Bucatarie | 5 minute 25 Aug 2019

Afla cum poti amenaja in orice curte interioara o bucatarie de vara

Scris de:

Mesteri Locali

In lunile calduroase - si uneori chiar sufocante - de vara, gatitul poate deveni o activitate neplacuta pe care multi dintre noi alegem sa o evitam cu totul. Insa, in cazul in care locuiti la casa si aveti putin spatiu neutilizat la indemana, puteti regasi placerea de a gati chiar si pe timp de canicula, in propria voastra bucatarie de vara.

Amenajarea unei astfel de bucatarii necesita doar putina planificare, un buget decent si multa creativitate, astfel incat sa redescoperiti placerea de a gati si de a lua masa in aer liber alaturi de familie sau prieteni.

bucatarie de vara cu gratar si chiuveta afara

Sursa: Pinterest

Unde puteti amenaja o bucatarie de vara?

O bucatarie de vara poate fi amenajata sub forma unei extensii a casei, aceasta fiind si cea mai simpla varianta, pentru ca va va fi mai usor sa conectati bucataria la gaz, apa, si electricitate.

Extensia poate fi o optiune foarte buna daca nu aveti mult spatiu exterior la dispozitie. Puteti instala pe un perete toate aparatele de care aveti nevoie, cum ar fi un gratar sau un aragaz, o chiuveta si un blat de bucatarie, si poate si o masuta cu scaune unde sa luati masa.

cuptor cu lemne bucatarie moderna afara

Sursa: Pinterest

Daca aveti la dispozitie un spatiu mai extins, atunci o alta optiune ar fi amenajarea unei bucatarii detasate de locuinta principala.

Aceasta bucatarie trebuie planificata foarte bine, deoarece, tineti minte, ea trebuie conectata la retelele de gaz, electricitate, apa si canalizare. Insa aceasta optiune va va da o libertate mai mare in ceea ce priveste amenajarea, decorul si spatiul total destinat bucatariei de vara.

bucatarie de vara cu gratar pe terasa

Sursa: Pinterest

Daca nu aveti destul spatiu pentru a amenaja o bucatarie de vara de la zero, ganditi-va daca proprietatea include alte spatii care pot fi reinterpretate. O bucatarie de vara poate fi amenajata in spatii neutilizate precum un sopron, un hambar, sau un garaj, asadar luati in considerare si aceste optiuni.

bucatarie de vara cu lumini seara

Sursa: Pinterest

Care sunt optiunile de amenajare si design?

Ideal ar fi ca designul bucatariei de vara sa se potriveasca cu designul casei, pentru a crea un spatiu armonios. Insa va puteti juca cu designul bucatariei pentru a crea un spatiu relaxant potrivit pentru activitati de vara.

In functie de preferintele si bugetul de care dispuneti, puteti opta pentru diferite variante de amenajare sau decor.

In cazul in care spatiul este restrans, va puteti rezuma la amenajarea unui spatiu exclusiv pentru gatit, dotat cu aparatura si electrocasnicele necesare, fara a include si un spatiu destinat luarii mesei.

Puteti alege un decor rustic, traditional, utilizand materiale precum lemnul, caramida, si elemente precum un cuptor pe foc de lemne sau un cuptor de pizza. Acest design e relativ simplu de incorporat si creeaza o atmosfera calda, similara cu cea gasita intr-o cabana traditionala la munte.

cuptor de vara pe lemne chiuveta afara

Pentru a crea un design modern si minimalist, alegeti materiale precum otelul, sticla, piatra sau marmura, si orientati-va spre un gratar electric si un cuptor pe gaz sau curent.

Aceste doua optiuni nu sunt exhaustive, desigur; puteti sa imbinati traditionalul cu modernul pentru a crea un decor placut si creativ in acest spatiu. Pana la urma, cel mai important e sa va simtiti bine in bucataria voastra de vara, si sa va faca placere sa petreceti timpul acolo.

bucatarie tip foisor de vara

Sursa: Pinterest

Ce tip de aparate si electrocasnice puteti incorpora?

Selectarea elementelor pe care sa le includeti in bucataria de vara va depinde foarte mult de spatiul pe care il aveti la dispozitie si de activitatile pe care le planificati pentru aceasta bucatarie.

Daca va doriti un spatiu pe care sa il folositi exclusiv pentru gatit, pentru a evita caldura excesiva din timpul verii, atunci puteti alege sa includeti doar strictul necesar.

In functie de preferinte, puteti incorpora elemente precum: un blat sau o insula pentru pregatirea alimentelor, o chiuveta, un aragaz sau o plita, un gratar clasic pe carbune sau un gratar electric, un cuptor de pizza, un cuptor electric sau un cuptor pe foc de lemne.

Puteti de asemenea include si un frigider sau un spatiu de depozitare, pentru a avea toate alimentele si ingredientele la indemana.

Sursa: Pinterest

Daca dispuneti de un spatiu - si un buget - putin mai extins, puteti alege sa includeti si spatii dedicate luarii meselor, sau spatii de relaxare pentru familia voastra sau pentru musafiri.

O masa incapatoare cu scaune, din materiale rezistente la variatii de temperatura, intemperii si raze UV, un sezlong, un leagan sau chiar si un bar cu scaune inalte pot aduce un plus de relaxare si creativitate bucatariei de vara.

Extinderea bucatariei pentru a include si un spatiu de relaxare si socializare, unde sa puteti lua masa sau bea o limonada rece alaturi de cei apropiati, va va incuraja sa petreceti si mai mult timp in aceasta bucatarie.

bucatarie de vara cu mozaicuri stil mediteranean

Sursa: Pinterest

Cum protejati bucataria de vara pe timpul iernii?

In primul rand, trebuie sa luati in considerare schimbarile climatice si variatiile de temperatura din fiecare sezon. Cel mai bine ar fi ca bucataria de vara, oricat de mare sau de mica ar fi, sa fie acoperita si protejata de intemperii, de ploaie, de zapada si de soare.

Daca aveti o bucatarie atasata casei, puteti opta pentru o copertina retractabila, care nu este foarte scumpa si protejeaza spatiul de razele UV si de ploaie.

Trebuie insa sa tineti cont de faptul ca acest tip de acoperis nu e rezistent la zapada, ploi masive sau grindina, astfel pe parcursul iernii ea nu va va ajuta prea mult.

O bucatarie de tip foisor, cu un acoperis din lemn sau alte materiale rezistente va fi mult mai bine protejata de ploi, vant, zapada si raze solare.

terasa cu bucatarie de vara si cuptor de lemn rotisor

Sursa: Pinterest

Mobilierul si electrocasnicele trebuie si ele gandite pentru a rezista frigului de pe timpul iernii. Daca planificati sa pastrati mobilierul in bucataria de vara pe timp de iarna, atunci alegeti mese si scaune care sunt rezistente la ploaie, la inghet si la raze UV.

De asemenea, exista vopsele speciale pentru spatiile exterioare, pe care le puteti utiliza atunci cand amenajati bucataria de vara.

terasa luminata de vara bucatarie

Sursa: Pinterest

Asadar, o bucatarie de vara poate transforma gatitul pe timp de vara dintr-o corvoada intr-o activitate placuta si relaxanta, si va poate incuraja sa petreceti mai mult timp afara, in aer liber, alaturi de prieteni sau familie.

Amenajarea unei bucatarii de vara depinde de gusturi, de buget si mai ales de spatiul disponibil, insa cu putina creativitate si planificare, ea poate fi amenajata cu usurinta, astfel incat sa va puteti bucura de zilele insorite de vara, chiar la voi acasa.

Alegeti varianta preferata si creati lucrarea chiar acum pe platforma Mesteri Locali!

Ai nevoie de un meserias bun?

Topic-uri: amenajare bucatarie de vara inspiratie bucatarie de vara idei de amenajare bucatarie de vara cuptor pentru bucatarie de vara decorare bucatarie de vara

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Cele mai comune 5 sfaturi pentru amenajarea oricarui dormitor
Cele mai comune 5 sfaturi pentru amenajarea oricarui dormitor

Mesteri Locali 26 Dec 2019

5 sfaturi si idei pentru amenajarea oricarui dormitor

De la lumina pana la culori sau decoratiuni folosite in dormitor, te invitam sa te inspiri din ideile noastre pentru amenajarea dormitorului.

Idei de amenajare pentru un colt de citit modern
Idei de amenajare pentru un colt de citit modern

Mesteri Locali 26 Dec 2019

Cum amenajezi un colt de citit modern

Daca ai nevoie de timp pentru tine, afla cum iti poti amenaja propriul colt de citit. Un colt de lectura te va ajuta sa uiti de orice problema!

Cele mai bune idei pentru a amenaja cu buget redus o bucatarie in spatiu mic
Cele mai bune idei pentru a amenaja cu buget redus o bucatarie in spatiu mic

Mesteri Locali 25 Aug 2019

5 idei despre amenajarea unei bucatarii intr-un spatiu mic

O bucatarie de dimensiuni mici reprezinta o provocare pentru oricine. Iti propunem cateva idei despre cum poti amenaja o bucatarie oricat de mica!