Constructii | 5 minute 10 Oct 2024

5 Unelte esentiale in orice gospodarie

Scris de:

Mesteri Locali

Un om gospodar este mai mult decat cel care administreaza o gospodarie, ci reprezinta, tot mai mult, o persoana care poseda cunostintele necesare sa rezolve, cu multa pricepere si indemanare, problemele cotidiene care apar intr-o gospodarie.

Desigur, multe dintre activitatile specifice intr-o gospodarie se bazeaza tot mai mult pe unelte de calitate, capabile sa eficientizeze sarcinile si sa indeplineasca cu succes toate proiectele demarate. 

Alegerea corecta a echipamentului reprezinta o provocare in sine, motiv pentru care, dupa ce vei citi acest articol, o vei putea face mult mai asumat. 

motocultor galben livada


1. Motocultor sau Motosapa


Momentul pregatirii pamantului din gradina de legume este unul important pentru orice gospodar. Cazmaua si sapa reprezinta o optiune la indemana, insa doar pentru cei ancorati in mentalitati invechite.

Agricultura din ziua de azi, chiar si cea de subzistenta, trebuie sa se bazeze pe metode mult mai rapide, practice si mai putin obositoare. Astfel, motosapa si motocultorul si-au dovedit in ultimii ani viabilitatea, transformandu-se in excelente unelte de gradinarit.

Un astfel de utilaj te va ajuta sa sapi si sa pregatesti solul, sa cultivi plante si legume sanatoase, intr-un mod extrem de eficient si cu un minimum de efort. Este important sa alegi o motosapa potrivita pentru tine si nevoile tale, pentru a acoperi suprafata de teren.

De asemenea, trebuie sa aiba o putere adecvata solului in care vei lucra. Concret, cele mai potrivite sunt cele de pana in 10 CP. Peste aceasta putere, sunt dificil de manevrat, iar daca nu ai o suprafata mare de teren, nu prea are rost sa arunci cu banii.  


2. Drujba


O alta unealta extrem de folositoare in gospodarie este drujba. Fie ca o folosesti pentru curatarea copacilor sau taierea arborilor, fie pentru proiecte DIY care utilizeaza materiale lemnoase, drujba este o unealta indispensabila in gospodaria oricarui roman.

De asemenea, daca ai un sistem de incalzire pe baza de lemn, este posibil sa ai mult lemn de taiat pentru foc. In orice caz, utilitatea unei drujbe este de necontestat. Trebuie doar sa te decizi ce fel de model trebuie sa achizitionezi, respectiv puterea si modalitatea de alimentare.

Astfel, daca intri chiar acum pe site-ul micul-meserias.ro ai la dispozitie o gama larga de drujbe, de diferite dimensiuni si putere, pe care le poti folosi atat pe benzina, cu amestec, cat si pe curent electric. De asemenea, daca esti eco-friendly si activitatile nu-ti permit sa intinzi un cablu de curent pana la o sursa de alimentare, poti opta pentru o drujba cu acumulator. 

motofoarfeca rosie micul-meserias.ro


3. Motocoasa 


Motocoasele sunt unelte extrem de versatile, ideale pentru eliminarea vegetatiei abundente din gradini si livezi. In general, aceasta unealta este folosita pentru spatiile mai problematice si cu acces dificil, cum sunt suprafetele in panta, marginile acestora, dar si santurile sau zonele denivelate.

Daca te-ai hotarat sa achizitionezi o astfel de motocoasa trebuie sa tii cont de cel putin doua criterii: tipul si dimensiunea suprafetei care trebuie tunsa. O motocoasa pe benzina dotata cu un motor in 2 timpi este cea mai recomandata, in timp ce sistemul de taiere poate fi atat cu fir, pentru suprafete mai mici, cat si cu discuri de taiere, in cazul suprafetelor intinse, pe care exista arbusti sau tufisuri. 


4. Masina de tuns gazonul


Spre deosebire de motocoasa, masina de tuns gazonul este potrivita, in special, pentru suprafetele drepte, fara prea mari denivelari. Cu totii ne dorim sa avem o curte curata si ingrijita, iar o astfel de masina poate contribui la acest deziderat.

Cand o achizitionezi, asigura-te ca ai ales una care este usor de manevrat, eficienta si cu o latime suficienta pentru suprafata ta de gazon. De asemenea, este important sa alegi o unealta calitativa, care nu se va strica dupa primele utilizari. Poti opta pentru una pe benzina, sau de ce nu, chiar una electrica, daca ai o optiune de alimentare in apropiere.  


5. Atomizor


Un atomizor poate fi un instrument util pentru o varietate de activitati in curtea ta, de la igienizare si  aplicarea de tratamente medicale pentru plantele din gradina, pana la aplicarea de produse de finisare sau protectie a suprafetelor. De exemplu, daca ai nevoie sa iti tratezi plantele cu substante specifice impotriva daunatorilor, atunci atomizorul este exact ce ai nevoie.

De asemenea, o astfel de unealta este folosita cu succes si la stropitul pomilor fructiferi, unde o pompa de mana nu poate ajunge nici cu prelungitor. Un astfel de aparat este extrem de eficient, fiindca poate distribui in mod rapid pe suprafete mari substanta dorita. De asemenea, este usor de manevrat si nu te vei chinui sa-l folosesti.

In concluzie, daca vrei sa fi un om gospodar, care se poate descurca cu orice provocare noua care apare, este important sa faci, cel putin, aceste cinci achizitii. Nu costa o avere si nici nu sunt complicat de manevrat, insa cu siguranta iti vor fi de mare ajutor.

Topic-uri: unelte gospodarie unelte drujba motocultor

Nu uita sa dai share!

Comentarii

Participă la conversație!

Intră în contul tău pe Mesteri Locali sau înregistrează-te gratuit.

Continuă cu Facebook Sign in with Google Continuă cu Google

Articole relationate

Transforma gradina interioara intr-un loc de joaca perfect
Transforma gradina interioara intr-un loc de joaca perfect

Mesteri Locali 20 Mai 2024

Transforma gradina interioara intr-un loc de joaca

Ai o gradina interioara si te gandesti sa o amenajezi pentru copii? Afla de la expertii Gardenway cum poti amenaja un loc de joaca perfect!

Cum alegi usa de garaj perfecta
Cum alegi usa de garaj perfecta

Mesteri Locali 28 Mai 2024

Cum alegi usa de garaj perfecta

Ai nevoie de o usa noua la garaj? Afla de la Krispol cum sa alegi o usa perfecta de garaj si de ce sa optezi pentru un producator strain!

Cele mai rapide solutii de izolare fonica
Cele mai rapide solutii de izolare fonica

Mesteri Locali 09 Oct 2024

Cele mai rapide solutii de izolare fonica

Te-ai saturat de zgomotul vecinilor? Apeleaza la numeroasele solutii ingenioase pentru izolare fonica!