Baie | 6 minute 07 Feb 2021

Afla cum poti sa amenajezi un dus walk-in in orice locuinta

Scris de:

Mesteri Locali

Un dus walk-in este extraordinar, indiferent daca sunteti un tanar profesionist, in varsta sau suferiti cu mobilitate limitata. Aceste tipuri de dusuri denumite dusuri walk-in sau walk-in showers ofera o accesibilitate de neegalat. Daca intentionati o amenajare a baii si va ganditi sa construiti un dus walk-in, va ajutam sa intelegeti daca aceasta este decizia corecta.

dus walk-in faianta stil herringbone dus modern


Ce este un dus walk-in?

Un dus walk-in shower este practic un dus amenajat direct in pardoseala baii pentru a putea fi folosit rapid. Acest dus walk-in poate fi construit cu o cadita foarte mica sau fara, direct pe placile de gresie ale baii.

Este o solutie perfecta pentru cei care nu au buget pentru a modifica pardoseala baii. Fara o usa si o tava de dus cu profil redus, puteti intra pur si simplu fara obstacole sub dus.

walk-in shower paravan sticla hexagonal rama neagra

Sursa: BHG via Pinterest

Mai mult, podeaua baii nu trebuie modificata pentru a construi un canal de scurgere. Disponibil intr-o varietate de modele si dimensiuni, cabina dus walk-in ofera baie o atmosfera moderna, fara sudura, oferind in acelasi timp o solutie practica de dus. Pot fi montate intr-o adancitura, astfel incat sa fie prezentat doar un singur panou de sticla. Daca amenajati un prag si un paravan de dus, nu va trebui sa va faceti griji pentru imprastierea apei.

walk in shower modern gresie si faianta beige


Care sunt beneficiile unui dus walk-in?

  • Ideal pentru bai mici sau mari - Instalarea cabinei de dus ajuta la crearea spatiului si ofera mai multa flexibilitate pentru aspect.
  • Accesibilitate - Neavand nicio usa sau obstacole pe care sa le pasesti, dusurile pe jos sunt perfecte pentru cei cu mobilitate redusa. De asemenea, puteti crea un spatiu de dus amplu in comparatie cu carcasele de dus traditionale, ceea ce le face ideale pentru intreaga familie.
  • Punct de vanzare de lux - Va ganditi sa va vindeti in cele din urma casa? Cabina dus walk-in ofera un design minimalist, creand un apel de designer de lux pentru cumparatori.
  • Intretinere redusa si durabilitate - Accesoriile minime si lipsa accesoriilor mobile inseamna ca o cabina dus walk-in este o solutie robusta de dus. In comparatie cu cabinele de dus traditionale, intretinerea este, de asemenea, foarte minima.

dus walk-in shower baie gresie lemn banca lemn


Dimensiunile unui dus walk-in

Cand vine vorba de walk-in showers, exista o multime de dimensiuni diferite disponibile. Adesea in forma dreptunghiulara, dusurile de plimbare permit utilizatorului sa acceseze spatiul fie printr-o usa de sticla, fie prin partea deschisa.

Atata timp cat un adult se poate potrivi intr-un dus walk-in atunci este suficient de mare. Cu toate acestea, acest lucru nu impiedica oamenii sa aiba dusuri mult mai mari pentru spatiu suplimentar si confort.

dus walk-in mansarda robinet stil aurit

Sursa: Pinterest

Atunci cand va hotarati cu privire la dimensiunea de dus walk-in, ar trebui sa va ganditi la spatiul disponibil si la nevoile de dus. Nu are rost sa faci un dus mare daca nu il folosesti regulat! In schimb, acel spatiu ar putea fi folosit pentru altceva, cum ar fi o chiuveta suplimentara sau bideu.

Un dus walk-in shower variaza adesea de la 80cm la 200cm in lungime si 70cm la 100cm in lungime. Desi dusurile pot fi facute teoretic de orice dimensiune, acestea sunt cele mai frecvente tipuri intalnite.

dus walk-in cadita incastrata rama neagra sticla suport lemn

Sursa: Pinterest

Dimensiunea standard a dusului este de obicei de 170 cm lungime si 70 cm latime, suficient de mare pentru a inlocui o baie de dimensiuni standard. Desi aceasta este dimensiunea standard pentru multe dusuri, va sugeram sa obtineti unul cat mai mare pentru baia proprie, deoarece spatiul suplimentar este intotdeauna benefic.

walk-in shower sticla perete faianta albastra


Cum execut design-ul unui dus walk-in?

In timp ce dimensiunea la cabina dus walk-in va fi determinata de cantitatea de spatiu disponibila a baii, proprietarii de case au o multime de libertate decorativa in design personalizat. Poti alege culoarea si tipul de placi ceramice pentru podea si pereti.

Poti de asemenea alege sa instalezi panouri de sticla sau chiar blocuri de sticla pe una sau mai multe fete. Iar forma dusului poate de asemenea fi selectata de proprietar.

dus walk in gresie si faianta gri combinat cu gresie si faianta alba

Sursa: Pinterest

Geometria, cum ar fi patratele, dreptunghiurile si liniile hexagonale, sunt populare, dar puteti opta pentru practic orice forma de perete dus walk-in, chiar si un perete curbat, daca aveti spatiu adecvat.

Codul standard de constructie recomanda un spatiu de mers pe jos de cel putin 30 de centimetri intre corpurile de baie, asa ca lasati spatiu adecvat pentru a va plimba intre dusul nou si vanitatea sau comoda.

dus walk-in perete faianta stil herringbone accesorii dus negre gresie neagra

Sursa: Pinterest

Important de stiut inainte de montaj dus walk-in

Daca aveti copii mici, rutina de baie de seara pentru copii este de obicei mai usoara intr-o cada dus walk-in decat in dus. Mai mult, un dus walk-in deschis ofera o intimitate mai mica decat o cabina de dus standard cu usa. Iar lipsa unei usi de dus poate crea o senzatie de curent in timpul dusului.

Transformarea unei bai pentru a monta un dus walk-in presupune demolarea si eliminarea vechii cazi si a panourilor de perete. Un nou cadru de perete dus walk-in trebuie montat, daca este necesar, pentru a se potrivi configuratiei dusului.

walk in shower stil arabesque gri

Sursa: Pinterest

Posibil sa trebuiasca sa construiesti o incorporare mecanica, care implica instalarea de noi linii de alimentare cu apa pentru un dus si robinete si / sau duze multiple, precum si pozitionarea canalului de scurgere.

Daca includeti o lumina la noul dus walk-in, un electrician il va conecta in aceasta faza. Instalarea panourilor de perete rezistente la umezeala (adesea placi din fibra de beton) peste stifturi de perete. Daca optezi pentru o cada dus walk-in prefabricata, aceasta trebuie sa fie asezata si fixata la cadru.

perete dus walk in faianta stil herringbone neagra gresie hexagonala gri

Sursa: Sarah Montgomery via Pinterest

O cada dus walk-in personalizata trebuie sa fie formata manual din beton pentru a atinge panta corecta de scurgere. Apoi va fi instalata o membrana impermeabila pentru a preveni scurgerile.

In cadrul renovarii va trebui sa montati faianta pe peretii personalizati de dus iar un instalator si un electrician vor trebui sa se ocupe de instalarea corpurilor de iluminat si atasarea capetelor de pulverizare a duzei, a unui cap de dus, a manerelor pentru robinet si a capacului de scurgere. Daca adaugati panouri de perete dus walk-in din sticla, acestea vor trebui montate de asemenea.

perete faianta mozaic dus walk in

Sursa: Pinterest

Indiferent de tipul de proiect, un dus walk-in poate aduce numeroase beneficii casei, atat ca design cat si ca valoare a investitiei pentru viitor. Toata familia, de la cel mai tanar membru pana la cel mai in varsta, vor putea beneficia de acest tip de dus. Si cu siguranta il vor indragi! Pentru orice proiect insa, echipa Mesteri Locali va pune la dispozitie orice fel de meseriasi care va poate ajuta in cel mai scurt timp.

Topic-uri: dus walk in perete dus walk in dimensiune dus walk in walk-in shower paravan dus walk in montare dus walk in dus walk-in perete dus walk-in cabina dus walk-in

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Totul despre gresie si cum iti alegi gresia de interior pentru orice locuinta
Totul despre gresie si cum iti alegi gresia de interior pentru orice locuinta

Mesteri Locali 19 Sep 2019

Cum iti alegi gresia de interior

Esti in plin proces de renovare sau te gandesti la redecorarea locuintei? Afla ce tipuri de gresie exista si care s-ar potrivi nevoilor tale.

Idei moderne pentru amenajarea unei bai mici
Idei moderne pentru amenajarea unei bai mici

Mesteri Locali 27 Sep 2019

Sfaturi si idei pentru amenajarea unei bai mici

Rasfatul in intimitatea propriei locuinte poate incepe chiar la tine in baie. Afla cum poti transforma o baie mica intr-o oaza de relaxare.

Ramai in trend cu cele mai noi modele de gresie si faianta pentru baie
Ramai in trend cu cele mai noi modele de gresie si faianta pentru baie

Mesteri Locali 10 Apr 2020

10 Trenduri noi in gresie si faianta pentru baie

Daca planificati o reamenajare a baii anul acesta, venim cu cateva idei care sa va inspire in a alege gresia si faianta perfecta in 2020.