunurilor intr-un mod eficient si in acelasi timp estetic.
De la rafturi suspendate, la piese de mobilier cu spatii de depozitare incorporate, la depozitarea la vedere, totul depinde de preferinte, de necesitati, de spatiul de manevra, si desigur, de cantitatea de bunuri pe care le vom depozita.
Topic-uri: solutii de depozitare idei de depozitare sfaturi pentru stocarea obiectelor
Nu uita sa dai share!
Comentarii
Participă la conversație!
Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.
Continuă cu Facebook Continuă cu GoogleArticole relationate