Home Deco | 6 minute 30 Nov 2020

Idei de decoratiuni moderne pentru un perete gol

Scris de:

Mesteri Locali

Ambianta si vibe-ul dintr-o casa sau un apartament sunt influentate puternic de piesele de mobilier, de pardoseala, de designul ferestrelor, si alte elemente esentiale. Insa aceasta ambianta poate fi schimbata prin elementele de decor folosite, iar decorarea peretilor este una din cele mai simple - si mai eficiente - metode de a realiza acest lucru.

tablouri perete plante perete lemn perete negru birou

Rafturile sau etajerele suspendate ca decoratiuni de perete

Probabil cea mai simpla si mai practica metoda de a decora peretii unei incaperi este montarea de rafturi sau etajere suspendate. Acest tip de decor va oferi si spatiu aditional de depozitare la vedere. Puteti opta pentru etajere in diferite forme geometrice asezate strategic pe perete, pentru a crea un stil foarte modern de decor. Pentru un stil minimalist, etajerele de la Ikea, de exemplu, sunt extrem de populare deoarece sunt usor de personalizat.

perete albastru rafturi albe suspendate stil ikea

Tablouri sau poze pentru un aspect chic al peretelui

O modalitate clasica si eleganta de a decora peretii unei incaperi este prin tablouri sau fotografii. Daca ati ales pentru apartamentul sau casa voastra un stil de design boem sau shabby chic puteti alege sa decorati peretele dintr-un living sau chiar peretii unui hol cu tablouri de dimensiuni mai mici. Este important in acest caz ca tablourile sa aiba dimensiuni diferite, dar similare, iar ramele sa urmeze pe cat posibil acelasi stil.

perete alb rame tablouri decorative stil retro

Decorarea peretilor cu ajutorul oglinzilor

Un trend tot mai raspandit in locuintele moderne este decorarea peretilor cu ajutorul oglinzilor. Puteti urma aceleasi idei ca in cazul tablourilor, si anume sa decorati un perete cu mai multe oglinzi de dimensiuni medii sau mici. O alta optiune ar fi montarea oglinzilor de dimensiuni mari, rotunde, cu rame de inspiratie vintage. Acestea vor da un aspect luxuriant si romantic incaperii. Alegerea unei singure oglinzi este ideala pentru apartamentele mici, unde veti putea sa dati impresia de mai mult spatiu.

perete verde stil auriu oglinda rotunda lampa aurie

Idei de decor pentru pereti daca esti bookworm

Pentru aceia dintre voi care sunteti pasionati de lectura si aveti o colectie de carti care se extinde in mod constant, decorul peretilor va fi cel mai probabil gandit pentru depozitarea cartilor. In ziua de azi, nu mai este nevoie sa va limitati optiunile la rafturi sau etajere clasice, putand opta in schimb pentru un design mult mai creativ pentru depozitare. O solutie este montajul de mini-biblioteci creative. Acestea vor da un suflu modern si contemporan oricarei incaperi, si va vor aminti constant ca aveti carti care asteapta sa fie citite.

perete caramida alb lampa lumini suspendate raft suspendat lemn

Decorul peretilor pentru iubitorii de plante

Decorul peretilor dintr-o locuinta nu trebuie sa fie neaparat o metoda de depozitare sau un element pur de design. Pentru iubitorii de plante, de exemplu, orice perete dintr-o incapere poate fi transformat intr-o mica oaza de natura si oxigen. Peretii exteriori pot fi decorati foarte simplu cu plante agatatoare, pentru a proteja locuinta de caldura si de intemperii, insa si peretii interiori pot fi decorati cu plante si flori.

perete fals plante perete caramida plante canapea gri

Peretii decorati cu elemente atipice

Daca nu doriti sa investiti foarte mult in decorarea peretilor, insa simtiti ca anumite incaperi ar beneficia de adaugarea catorva elemente decorative, aveti multe optiuni creative din care sa alegeti. De la tablouri, oglinzi, si postere la ceasuri, viniluri, string art sau dreamcatchers, aici totul depinde de gusturi. Pentru colectionarii de viniluri, albumele vechi sau deteriorate pot fi regandite ca obiecte decorative, si pot fi transformate chiar in ceasuri de perete.

pereti panouri decorative imagini centrate rame tablou negre canapea maro

Alte obiecte, cum ar fi piese de string art create de catre prieteni, pot aduce un plus de creativitate in designul locuintei si va vor aminti mereu de anumite momente sau anumite persoane. Pentru pasionatele de bijuterii si accesorii, peretele e un blank canvas care poate fi folosit pentru depozitarea la vedere a acestor piese. Accesorizarea peretelui va permite sa vedeti si sa accesati usor orice piesa pentru a completa un outfit.

perete negru creta scris creta perete masa lemn canapea alba

Asadar, exista o varietate larga de optiuni pentru decorarea peretilor, pentru a aduce un plus de personalitate si stil oricarei incaperi. La momentul actual puteti gasi numeroase elemente care sa se potriveasca diferitelor stiluri, de la minimalism si modern la decorul in stil vintage. Va incurajam sa va puneti imaginatia la munca pentru a veni cu idei originale care sa va transforme casa intr-o oaza de liniste si confort.

Topic-uri: decoratiuni interioare perete decoratiuni perete decoratiuni casa decoratiuni camera decoratiuni perete dormitor decoratiuni de perete decoratiuni interioare living decoratiuni pentru camera decoratiuni perete hol

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Transforma livingul intr-un spatiu multifunctional folosind idei moderne
Transforma livingul intr-un spatiu multifunctional folosind idei moderne

Mesteri Locali 09 Iun 2020

Cum transformi livingul intr-un spatiu multifunctional

Livingul este locul din casa in care ne retragem pentru relaxare zilnic, afla cum sa il transformi eficient intr-un spatiu multi-functional.

5 Pasi simpli de amenajare a camerei Montessori pentru orice copil
5 Pasi simpli de amenajare a camerei Montessori pentru orice copil

Mesteri Locali 29 Iun 2020

Amenajare camera Montessori in 5 pasi simpli

Metoda Montessori este implementata in toata lumea, afla cum sa aplici aceleasi principii la tine acasa pentru a stimula creativitatea celor mici.

Adu stilul mediteranean la tine in casa in 7 pasi
Adu stilul mediteranean la tine in casa in 7 pasi

Mesteri Locali 21 Iul 2020

Cum aduci stilul mediteranean acasa in 7 pasi simpli

In toiul unei veri caniculare, adu marea si briza in casa ta. Afla cum sa-ti amenajezi casa in stil mediteranean in doar 7 pasi simpli!