Design Interior | 5 minute 13 Feb 2022
Cum iti poti amenaja casa cu piatra decorativa
Scris de:
Alexandra Irimiea
Piatra decorativa este o solutie simpla de design, moderna si la indemana. Poate schimba cu totul aspectul unei camere. Ii da un farmec aparte. Montarea e usoara! Costurile mici. Iar materialul e rezistent si durabil in timp. Piatra decorativa poate fi pusa oriunde in casa. In living, dormitor, bucatarie, baie, hol sau balcon. Dar si afara! Pe fatada locuintei, pe gard sau in gradina.
Multe amenajari interioare cu piatra decorativa sunt proiecte indraznete. Cu piatra decorativa poti sa creezi un blat inedit de bucatarie. Si foarte rezistent! Sau sa construiesti un semineu superb. Care poate deveni atractia casei. Poti chiar sa creezi o zona de accent printr-un perete piatra decorativa. Un living cu piatra decorativa alba va surprinde musafirii. Si va atrage toate privirile!
Ce tipuri de piatra se folosesc in amenajari
In magazine gasesti diverse modele de piatra decorativa. Un univers de texturi, forme si marimi! Poti alege o piatra decorativa interior artificiala. Sau una naturala.
Piatra decorativa naturala
Piatra naturala este prima alegere pentru multi iubitori ai finisajului. Este usor de intretinut. Nu necesita lacuri speciale, asemeni lemnului. Se comporta bine la umiditate. Inclusiv la temperaturi extreme. Si face fata expunerii la praf. Insa piatra naturala are si un dezavantaj: costuri mai mari. Cel putin fata de alte tipuri de piatra decorativa interior!
Dar ce piatra naturala sa alegi? Ardezie? Granit? Marmura? Sau poate travertin? Iata care sunt diferentele!
Ardezia
Ardezia este o gresie naturala. Cu culori marine. Ai o paleta intreaga de nuante! De la albastru opac si pana la bej. Ardezia e un bun izolator. De aceea, e folosita mai ales la placarea podelelor. Dar si pentru fatade.
Sursa: Hunker
Travertin
Travertinul are o textura poroasa. Si este o piatra alba decorativa. De altfel, nuantele variaza de la alb-unt si pana la cele de galben. Sau chiar maro. Si este folosita la placarea podelelor si a fatadelor. Insa travertinul e ideal si pentru un blat de bucatarie. Sau un blat de chiuveta la baie.
Marmura
Marmura e considerata o piatra naturala eleganta. Are o rezistenta mare la socuri mecanice. Este ideala pentru amenajari exterioare. Dar si la interior, acolo unde este trafic intens. Are o paleta variata de culori. De la o piatra alba decorativa si pana la nuante cenusii. Ori tonuri indraznete de rosu.
Sursa: Tilezz
Granit
Granitul este o alta piatra decorativa rezistenta. E folosit nu doar in amenajari interioare. Ci si la pavarea strazilor. Culorile sale depind de locul de unde a fost extras. Poti alege un granit albastru, rosu, galben sau cenusiu.
Sursa: Pinterest
Piatra decorativa artificiala
Piatra decorativa artificiala o imita pe cea naturala. Si chiar foarte bine. In plus, este mai ieftina. In magazinele de bricolaj pretul porneste de la 60 RON/mp. Poti face o amenajare in stil traditional sau contemporan. In functie de ce preferi. In plus, fata de cea naturala, piatra decorativa este mai usoara. Implicit, mai simplu de montat.
Sursa: FifiMcGee
Piatra decorativa 3D
Poti alege placi de piatra decorativa in format 3D. Au devenit foarte populare. Iar in magazine gasesti atatea modele! Un univers intreg de texturi! Multe sunt, de fapt, niste panouri autocolante. Fabricate din materiale flexibile precum polistiren, ipsos, fibra de bambus sau chiar din spuma.
Spuma e un material moale la atingere, lavabil, dar poate avea un efect natural de caramida. In plus, este ecologic. Si usor de intretinut. Poate fi spalat cu un burete umed, iar montajul e foarte simplu. Chiar poti taia caramizile, cu o foarfeca sau un cutter, ca sa obtii un design deosebit.
Un perete piatra decorativa 3D din spuma este ideal si pentru birou. Poti agata in pioneze un calendar cu activitati. Sau to do list-uri.
Atentie! Un perete piatra decorativa din spuma nu e indicat in locuri cu sursa de flacara deschisa, langa aragaz sau seminee.
Sursa: Pinterest
Cele mai populare amenajari interioare cu piatra decorativa
Poti face multe amenajari interioare cu piatra decorativa. Peretii din piatra aduc simplitate, textura. Cei mai multi aleg sa faca un singur perete piatra decorativa. E frumos! Si da viata incaperii. Datorita structurii ei, piatra decorativa interior absoarbe multa lumina. Dar poti crea cu ea si zone special iluminate. Care pun in valoare intregul decor.
Living cu piatra decorativa alba
Cel mai adesea, oamenii aleg piatra la construirea unui semineu. E eleganta si confera prezenta. Insa piatra e ideala si pentru separarea spatiilor precum zona de relaxare, zona de dining, colt pentru citit. Tu alegi!
Un perete piatra decorativa poate fi imbracat total sau partial. Astfel, poti crea niste modele unicat. Mai ales in spatele canapelei. Sau pe peretele unde se afla televizorul. Ce zici de un living cu piatra decorativa alba? O poti monta pe peretele opus ferestrelor. Mai ales daca ai o incapere mica. O piatra alba decorativa mareste vizual spatiul. Si da senzatia de luminozitate. In plus, se potriveste cu un stil minimalist.
Sursa: Homebunch
Dormitor cu piatra decorativa
In dormitor, piatra decorativa devine un talisman. Calmeaza si ne aduce mai aproape de natura! Poti alege un pat masiv si solid. Pe care sa-l combini cu pereti placati cu caramizi decorative, grinzi din lemn sau aplice in forma de candelabre. Designerii nu recomanda piatra decorativa lucioasa, care poate deranja.
De regula, se pune piatra pe peretele cu tablia patului. Sau poti crea un colt unde asezi masuta de toaleta si o oglinda. Cu piatra decorativa il scoti in evidenta.
Sursa: Pinterest
Probabil te intrebi si ce culoare merge la perete de dormitor cu piatra decorativa. Nu e musai sa fie rustic. Poti aborda si un stil mediteranean. Alege o piatra decorativa vesela. In culorile naturii. Nu uita de plante. Si accesorii care sa completeze designul.
Insa, daca iubesti sa ai o camera luminoasa, alege piatra alba decorativa! E ideala pentru un stil minimalist. Si e mereu in tendinte. Cu o piatra alba decorativa poti crea o atmosfera senina, linistita, potrivita pentru odihna. Poti include si obiecte cu culori indraznete. Pentru a iesi din monotonie.
Sursa: Behance
Bucatarii cu piatra decorativa
Piatra decorativa arata natural in bucatarie. In primul rand, aduce aminte de vatra sau soba bunicii unde cocea painea. Apoi, piatra naturala este materialul cel mai rezistent la foc. Ai multe optiuni pentru bucatarii cu piatra decorativa. Mai intai, poti pune un zid rustic deasupra plitei. Vei transforma cu totul locul de gatit! Ii dai un aer rustic.
Sursa: Pinterest
Designerii recomanda o piatra decorativa care nu e atat de poroasa. Ai nevoie ca apa sa nu patrunda atat de usor. Mai ales murdaria sau grasimea de la gatit. Daca iubesti acest stil, poti placa si blatul din bucatarie. Completeaza decorul cu ustensile din fonta. Si gata! Vei avea acasa propria cafenea vintage.
Sursa: Pinterest
Hol cu piatra decorativa
Un perete piatra decorativa are un farmec aparte! Mai ales pe hol. Aici iti intampini musafirii. Ii poti uimi cu decorul casei tale chiar de la intrare!
Insa designerii recomanda sa eviti nuantele intunecate. Mai ales intr-un hol micut. Care nu e iluminat natural. Insa nu e indicat sa ai piatra decorativa interior hol pe tot peretele. Mai bine evidentiezi unele zone, intrarea sau locul pentru atarnat haine.
Sursa: Pinterest
Cum se monteaza piatra decorativa
Te-au cucerit aceste amenajari interioare cu piatra decorativa? Hai sa vezi si cat de usor le poti pune in practica. Acasa la tine. Ce se pune sub piatra decorativa oare? Trebuie sa apelez la un mester? Sau o pot pune eu singur? Probabil te framanta aceste intrebari.Iata ce trebuie sa faci:
- Masoara suprafata pe care vrei sa o decorezi.
- Calculeaza cate placi ai nevoie sa cumperi.
- Cumpara un adeziv
- Curata suprafata peretelui
- Aplica adezivul
- Monteaza piatra decorativa
Peretele pe care pui piatra decorativa trebuie sa fie uscat si curat. Astfel, maresti aderenta adezivului. Daca suprafata e lucioasa si neteda, trebuie slefuita cu hartie abraziva. Iar daca ai tapet, trebuie sa-l scoti.
Daca esti priceput, poti monta singur piatra decorativa interior. Pe internet gasesti multe tutoriale video. Sau poti chema un mester sa faca treaba. Cel mai simplu montaj este pentru piatra decorativa 3D autoadeziva. O poti pune asemeni unui tapet.
Topic-uri: piatra decorativa piatra decorativa interior piatra alba decorativa perete piatra decorativa piatra decorativa interior hol living cu piatra decorativa alba bucatarii cu piatra decorativa amenajari interioare cu piatra decorativa
Nu uita sa dai share!
Comentarii
Participă la conversație!
Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.
Continuă cu Facebook Continuă cu GoogleArticole relationate