Design Interior | 7 minute 16 Apr 2020

Cum iti amenajezi casa prin culoarea anului 2020

Scris de:

Regina Ichim

Culoarea anului 2020 este o nuanta de albastru. Te ajuta sa dai un refresh casei tale si sa uiti de grijile cotidiene. Pentru a incepe vara cu o schimbare, si daca planuiesti o renovare sau reamenajare a locuintei, iti aratam cum poti schimba lookul casei tale cu o nuanta de albastru.

usa albastra plante decorative canapea albastra

Sursa: Pinterest

Pentru multi dintre noi, reamenajarea locuintei sau a unei incaperi din casa noastra poate fi un proiect care sa ne ajute sa ne relaxam sau sa ne distragem atentia de la orice stiri ingrijoratoare. Chiar daca nu vrei sa renovezi o incapere sau o locuinta de la zero, poate te gandesti la o redecorare si un upgrade.

canapea albastra perete alb albastru

Sursa: Pinterest

In acest caz, vei vrea sa fii la curent cu tendintele in materie de culori, deoarece orice spatiu poate fi transformat vizibil pur si simplu prin schimbarea paletei de culori. Cum te ajuta culoarea anului 2020 sa aduci in casa aceasta schimbare?

dormitor alb patura albastra

La sfarsit de 2019, Institutul Pantone a ales culorile care vor defini anul 2020, culori care sunt acum regasite in toate trendurile de decor, moda si arta. Pentru 2020, sursa de inspiratie pentru cei de la Pantone a fost marea sau oceanul.

living alb canapea albastra perne albastre

Sursa: Pinterest

Nuantele maritime de albastru sunt tot timpul printre cele mai cautate. Deci daca decizi sa le adaugi in casa ta, nu vei da gres. Insa marea si oceanul prezinta o gama larga de nuante si culori, cum ar fi, desigur, albastrul, dar si verdele, albul inspirat de nisip, si negrul adanc al apelor.

studio albastru canapea gri perne albe perne galbene semineu

Sursa: Pinterest

Nu trebuie sa te limitezi la albastru daca vrei sa fii in ton cu trendurile. Ci poti sa extinzi paleta de culori sa includa nuante inspirate din peisajul acvatic. Afla cum poti incorpora toate nuantele de culori in casa.

living alb canapea albastra plante de casa

Sursa: Pinterest


1. Culoarea anului 2020 intr-un dormitor relaxant 


Culoarea anului 2020 aleasa de expertii de la Pantone este PANTONE 19-4052, sau Classic Blue. Aceasta nuanta clasica de albastru exprima calmul, serenitatea, linistea, fiind o nuanta pe care o regasim in valurile marii la apus sau rasarit.

dormitor albastru pat alb calorifer alb

Sursa: Pullcast via Pinterest

Este o nuanta bogata, intensa, calda si racoritoare in acelasi timp. Insa doar fiindca este culoarea anului 2020, nu inseamna ca ea se potriveste in orice spatiu. Datorita faptului ca nuantele de albastru dau o senzatie de calm si relaxare, ele sunt potrivite pentru amenjarea dormitorului.

dormitor pereti albastru pat maro

Sursa: Pinterest

Expertii spun ca albastrul induce o stare de odihna, regland bataile inimii si tensiunea arteriala; din acest motiv culoarea anului 2020 este extrem de potrivita pentru o incapere destinata odihnei.

Cu toate acestea tine cont de faptul ca albastrul da si o senzatie de racoare si prospetime, ceea ce poate face incaperea sa para mai friguroasa.

dormitor albastru pat alb perne albastre

Sursa: Pinterest

Pentru a evita senzatia de frig si rece, alege o nuanta mai calda si mai putin intensa de albastru pentru vopsirea peretilor. Poti induce calmul si relaxarea prin includerea accentelor de albastru in decorul dormitorului, unde puteti folosi si nuante mai intense si mai inchise. Ca exemplu, poti include albastrul in perne, lenjerie, mobila, sau decorul peretilor.

dormitor alb stil mediteranean asternuturi albastre

Sursa: Pinterest


2. Culoarea anului 2020 in baie


Culoarea anului 2020 este o culoare ideala pentru baie. Si extrem de populara de in amenajarea bailor. Datorita faptului ca aceasta culoare se inspira din peisajul marin, si deoarece induce o senzatie de racoare, prospetime si curatenie, ea este perfecta pentru baie.

baie albastra faianta albastra faianta gri

Sursa: Pinterest

Fiind de obicei un spatiu mai mic, baia va parea mai aerisita si mai incapatoare prin folosirea albastrului, ceea ce este un plus in orice locuinta. Mai mult, in ceea ce priveste baia, nu trebuie sa iti faci griji pentru senzatia de rece sau racoare pe care o induce albastrul. Aceasta este exact ambianta dorita in baie.

baie alba dulap albastru

Sursa: Pinterest

Poti alege nuante subtile de albastru pentru gresia si faianta din baie. Poti alterna albul cu albastrul pentru a tempera recele si racoarea acestei culori.

Nu uita ca exista si nuante derivate din acest Classic Blue. Nuante cum ar fi verdele oxigenat, care se inspira si ele din peisajul oceanic si ofera aceeasi senzatie de prospetime.

cabina de dus gresie albastra faianta model albastru

Sursa: Pinterest


3. Culoarea anului 2020 in bucatarie - albastrul naval de la Sherwin-Williams


De obicei, specialistii de la Institutul Pantone nu dau gres in ceea ce priveste trendurile de culori. Insa nu doar Pantone sunt "trendsetteri" cand vine vorba de alegerea nuantelor. Iata cateva culori care fac furori in alte incaperi, culori pe care le poti folosi in bucatarie sau living!

bucatarie albastru naval dulapuri albastru

Sursa: Pinterest

Expertii in culori si vopsele de la Sherwin-Williams au ales culoarea anului 2020 un albastru usor diferit. Specialistii lor au ales nuanta Naval, o nuanta asemanatoare cu albastrul marin, care ne duce cu gandul la culoarea cerului instelat pe timp de noapte.

mobila bucatarie albastra

Sursa: Pinterest

Aceste nuante de albastru induc o stare de calm si relaxare. Ele sunt potrivite pentru decorul dormitorului, dar merg bine si ca accente de culoare in orice alta incapere, inclusiv in living, baie sau bucatarie.

bucatarie alba albastru mobila taburete lemn

Sursa: Pinterest


4. Nuanta perfecta pentru un mediu relaxant - Roz First Light de la Benjamin Moore


Benjamin Moore o alta companie specializata pe vopseluri si culori, a ales si ea culoarea anului 2020. Expertii de la compania americana au ales First Light, o nuanta de roz pal ce inspira calm si relaxare, insa si tinerete si energie.

living retro fotoliu rosu

Sursa: House Beautiful via Pinterest

Aceasta nuanta este potrivita atat pentru un living chic si modern, cat si pentru camera copilului, fiind o nuanta derivata dintr-un roz jucaus. First Light este o nuanta ideala pentru incaperile sau apartamentele mici, deoarece da impresia de spatiu, prospetime si vitalitate.

camera de primavara vopsea roz canapea si scaune de vara

Sursa: Pinterest


5. Nuanta ce aduce prospetime in bucatarie - Secluded Garden de la Valspar


Specialistii de la Valspar au refuzat sa aleaga o singura culoare care sa defineasca anul 2020, asa ca ne-au oferit un numar de 12 culori din care sa alegem, si anume: Winter Calm, Desert Fortress, Pale Powder, Canyon Earth, Secret Moss, Bombay Pink, Mint Whisper, Utterly Blue, Tempered Sage, Grey Book, Secluded Garden, si Crushed Out.

dining verde pal mobila de lemn lampi suspendate

Sursa: Pinterest

Toate aceste culori sunt nuante pastelate, calme, placute, si toate sunt potrivite pentru amenajarea sau decorul oricarei incaperi. Secluded Garden se potriveste perfect pentru bucatarie dar si pentru living, dormitor sau birou , fiind o nuanta ce aduce a natura si merge bine cu orice stil de decor in special pentru iubitorii de natura.

dining verde mobila lemn masiv planta

Sursa: Askval via Pinterest

Anul 2020 a fost un an al albastrului, al nuantelor acvatice, al cerului la apus, al calmului si al relaxarii. Cu toate acestea, nu veti da gres daca veti alege nuante pastelate de gri, roz, sau verde. Culoarea anului 2020 duce cu gandul la calm. Astfel orice culoare sau nuanta care va inspira acest sentiment este potrivit pentru un proiect de reamenajare sau redecorare al locuintei in orice perioada.

Topic-uri: trenduri culori 2020 culori 2020 culorile anului 2020 culoarea anului 2020 nuante albastru 2020

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cele mai cautate 5 trenduri in decorarea livingului
Cele mai cautate 5 trenduri in decorarea livingului

Mesteri Locali 27 Ian 2020

Amenajarea unui living modern in 5 pasi

Debutul unui an nou este un moment bun pentru redecorare, iar daca planuiti o amenajare living, aflati ca confortul este intotdeauna prioritar!

Idei de decoratiuni moderne pentru un perete gol
Idei de decoratiuni moderne pentru un perete gol

Mesteri Locali 30 Nov 2020

6 Idei de decoratiuni pentru perete

Cu putina planificare si organizare, va puteti decora peretii, redecora o camera sau intreaga locuinta intr-un mod atat practic, cat si stylish.

Cum iti poti amenaja un balcon la bloc cu un buget modest
Cum iti poti amenaja un balcon la bloc cu un buget modest

Mesteri Locali 10 Oct 2019

Idei pentru amenajarea balconului la bloc

Cati dintre noi locuim la bloc si avem un balcon pe care nu il utilizam la potentialul maxim? Inspira-te din cateva idei de amenajare a balconului!