Acoperisuri | 6 minute 21 Dec 2020

5 materiale bune pentru toate tipurile de acoperis

Scris de:

Mesteri Locali

Fie ca montezi un acoperis pentru o constructie noua, sau te gandesti la inlocuirea acoperisului actual, vei dori sa te asiguri ca totul este 100% perfect. La urma urmei, acoperisul are un impact mare asupra aspectului casei - ca sa nu mai vorbim de starea si siguranta acestuia.

Desi poate parea banal pentru unii proprietari, materialul folosit pentru acoperis are un impact mare asupra locuintei in mai multe moduri. In primul rand, costul. Nu numai costul materialelor si modul in care aceasta afecteaza pretul instalatiei de acoperis, ci si impactul asupra valorii casei in viitor.

montaj acoperis meserias tigla ceramica rosie

Un acoperis de inalta calitate care foloseste cele mai bune materiale poate adauga o valoare serioasa proprietatii. Potentialii cumparatori stiu ca ar putea dura mai bine de 60 de ani pana la inlocuirea acestuia. In schimb, un acoperis mai ieftin ar putea necesita noilor cumparatori sa execute reparatii in aproximativ 5-10 ani.

In plus, stilul acoperisului nu trebuie neglijat. Fiecare material de acoperis are propriul sau aspect distinct, cu materiale diferite mai potrivite pentru casele traditionale fata de proprietatile moderne, de exemplu.Deci, ce material este cel mai potrivit pentru acoperisul casei?

montaj tigla rosie ceramica acoperis


1. Acoperisul din tigla ceramica

Disponibile intr-o gama de culori rosii, portocalii si maronii, placile de ceramica au devenit asociate cu casele mediteraneene, precum Spania si Italia. Cu toate acestea, un acoperis cald, din teracota, este de asemenea, o viziune obisnuita in Romania, facandu-l ideal pentru un aspect clasic.

Dubrovnik tigla ceramica rosie

Placile de ceramica sunt o optiune buna atunci cand vine vorba de longevitate. Un acoperis din tigla ceramica bine intretinut poate dura peste 40 de ani. Greutatea tiglei este de 4-5 kg pentru o bucata iar pentru acoperirea unui mp veti avea nevoie de circa 10 bucati. Trebuie tinut cont si de inclinatia acoperisului, acesta trebuie sa aiba 15-17 grade inclinatie.

Casa noua acoperis tigla ceramica rosie


2. Acoperis din tigla de beton

O alternativa mai eficienta din punct de vedere al costului fata de ceramica vine in placi de beton. La fel ca placile de ceramica, sunt fabricate incalzind materialele pentru a le face dure si rezistente la apa. Aceste placi din beton sunt deseori alese pentru a imita aspectul ceramicei la un pret mai mic. Cu toate acestea, placile de beton sunt putin mai putin rezistente si absorb putin mai multa apa in timp.

Acoperis tigla beton gri

Va puteti astepta ca acoperisul din beton sa dureze aproximativ 20-40 de ani. In plus, merita sa luati in considerare greutatea a placilor de beton, care ar putea necesita unele lucrari structurale suplimentare pe acoperis inainte de instalare. Acestea insa pot fi montate pe acoperisuri cu inclinatie intre 22-45 grade, permitand mai multa flexibilitate la montaj.


3. Tigla din ardezie pentru acoperis

Ardezia este, fara indoiala, unul dintre cele mai atractive materiale pentru acoperisuri. Este cea mai buna alegere pentru proprietatile de epoca si casele in stil traditional. Cu toate acestea, arata la fel de bine pe proprietatile moderne, cu aspect ascutit si elegant. In ceea ce priveste longevitatea, ati putea privi peste 100 sau chiar 150 de ani un acoperis de ardezie bine intretinut.

Tigla ardezie casa istorica

In unele cazuri, acoperisurile din ardezie pot chiar sa dureze mai mult decat cladirile pe care stau. Cu toate acestea, acest lucru are un cost. Ardezia naturala este unul dintre cele mai scumpe materiale de acoperis, care ar putea juca un rol deosebit de important in procesul de decizie. Fiind o roca dura, aceasta tigla rezista bine la uzura in timp. Acoperisurile din ardezie pot creste semnificativ valoarea casei, placile din ardezie fiind chiar de 2-3 ori mai scumpe decat cele din ceramica sau beton.

Acoperis tigla ardezie rosie


4. Acoperis din tigla metalica

Tigla metalica ofera o solutie moderna pentru casele noi, oferind casei un aspect unic. Mai mult, aceasta tigla este mai eficienta pe termen lung decat tigla metalica, fiind rezistenta pana la 50 ani sau mai mult. Costul jos al acestei tigle iti permite sa inlocuiesti acoperisul des, fara a-ti pune problema unui cost deosebit de ridicat in cazul in care o placa s-a indoit sau rupt, precum in cazul tiglei ceramice.

Tigla metalica albastra casa moderna

Tigla metalica ofera protectie casei tale la o greutate deosebit de redusa, putand sa cantareasca doar 5 kg/mp. Acoperisul poate avea o panta mica pana la 14 grade iar culorile placilor pot fi din cele mai variate. Pentru un acoperis longeviv ce necesita costuri foarte joase pentru mentenanta, tigla metalica este solutia perfecta. Acoperisurile metalice pot fi o investitie buna, deoarece sunt usoare si durabile. De asemenea, se instaleaza foarte rapid.

Tigla metalica acoperis maro


5. Acoperis din tabla

Tablele de acoperis din otel sunt extrem de rezistente la intemperii, capabile sa reziste la vanturi puternice, ploi, zapada si chiar la foc, asa ca sunt o optiune atractiva. Un bonus suplimentar este ca acestea nu sunt afectate de ciuperci, muschi sau mucegai. Tabla este o optiune buna pentru un atelier sau garaj, dar daca este posibil sa existe condens precum la o casa, trebuie sa luati in considerare fie izolatia casei, fie tabla anticondens.

Tabla profil cutat acoperis modern

Fasiile de tabla sunt prezentate in profile cutate sau ondulate, uneori denumite forme trapezoidale sau sinusoidale. Profilul ondulat, desigur, este mai puternic, deoarece exista mai mult metal si are o calitate estetica placuta. Acesta functioneaza bine pentru cladirile agricole. Ia in considerare bugetul, profilele ondulate sau cele cutate sunt mai ieftine, aluminiu este mai scump.

Tabla profil cutat verde acoperis cabana

Daca ai in plan constructia unui nou acoperis pentru casa, echipa Mesteri Locali iti pune la dispozitie o serie de meseriasi calificati, priceputi, care te pot sfatui asupra celor mai bune acoperisuri. In functie de orasul in care te afli, cauta meseriasul de care ai nevoie si contacteaza-l telefonic. Meseriasii Mesteri Locali detin experienta in domeniu si te pot ghida in procesul de montaj, de la proiectarea acoperisului pana la instalare si ingrijire ulterioara.

Topic-uri: Material acoperis Care este cel mai bun material pentru acoperis Ce acoperis sa aleg Alegerea materialului pentru acoperis Tabla acoperis Tigla acoperis Tipuri de acoperis Modele acoperis Acoperis mansarda Ce se pune pe acoperis Ce materiale trebuie pentru acoperis

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Nici un comentariu.

Articole relationate

Mesteri Locali 19 Sep 2020

Investitii de durata prin "Casa Eficienta Energetic"

Daca te gandesti la moduri in care sa iti reduci factura la curent, afla ca acum poti aplica pentru programul "Casa Eficienta Energetic".

Mesteri Locali 29 Sep 2020

23 Idei pentru o casa eficienta energetic

Fie ca doriti sa reduceti amprenta de carbon sau doar doriti sa economisiti bani, iata cateva trucuri pentru a va face locuinta mai eficienta.

Mesteri Locali 27 Nov 2019

Amenajarea exterioara si servicii de landscaping

Mesteri Locali a stat de vorba cu dnul Leuschner - Landscape Engineer in Romania pentru a intelege ce inseamna cu adevarat un proiect de landscaping.