Design Exterior | 5 minute 17 Mar 2022

Cum sa iti amenajezi o gradina de vis cu piatra decorativa pentru exterior

Scris de:

Irina Cristina Tenu

Vrei sa-ti amenajezi gradina dar nu stii cu ce? Poti alege piatra decorativa. Iti spunem noi cum sa ti-o decorezi cu piatra decorativa exterior.

Exteriorul unei case ofera indicii despre cei care stau in ea. Modul in care arata acesta poate indica statutul social, gustul sau stilul lor de viata.

Asa ca, amenajarea gradinii e esentiala pentru crearea unei impresii bune. Una dintre cele mai bune idei e folosirea de piatra decorativa exterior.


Cum folosim piatra decorativa la exterior


In prezent, cand decorezi o gradina e bine sa alegi si alte elemente in afara de plante. Alegerea de piatra decorativa gradina, de diferite marimi si culori, poate fi o idee foarte buna. Ii va da o nota unica si atractiva.

In exterior, piatra decorativa scoate in evidenta aspectul natural al gradinii. Si, in acelasi timp, da un o nota apare spatiului.

caut meserias amenajare gradina

Poti folosi piatra decorativa exterior pentru:

  • A umple spatii goale
  • A masca colturi nefinisate sau spatiul dintre ghivece
  • A acoperi o suprafata
  • A delimita trasee
  • A crea poteci, borduri sau pereti pentru a da un plus de farmec casei

gradina moderna piatra decorativa apa banci lemn

Sursa: Pinterest


De ce sa amenajezi gradina cu piatra decorativa


Piatra e mai durabila, mai economica, mai versatila si mereu la moda fata de multe alte materiale. In plus, te poate ajuta sa decorezi intr-un mod aparte gradina. Iata cateva motive sa alegi piatra pentru a amenaja gradina:

  • Piatra decorativa exterior casa da un aspect aparte gradinii - poti pune in valoare gradina; in plus, faci spatiul sa para mai luminos cand folosesti culori deschise, elegant
  • Piatra decorativa exterior casa e moderna - poti crea medii diferite in acelasi loc, folosind mai multe stiluri, care pot forma un tot unitar; e bine sa pui pietris in diferite zone din gradina
  • Piatra decorativa exterior casa e durabila - iti da sansa sa creezi un spatiu durabil
  • Piatra decorativa e economica si reutilizabila - cand folosesti mai des un material, il pui in valoare si il faci profitabil

piatra decorativa intrare terasa lemn ponton negru

Sursa: Pinterest


Exista piatra decorativa exterior casa de multe culori, forme si texturi, cate stiluri si gusturi. Granit, ardezie, marmura etc. Paleta de culori e si ea mare: alb, galben, negru lucios, ocru, verde, gri, printre altele.

Pentru a reutiliza piatra decorativa in gradina e bine sa tii cont de starea ei. Piatra alba se ingalbeste in timp, cea neagra se poate albi din cauza apei dure cu calcar. Cea in nuante de ocru, galben si gri rezista foarte bine trecerii timpului.

In cazul in care vei folosi material cubic si marmura, vei crea o gradina moderna si ordonata. Dar daca vrei o gradina in stil clasic si iti plac florile, poti alege pietre mari pentru a crea stanci unde iti poti pune florile preferate.

Piatra decorativa neagra e eleganta, rafinata. Cu ajutorul ei poti da gradinii o nota orientala.

piatra decorativa pavaj casa gard flori piatra

Sursa: Pinterest


Cum amenajezi gradina cu piatra decorativa de exterior


Amenajarea unei gradini cu piatra decorativa iti da sansa sa creezi un spatiu modern, atractiv vizual. Si e usor sa faci asta daca cunosti bine spatiul si esti creativ. Iti dam noi o serie de sfaturi si iti spunem ce sa faci, pas cu pas.

Designul depinde de gustul tau si de nevoile gradinii tale, dar sunt o serie sfaturi pe care le poti urma pentru a-ti atinge cu succes obiectivul:

  • Fii cat mai creativ. Poti decora gradina cu pietre si simula un parau, fie poti crea o poteca plina de pietre sub forma de mozaic. Optiunile sunt multiple!
  • Mentine esenta gradinii si fa-o la fel de functionala ca inainte.
  • Fa in asa fel incat intre designul dorit si stilul gradinii sa existe o legatura.

piatra decorativa exterior intrare casa plante ornamentale usa alba

Sursa: Pinterest


Cum trebuie sa procedezi:

  1. Curata si delimiteaza spatiul unde vei pune piatra decorativa exterior. Asa, vei sti ce decor sa faci si de cate pietre ai nevoie.
  2. Masoara zona unde pui piatra decorativa gradina, folosind flexometrul.
  3. Pregateste zona folosind scule de gradina.
  4. Elimina orice tip de iarba sau floare. Sfat util! Poarta manusi pentru a nu te rani la maini.
  5. Aplica erbicid pentru a preveni sa creasca iarba sub piatra decorativa exterior.
  6. Alege piatra decorativa gradina tinand cont de decorul pe care vrei sa-l creezi. Pentru a atrage atentia e bine sa aiba culori, marimi si texturi diferite.
  7. Aseaza piatra decorativa si intinde-o cu o grebla.
  8. Fa ultimele retusuri avand grija de florile sau plantele din jur.

piatra decorativa exterior gradina amenajare colt relaxare foc

Sursa: Pinterest


Ce tipuri de piatra decorativa alegi pentru gradina sau peretii exteriori


In centrele de bricolaj sunt multe tipuri de piatra decorativa exterior, atat pentru gradina, cat si pentru peretii exteriori. Iata cateva dintre aceste tipuri!


Tipuri de piatra decorativa gradina

In functie de material:

  • Argila expandata: Sunt bile de argila naturala de culoare teracota, usoare, poroase si de marime normala, expandate prin actiune termica.
  • Piatra vulcanica: piatra 100% naturala, de culoare rosiatica. E foarte poroasa, usoara si de diferite marimi: 4-7 mm, 7-12 mm sau 14-25 mm.
  • Marmolina: Fragmente mici de marmura naturala cu margini ascutite. Poate fi alba, roz, rosie, fildes, verde inchis si neagra. E si ea de diverse marimi: 9-12, 12-18 si 18-25 mm.
  • Bolus de marmura: Pietre naturale de marmura cu margini rotunjite de diferite marimi ( 12-20 mm si 20-40 mm) si culori (alb, roz, rosu, verde inchis, negru etc.).

piatra decorativa vulcanica amenajare gradina flori

Sursa: Pinterest


Tipuri de piatra decorativa perete exterior

Si acestea sunt de mai multe feluri, asadar alege cu grija. Printre cele mai populare modele se numara cele neregulate, mozaicurile precum si placa decorativa artificiala.

Placa de piatra naturala neregulata

Placile de piatra naturala sunt cele care se pun pe perete dupa cum sunt taiate, neregulat. Nu exista o marime prestabilita, fie o forma regulata. Placile de piatra decorativa perete exterior se imbina in asa fel incat formele neregulate sa creeze un design frumos.

piatra decorativa pereti exterior alba

Sursa: Pinterest


Placi de piatra tip mozaic

Placile de piatra decorativa perete exterior pentru crearea stilului mozaic sunt perfect taiate de-a lungul marginilor lor, desi formele lor raman neregulate. Marginile perfect taiate iti permit sa le pui una langa alta. Asa, poti crea un design atractiv.

piatra decorativa exterior perete casa stil mozaic

Sursa: Pinterest


Piatra decorativa artificiala exterior

Piatra decorativa artificiala exterior e la moda. Se foloseste din ce in ce mai mult in designul de interior si exterior, intrucat calitatea sa a crescut.

Piatra decorativa artificiala exterior e facuta din amestec de beton cu pigmenti. Apoi, acesta e turnat in mulaje produse tinand cont forma pietrei naturale. Rezultatul e o piatra decorativa artificiala exterior similara cu cea naturala.

piatra decorativa exterior casa tip ardezie

Sursa: Pinterest


Costuri piatra decorativa amenajari exterioare


Costul pietrei decorative pentru exterior depinde de tipul de piatra dorit. In centrele de bricolaj, piatra artificiala decorativa exterior poate avea un pret de pana la 175 RON metrul patrat. Pentru un metru patrat de piatra naturala poti plati chiar si 220 RON.


Ce se pune sub piatra decorativa


Pentru a preveni cresterea buruienilor sub pietre, fie pentru a nu se murdari cu pamant, e bine sa pui o plasa sau o membrana antiburuieni intre sol si acestea.

Ce spui, iti vei amenaja gradina cu piatra decorativa?

Topic-uri: piatra decorativa piatra decorativa exterior piatra decorativa artificiala exterior piatra decorativa exterior casa piatra decorativa gradina piatra decorativa perete exterior piatra decorativa gard

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Afla care sunt cele mai cautate tipuri de pavaje si pavele pentru orice curte
Afla care sunt cele mai cautate tipuri de pavaje si pavele pentru orice curte

Irina Cristina Tenu 12 Nov 2021

Afla care sunt cele mai cautate tipuri de pavaje

Te gandesti sa pui pavele 3d in curte? Sau poate vrei pavele beton sau pavaj piatra naturala. Afla de la noi care sunt avantajele fiecarui tip!

Totul despre cum iti construiesti o fundatie de casa rezistenta
Totul despre cum iti construiesti o fundatie de casa rezistenta

Irina Cristina Tenu 06 Feb 2022

Cum construiesti o fundatie de casa rezistenta

Te pregatesti de construit si nu stii cum trebuie sa arate o fundatie casa? Te ajutam sa intelegi totul despre fundatia unei case!

Transforma-ti curtea cu un pavaj exterior modern
Transforma-ti curtea cu un pavaj exterior modern

Irina Cristina Tenu 03 Mar 2022

Cum amenajezi cu pavele o curte moderna

Vrei sa iti modernizezi curtea interioara? Te ajutam cu sfaturi pentru o amenajare moderna cu pavele curte si pavaj exterior.