Constructii | 4 minute 15 Feb 2023

5 sfaturi pentru a alege apartamentul potrivit

Scris de:

Mesteri Locali

Acesta este un pas la fel de dificil ca si determinarea locatiei in care vei locui. Ce este important atunci cand esti in cautarea unui nou apartament? Vei gasi in continuare 5 sfaturi utile pentru a face achizitia corecta!

Apartamentul perfect va insemna ceva diferit pentru fiecare. Cu toate acestea, acest termen poate fi folosit pentru a descrie o proprietate care corespunde cat mai mult posibil nevoilor si cerintelor fiecaruia.

Depinde mult de piata imobiliara dintr-un oras dat. In plus, desigur, capacitatile financiare si solvabilitatea sunt extrem de importante.


Alegerea unui apartament - piata primara sau secundara?


Multi oameni presupun ca practic nu au de ales si cumpara de pe piata secundara. Intre timp, piata imobiliara s-a schimbat foarte mult in ultimii ani. Alegerea si cumpararea unui apartament de pe piata primara nu este o problema majora.

Preturile imobiliarelor - avand in vedere costurile de intretinere a acestora - nu difera foarte mult avand in vedere ca in cazul pietei secundare, la pretul de baza al apartamentului trebuie adaugata o renovare generala. La randul lor, ansamblurile de locuinte moderne au solutii care afecteaza calitatea vietii, reducand in acelasi timp costurile de intretinere. 


Ce dimensiune a apartamentului este potrivita?


De cele mai multe ori, tinerii sau cei singuri decid sa caute o garsoniera de vanzare, de obicei, aproape de centru. Nu au nevoie de mult spatiu si sunt capabili sa-si incadreze viata intr-un astfel de spatiu. Cu toate acestea, un apartament este cumparat uneori pentru toata viata, caci nevoile se pot schimba in timp. Poate vei dori pe viitor o familie. Prin urmare, in etapa de alegere a unui apartament, merita sa te decizi cat de mare trebuie sa fie apartamentul.

Totusi,  cumpararea unui apartament prea mare poate fi, de asemenea, o problema. In principal din cauza costului vietii. In plus, daca traiesti singur in ea, calitatea vietii poate avea de suferit.



Standardul si aspectul proprietatii


Imobiliarele de pe piata primara castiga cu siguranta, caci un astfel de apartament de vanzare este realizat folosind tehnologii moderne si materiale de cea mai buna calitate. 

Atunci cand alegi o proprietate, ar trebui sa iei in considerare cu atentie nevoile tale  reale. Toata lumea va fi probabil fericita sa se mute intr-o locatie care ofera literalmente totul. Desigur, la un pret adecvat - adesea ridicat. 


Apartamentul are registru funciar si ipotecar?


Aceasta este un aspect esential. Registrul funciar si ipotecar contine informatii importante. In cazul pietei primare, fiecare proprietate trebuie sa aiba un registru funciar si ipotecar. Dar nu este cazul cladirilor mai vechi. Cu toate acestea, indiferent de situatie, cand te decizi sa alegi si sa cumperi un apartament, solicita aceste informatii, iar daca proprietatea nu le are, este mai bine sa renunti.

Topic-uri: apartament de vanzare garsoniera de vanzare imobiliare cumpar apartament

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe din piata
Cum alegi cel mai bun uscator de rufe din piata

Mesteri Locali 02 Sep 2022

Cum alegi cel mai bun uscator de rufe

Uscatorul de haine, solutia inovativa care prelungeste durata de viata a hainelor. Cum stii ca ai ales modelul potrivit pentru tine?

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice
Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Mesteri Locali 21 Nov 2022

Cat costa un sistem de panouri fotovoltaice

Vrei sa montezi panouri fotovoltaice insa nu stii de unde sa incepi? Expertii de la Carpat Energy te ajuta sa faci cea mai buna alegere.

De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?
De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?

Mesteri Locali 13 Dec 2022

De ce sa tinem cont inainte sa cumparam un lacat?

Cu siguranta unul din cele mai usor de cumparat obiecte, insa stii cu adevarat de ce sa tii cont cand vrei sa cumperi un lacat?